Thespro.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Αρχική Ειδήσεις Θεσπρωτία
Θεσπρωτία

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Οι  Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, πραγματοποίησαν συνάντηση με αφορμή τις εξελίξεις και την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και ειδικά μετά την πρώτη μέρα της «αργίας» των τραπεζών, η οποία έφερε έντονα στην επιφάνεια όλα τα σημάδια της βαθιάς κρίσης που βιώνουν τόσο η οικονομία γενικά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα.
 
Με σημείο εκκίνησης την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, άρχισαν να δρομολογούνται σειρά από οικονομικές κινήσεις κάποιες από τις οποίες ήταν στα όρια του πανικού, όπως η ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ. Ακολούθησε η αμηχανία και το πάγωμα της αγοράς, η απότομη περιστολή των καταναλωτικών δαπανών και το πάγωμα των επιχειρηματικών συναλλαγών. Η παύση της λειτουργίας των τραπεζών ήταν το ισχυρότερο κτύπημα που φυσικά βρήκε εντελώς...

Περισσότερα...
 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Γράφει ο Ζγούρης Φώτιος

Ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις για την χώρα μας, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας με τις τράπεζες κλειστές και την ανησυχία να επικρατεί παντού, καλούμαστε να αποφασίσουμε τι θα ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής, 5 Ιουλίου 2015.

Εύχομαι πραγματικά αυτό το δημοψήφισμα να μην γίνει ποτέ! Το ερώτημα αν θέλουμε να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ και στην Ε.Ε. – γιατί μην γελιόμαστε, περί αυτού αποφασίζουμε – είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με νηφαλιότητα, γνώση και κυρίως με λογική και όχι με συναίσθημα! Προφανώς μέσα σε πέντε ημέρες, με τις τράπεζες κλειστές και με το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας από πάνω μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε! Και ναι, είναι δημοκρατική διαδικασία το δημοψήφισμα, αλλά δεν είναι καθόλου δημοκρατικό μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε πριν πέντε μόλις μήνες, κυρίως για να κλείσει μια καλύτερη συμφωνία εντός ευρώ, να πετάει το μπαλάκι στους πολίτες για να πάρουν μέσα σε ελάχιστο ....

Περισσότερα...
 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

E-mail Εκτύπωση PDF

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

Η ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας και οι ΔΗΜ.Τ.Ο ευθύνης της, σας καλούν την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015 και ώρα 19:30μ.μ. στο ξενοδοχείο «ANGELIKA PALLAS» στην Ηγουμενίτσα, στη συγκέντρωση με θέμα:

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

Στην εκδήλωση θα βρεθεί και ο Βουλευτής Κερκύρας κ. Στέφανος Γκίκας

 

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

ΝΑΙ στην Ευρώπη των Λαών
ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ
ΟΧΙ στη χρεοκοπία
ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια
Σ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα με τα μεγάλα διλήμματα, το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται για μια ακόμη φορά με ευθύνη, θάρρος και συνέπεια. Έχουμε διατυπώσει την αντίθεσή μας στο διχαστικό δημοψήφισμα με τα πλαστά διλήμματα, που εισηγήθηκε και ψήφισε στην Βουλή η Κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ με την θετική ψήφο και στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε με τυχοδιωκτικό και λαϊκίστικο τρόπο, να προχωρήσει στο δημοψήφισμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τον λαό και τη χώρα. Μάλιστα με διαδικασίες που δεν εγγυώνται στοιχειωδώς τον δημοκρατικό διάλογο και την ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο για το «περιεχόμενο», όσο και για τις συνέπειές του.
Εμείς στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία δεν απέχουμε αλλά παρουσιάζουμε στους πολίτες τις θέσεις μας μέσα από τον αυτόνομο λόγο μας, αλλά και επιδιώκοντας την συνεννόηση και κοινή δράση με τις ενεργές δυνάμεις της παραγωγής και ...

Περισσότερα...
 

ΚΚΕ-ΜΛ_ ΜΛ-ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ!

