Thespro.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Αρχική Ειδήσεις Θεσπρωτία
Θεσπρωτία

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ

Σύμφωνα με την αρ. 1547/39636/7-4-2015 απόφαση τροποποίησης της με αρ.3323/99653/1-8-2014 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  για το έτος 2015 δεν θα κατατεθούν νέες αιτήσεις δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό.
Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Θεσπρωτίας από 1η  Αυγούστου έως 15 Δεκεμβρίου 2014, παραμένουν σε ισχύ και θα ενεργοποιηθούν σε οποιαδήποτε κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή ...

Περισσότερα...
 

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Σε εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στον αμπελοοινικό τομέα, τα ανενεργά δικαιώματα φύτευσης πρόκειται να διαγραφούν οριστικά μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ανενεργά δικαιώματα οιναμπέλων θεωρούνται τα δικαιώματα αμπέλων έκτασης μεγαλύτερης του ενός (1) στρέμματος, που έχουν δηλωθεί στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά δεν συνοδεύονται από δήλωση συγκομιδής και δήλωση ΟΣΔΕ για δύο συνεχή έτη (2013-2014).
Υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος να μειωθεί η συνολική έκταση των οιναμπέλων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Προκειμένου να μη χαθούν τα δικαιώματα αμπέλων που είναι δηλωμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο, αλλά έχουν εγκαταλειφθεί ή δεν ...

Περισσότερα...
 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ, ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 40ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ, ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνελήφθη, χθες (30.07.2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για μεταφορά λαθρομεταναστών σε έδαφος κράτους – μέλους SCHENGEN κατ’ επάγγελμα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

 

ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Συνελήφθησαν, χθες (30.07.2015) το βράδυ, έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, ένας 35χρονος υπήκοος Συρίας και μία 19χρονη υπήκοος Ιράκ, με κλεμμένα  ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν κλεμμένες ταυτότητες Βουλγαρίας ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν σκοπό να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Τα κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

 

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σε 5ήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, από την Δευτέρα 3 Αυγούστου και επανεξέταση της στάσης τους την Παρασκευή 7 Αυγούστου.
Οι γιατροί ζητούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης , όπως λένε με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Στη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Η παραλία Καραβοστάσι είναι μια ιδιαίτερα μεγάλη οργανωμένη παραλία, με λευκή άμμο και καταγάλανα δροσερά νερά, που βαθαίνουν απότομα, γι’ αυτό και την προτιμούν κυρίως ενήλικες. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την Πέρδικα με την εικόνα της συγκεκριμένης παραλίας. Έχει καταπληκτικό τοπίο και γι’ αυτό έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων.
Στο Καραβοστάσι θα βρείτε ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, καφέ, φαγητό ή σνακ σε ταβέρνες και σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα διάφορα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται κοντά στη παραλία. Επίσης, μπορείτε να νοικιάσετε για τη ...

Περισσότερα...
 

ROCK ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ROCK ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ROCK ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ "ΠΑΝΘΕΟΝ", ΩΡΑ 21:30.
ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ Π.ΑΚ.Π.ΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

 

Η ΦΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η ΦΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Κίνδυνος για τη φέτα από την κατάργηση των Γεωγραφικών Ενδείξεων σε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε εντατικές διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, υπό τον τίτλο Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση (TTIP). Στόχος των διαβουλεύσεων είναι η περαιτέρω προώθηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των εταίρων και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης. Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό έχουν τεθεί από αμερικανικής πλευράς μια σειρά από ζητήματα τα οποία, εφόσον γίνουν αποδεκτά από την ΕΕ, θα πλήξουν τόσο τα ευρωπαϊκά συμφέροντα όσο και κεκτημένες αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Ανάμεσα στις αμερικανικές αξιώσεις περίοπτη θέση κατέχει η κατάργηση των γεωγραφικών ενδείξεων σε Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Ως γνωστόν, η γεωγραφική ένδειξη συνιστά ένα σημαντικό κεκτημένο που ...

Περισσότερα...
 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, αποφάσισε την συγκρότηση Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής στο Δήμο μας, η οποία θα αποφασίζει, σε περίπτωση διαφωνίας για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς, σύμφωνα με τον ορισμό της παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15 Α’) αποτελούμενη από τα παρακάτω μέλη:
1. κα. Τρουμπάτα Σπυριδούλα, Κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, κύριο μέλος, με αναπληρωτή τον κ. Βένο Σταύρο, Κτηνίατρος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας
2. κ. Πολύζο Αλέξανδρο, ιδιώτης Κτηνίατρος, με επαγγελματική έδρα στο Δήμο Ηγουμενίτσας, κύριο μέλος, με αναπληρωτή τον ...

Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 359

Θεάσεις από της 07/03/2013

Οι εφημερίδες μας

Ο Καιρός Τώρα

°C %

Θεσπρωτία Ζωντανά

Ηγουμενίτσα
Μαυρούδι
Σύβοτα 1
Σύβοτα 2
Σαγιάδα
Νέα Σελεύκεια
Ελευθεροχώρι
Τσαμαντάς