Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας




Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους, προς τιμή των οποίων κόπηκαν δύο βασιλόπιτες (προσφορά οικογένειας του χωριού), ήταν η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας. 
Ένας γέροντας και τέσσερα μικρά παιδιά έκοψαν αντίστοιχα τις βασιλόπιτες στο τέλος της δοξολογίας την 1η Ιανουαρίου 2018. 
Όπως τόνισε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος και τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, μέσα στην Εκκλησία, είναι οι καλύτερες πυξίδες για να καταλάβουμε γιατί μας δόθηκε ο χρόνος. 
Δεν μας δόθηκε για να βασανιζόμαστε από τη ζωή ή να καλοπερνάμε. Δεν μας δόθηκε για να αγωνιούμε ανέλπιδα και να δυναστεύουμε την ψυχή μας. Μας δόθηκε για να προσπαθούμε τον αγιασμό. 
Να επαγρυπνούμε, ώστε να προλαμβάνουμε τυχόν αστοχίες στα μάτια του Θεού και εμπρόθετα λάθη. 
Και ότι κάνουμε να είναι αποτέλεσμα αγνότητας, σωφροσύνης και σύνεσης. Ο χρόνος της ζωής είναι φοβερά πολύτιμος για να τον κατασπαταλάμε όχι μόνο σε ό,τι δεν μας συμφέρει, αλλά και σε ό,τι απλά δεν μας ωφελεί. 
Και πρόσθεσε: "Ο χρόνος της ζωής κυλά για τον κάθε άνθρωπο. Αν, όμως, κυλάει σε πνευματικές διαστάσεις, τότε υπάρχει η βαθιά ικανοποίηση, αν όχι της επίτευξης του αποτελέσματος, οπωσδήποτε της προσπάθειας".


Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Αφιερωμένη στα παιδιά και στους ηλικιωμένους η Πρωτοχρονιά στην ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.