Thespro.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Αρχική Ειδήσεις Θεσπρωτία
Θεσπρωτία

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Δημητρίου Μπάμπα , του γνωστού σε όλους μας «ΜΑΚΗ» .
Εκφράζουμε στην οικογένεια του την ολόθερμη συμπαράστασή μας στο βαρύτατο πένθος τους .
Να τον θυμόμαστε περήφανο, αγέρωχο, αγωνιστή, όπως έζησε.

H Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σουλίου
 

 

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Ο ΛΑΜΠΟΒΟΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Ο ΛΑΜΠΟΒΟΣ

Με ικανοποιητικούς για την εποχή ρυθμούς, κορυφώνεται το ερχόμενο τριήμερο ο Λάμποβος Παραμυθιάς.
Η επισκεψημότητα κινείται στα περσινά επίπεδα, ίσως με μια μικρή πτώση, με όλες οι θέσεις των εμπόρων έχουν γεμίσει από τις πρώτες ημέρες, ενώ παραδοσιακά οι τελευταίες 3 ήμερες του παζαριού, είναι οι μέρες με την μεγαλύτερη κίνηση.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της paramythia-online.gr, τι δήλωσε για το παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου η Δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση καθώς και χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το βράδυ της Πέμπτης.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΩΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΩΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν Θεσπρωτίας, αναγγέλλει τον πρόωρο και απροσδόκητο θάνατο ενός εκλεκτού μέλους του, ενός συναδέλφου, αδελφού και φίλου μας, του Δημήτρη Μπάμπα που υπηρετούσε στο Δημοτικό Σχολείο Νεράιδας.
Η καθημερινότητα μας δε σταματούσε στον χώρο του σχολείου, ήμασταν μαζί και έξω από αυτό με το σώμα μας με την καρδιά μας με τη σκέψη μας.
Κανείς από μας ούτε μπορεί, ούτε θέλει να τον ξεχάσει, ούτε θα τον ξεχάσει.
Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας, ο δικός μας Μάκης, ο δικός μας άνθρωπος.

Καλό σου ταξίδι Μάκη.
 

 

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΛΗΓ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΛΗΓ

Αλλάζει τις επόμενες ημέρες, με πιθανότερη ημερομηνία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Οι αλλαγές είχαν ετοιμαστεί και σχεδιαστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά η προκύρηξη των πρόωρων εκλογών, τις μετέφεραν για τον Οκτώβρη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον Ο.Λ.ΗΓ. θα αναλάβει ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Αντρέας Νταής.
Στο ΔΣ θα συμμετέχουν επίσης ο καθηγητής και διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας κ. Ευάγγελος Χίσσας και ο Μηχανολόγος - Μηχανικός και σε λίγες ημέρες κάτοχος master κ. Σπύρος Τζάφος.
Το 7μελές ΔΣ θα συμπληρώσουν ένας εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, πιθανών θα παραμείνει ο Αθανάσιος Λιάγκος, ένας εκπρόσωπος της Ο.Φ.Ε. (φορτοεκφορτωτών) , ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και ένας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

 

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Το πρόγραμμα «Αρχαιολογική έρευνα επιφανείας στη λεκάνη του Μέσου Καλαμά Θεσπρωτίας» διεξήχθη κατά τα έτη 2011 έως 2015 υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Κουρτέση-Φιλιππάκη, Αναπλ. Kαθηγήτριας Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, της Γαλλικής Σχολής Αθηνών και των Πανεπιστημίων της Γενεύης και της Τυβίγκης.
Στόχος του προγράμματος ήταν αφενός η μελέτη του παλαιοπεριβάλλοντος και της ανθρώπινης κατοίκησης στο βόρειο τμήμα της Θεσπρωτίας, μιας περιοχής που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα αντικείμενο συστηματικής έρευνας, και αφετέρου η κατάρτιση των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στη μεθοδολογία της συγκεκριμένης έρευνας πεδίου και διαχείρισης του αρχαιολογικού υλικού.
Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιάσει η κα Κουρτέση-Φιλιππάκη την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, και ώρα 19:00, σε διάλεξή της στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, σταθμός μετρό Ακρόπολη).
Όπως αναφέρει σχετικά η κα Κουρτέση-Φιλιππάκη: «Η έρευνα εγγράφηκε σε μια γεωαρχαιολογική προσέγγιση συνδέοντας στενά τη συστηματική αναγνώριση του ανάγλυφου και τη μελέτη της γεωμορφολογικής δυναμικής με τον εντοπισμό των ...

