Άσκησε δίωξη η Αλβανική αστυνομία σε 4 Ηγουμενιτσιώτες - Persona non grata από την Αλβανία 52 Έλληνες - Διώξεις σε άλλους έντεκα


Persona non grata χαρακτήρισε η Αλβανία 52 Έλληνες που παραβρέθηκαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Αλβανός Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα και αυτή ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Η ανακοίνωση του Αλβανού Υπουργού γίνεται σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους και με σκληρές εκφράσεις, σε μία εμφανή προσπάθεια να πειστεί το σκληροπυρηνικό ακροατήριο της χώρας του και διάφοροι ακραίοι κύκλοι, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση γιατί ανέχθηκε την ελληνική παρουσία στους Βουλιαράτες!

Η λίστα με τα ονόματα των 52 ανεπιθύμητων Ελλήνων στην Αλβανία δεν έχει δημοσιοποιηθεί προς το παρόν, καθώς σύμφωνα με το Αλβανικό Υπουργείο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.. Έτσι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή να μεγαλώσει τις επόμενες ώρες.

Οι Έλληνες κατηγορούνται για διοργάνωση δραστηριοτήτων σε βάρος της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Αλβανίας και για εκδηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης και της δημόσιας ασφάλειας της χώρας.






Ο Αλβανός Αναπληρωτής Υπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτες προκλήσεις που διατυπώθηκαν με χυδαίο τρόπο προς τη χώρα του, «τα όσα έγιναν από ανεξάρτητα άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα που κακοποίησαν το σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας ένα τελετουργικό ταφής σε έναν απαράδεκτο εξτρεμισμό».

«Αυτοί οι 52 αλλά και άλλοι που ακόμη εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

Εν τω μεταξύ έντεκα Έλληνες διώκονται πλέον από τις αλβανικές αρχές για τα αδικήματα της υποκίνησης μίσους, της εισαγωγής και της διανομής υλικών και συμβόλων εναντίον της Δημοκρατίας της Αλβανίας με στόχο την ανατροπή της συνταγματικής τάξης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται τέσσερις κάτοικοι Ηγουμενίτσας και ένας Πρέβεζας.



Άσκησε δίωξη η Αλβανική αστυνομία σε 4 Ηγουμενιτσιώτες - Persona non grata από την Αλβανία 52 Έλληνες - Διώξεις σε άλλους έντεκα Άσκησε δίωξη η Αλβανική αστυνομία σε 4 Ηγουμενιτσιώτες - Persona non grata από την Αλβανία 52 Έλληνες - Διώξεις σε άλλους έντεκα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.