Για το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων εκδήλωση με ομιλητή τον π. Μεθόδιο στην Ηγουμενίτσα

Το άγγελμα "Χριστός Γεννάται χαρά στον κόσμο", που ξεπροβάλλει το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων, διαχύθηκε στην εκδήλωση, που οργάνωσε, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην Ηγουμενίτσα, η κεντρική εκκλησία της Ευαγγελίστριας, με πρωτοβουλία του ενεργητικού και δημιουργικού σε ποιμαντικό έργο προϊσταμένου του ναού, πρωτοπρεσβύτερου-θεολόγου π. Ελευθερίου Κωνσταντή, που αδρεύει και ανανεώνει τη δύναμή του από το Λυτρωτή, σε συνεργασία με τη Μονή Γηρομερίου, το Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου, το Δήμο Ηγουμενίτσας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Και ο κόσμος, που την παρακολούθησε, ένιωσε μια γλυκύτητα στην ατμόσφαιρα και στην καρδιά, μέσα από τις μελωδίες και τα λόγια. 
Ένιωσε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής, που αποδέχεται ολοκληρωτικά και ολοκληρωμένα το θέλημα του Θεού και υλοποιεί πρόθυμα τον κόπο της αγάπης και ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι ιεροί υμνογράφοι των Χριστουγέννων, κυριαρχημένοι από το φως του Αγίου Πνεύματος διαλαλούν ότι "σήμερον τίκτει η Παρθένος τον ποιητήν του παντός". Και πρόσθεσε ότι η ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού είναι το μέγιστο και ανεπανάληπτο γεγονός μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που ανέτρεψε τα παλαιά και καθόρισε τα μέλλοντα. 
Η βυζαντινή χορωδία του ναού της Ευαγγελίστριας, υπό τον πρωτοψάλτη Αναστάσιο Δηλαβέρη, ο οποίος πάνω από 40 χρόνια υπηρετεί με ευσέβεια το ψαλτήρι και στο επίκεντρο της ζωής του είναι η θεία λατρεία, με το μοναδικό τρόπο, που ερμήνευσε ύμνους και κάλαντα, έκανε τους πάντες να αισθανθούν την ανάσα του γεννημένου Χριστού στο πρόσωπό τους και την και την καρδιά τους να λιώνει από το χάδι Του. 
Η Φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια πλημμύρισε κάθε ανθρώπινη ψυχή με ευωδιαστές χιονονιφάδες ήχων. "Νους" και "ψυχή" της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος των πολιτιστικών δράσεων του δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ματρακούκας, που ο επιτυχημένος σχεδιασμός του έδειξε, μέσα από τα δρώμενα, την πορεία της φανέρωσης του Θεού και της θέωσης του ανθρώπου. 
Το κυριότερο δίδαγμα, που έλαβαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είναι, ότι η γιορτή της γέννησης του Χριστού αποτυπώνει τη συγκατάβαση του Θεού. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, ντύθηκε την ανθρώπινη φύση και μας έδωκε το παράδειγμα της ταπεινώσεως. Ο άνθρωπος υψώνεται μέσα από την ταπείνωση, με τη συγκατάβασή του προς όλους, ο άνθρωπος αγιάζεται. 


 
Για το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων εκδήλωση με ομιλητή τον π. Μεθόδιο στην Ηγουμενίτσα  Για το καθάριο πνεύμα των Χριστουγέννων εκδήλωση με ομιλητή τον π. Μεθόδιο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.