Περισσότερα...
 

SIVOTISTAS: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
SIVOTISTAS: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
 
Συνεχίζουν απρόσκοπτοι την ανιδιοτελή προσφορά του στον Δήμο Ηγουμενίτσας, οι εθελοντές της ομάδας SIVOTISTAS
Χωρίς να πτοηθούν από την αδιαφορία των "υπευθύνων", σήκωσαν και πάλι τα μανίκια και καθάρισαν το χωριό τους και τις παραλίες του.
Καθαρίστηκε ο κεντρικός δρόμος από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου μέχρι και την είσοδο του Χωριού, ενώ καθαρισμός πραγματοποιήθηκε και στην παραλία "Γαλικός Μώλος" και τα σκαλάκια στην παραλία Βείζη.
Για ακόμα μία φορά αξίζουν τα συγχαρητήριά μας και τις ευχαριστίες μας.
 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα (Αίθουσα Φρόντζου Πολιτείας, Λόφος Αγ. Τριάδας, Ιωάννινα) ο προσυνεδριακός διάλογος για την περιφέρεια της Ηπείρου. Παρών θα είναι και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης!
Ο διάλογος γίνεται στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών που έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα από το Ποτάμι και θα συμμετέχουν τα μέλη και στελέχη του Ποταμιού από την Ήπειρο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΛΑΜΠΟΒΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα βρίσκεται στην Ήπειρο από το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, και συγκεκριμένα θα ...

Περισσότερα...
 

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η μεγάλη συμμετοχή στο κάλεσμα όλων μας, αποτελεί τρανή απόδειξη, της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε όλους όσους προσέφεραν, μικρούς και μεγάλους, από το υστέρημά τους για να ενισχύσουμε τους Σύριους πρόσφυγες.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πετυχημένη διοργάνωση τους:  το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ., τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τους ΕΣΤΙΑζωντες, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο «Ρένα Κώτσιου», τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Τμήμα Ηγουμενίτσας, τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, το ΚΔΑΠ Αρίων, το ΚΔΑΠ Δίαυλος, το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το εργαστήρι», τον Σύλλογο Γονέων, Φίλων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας, τις Μανούλες Ηγουμενίτσας, τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσπρωτίας, το Δημόσιο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος». Ευχαριστούμε επίσης την ορχήστρα «Ο Ζορό και η παρέα του» για τις όμορφες μελωδίες τους.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας στην ...

Περισσότερα...
 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΛΙΜΕΝΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τους Δημάρχους των Δήμων, στους οποίους δραστηριοποιούνται Οργανισμοί Λιμένων, να πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση. Πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης είναι η συζήτηση που θα εστιάζει στα κύρια προβλήματα που σχετίζονται με τους Οργανισμούς Λιμένων. Οι προτάσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας επικεντρώνονται στη δημιουργία  ενός ενιαίου μετώπου των Δήμων,  με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος των χερσαίων ζωνών, που δεν χρησιμοποιούνται για την εύρυθμη λειτουργεία των λιμένων, με την παραχώρησή τους στους Δήμους, την αλλαγή της σύνθεσης των διοικητικών συμβουλίων των Οργανισμών Λιμένων με την συμμετοχή και των Δήμων,  καθώς και με τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικών τελών προς τους Δήμους.
Η συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς οι επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς πρώτα να έχουν διευθετηθεί τα παραπάνω ζητήματα, εντείνει ακόμα περισσότερο την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών για τη λειτουργία των λιμένων και την τύχη των χερσαίων ζωνών.  
Απώτερος σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα προκειμένου τα λιμάνια να συνδεθούν επιτέλους με τους Δήμους με ...

Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 416

Θεάσεις από της 07/03/2013

Οι εφημερίδες μας

Ο Καιρός Τώρα

°C %

Θεσπρωτία Ζωντανά

Ηγουμενίτσα
Μαυρούδι
Σύβοτα 1
Σύβοτα 2
Σαγιάδα
Νέα Σελεύκεια
Ελευθεροχώρι
Καραβοστάσι