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΚΕ-ΜΛ_ ΜΛ-ΚΚΕ: Ο ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ!
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι το μέλλον του λαού και της χώρας βρίσκεται μέσα στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Πριν τις εκλογές της 25ης Γενάρη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλάμβανε το κακόφημο «ανήκομεν εις την Δύσιν», επιβεβαιώνοντας την υποταγή του στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, προκειμένου να πάρει το χρίσμα τους στην πορεία του προς την πρωθυπουργία.
Εδώ και πέντε μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να μας πείσει ότι η τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (δηλαδή αυτοί που προώθησαν τα αντιδραστικά μνημόνια και τους δεκάδες αντιδραστικούς εφαρμοστικούς νόμους, αυτοί που έσπρωξαν το λαό μας βαθιά στην εξαθλίωση και την ανεργία) αποτελούν «εταίρους», με τους οποίους μπορεί να διαπραγματευτεί για...

Περισσότερα...
 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΣΤΡΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΣΤΡΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Αγαπητοί Κύριοι,
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε δέκτες μίας πρωτοφανούς επιχείρησης κατασυκοφάντησης ως αποτέλεσμα «διαρροών» κειμένων, είτε διασποράς φημών σε βάρος μας, με τις οποίες επιχειρείται να εμφανισθούμε ως «μεγαλοφειλέτες» του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμούμε να εκφράσουμε και εμείς την θέση μας, όπως, άλλωστε πράξαμε και δια της επίσημης οδού με την από 11.05.2015 Αίτηση μας, την οποία απευθύναμε προς τον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας και την Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα:
Α. Δυνάμει της από 1.6.1999 και με αριθμό πρωτοκόλλου 116/1.6.1999 σύμβασης μίσθωσης ακινήτου η Δ.Ε.Α.Η. εκμίσθωσε κατόπιν διαγωνισμού (τα πρακτικά του οποίου επικυρώθηκαν με την με αριθμό 37/27.5.1999 απόφαση του Δ.Σ της Δ.Ε.Α.Η.) στον Θεόφιλο Κονάκη, ενεργούντος και ως αντιπροσώπου του Κωνσταντίνου Σακαρέλη, το υπ’ αριθμ. 4 κατά σειρά μετά το Κεντρικό εστιατόριο αναψυκτήριο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, για χρήση αναψυκτηρίου. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε τρία (3) έτη από την υπογραφή της σύμβασης και το αρχικό ετήσιο μίσθωμα, σύμφωνα με την σχετική ...

Περισσότερα...
 

Νέα ιστοσελίδα για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς

E-mail Εκτύπωση PDF

Νέα ιστοσελίδα για την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς

Η νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, είναι «στον αέρα» εδώ και λίγες ώρες, φανερά αναβαθμισμένη και πιο φιλική για τον χρήστη σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση της.
Στην νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης, μπορείτε να ενημερώνεστε για της δράσεις, τις ενορίες, την διοίκηση, την ιστορία, να ακούσετε τις ομιλίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ Τίτου, να δείτε το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως "Ορθόδοξος Λόγος" και πολλά άλλα.
Την νέα ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, μπορείτε να την δείτε στην διεύθυνση www.imparamythias.gr
 

 

Συνεδρίαση της Διακομματικής ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνεδρίαση της Διακομματικής ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015  

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας απευθύνει δημόσια πρόσκληση (με βάση το Ν.4023/24-10-2011 περί «διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος»), στους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, στις ενώσεις προσώπων, επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς επίσης σε κάθε άλλη οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που συμμετέχουν στη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και ώρα 10.00 στην αίθουσα

Περισσότερα...
 

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 60 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 60 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Σε καθεστώς σύγχυσης βρίσκονται οι καταθέτες και οι συναλλασσόμενοι καθώς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές από σήμερα έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου (bank holiday), υπό τον φόβο κατάρρευσης, λόγω των μαζικών αναλήψεων μετρητών.
Την ίδια στιγμή, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ «ρολά» έχει κατεβάσει σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η αβεβαιότητα θα προκαλέσει απρόβλεπτες αναταράξεις στη χρηματαγορά και σε αυτό το πλαίσιο λαμβάνονται οι συγκεκριμένες αποφάσεις. Ήδη στις ασιατικές αγορές το ευρώ πέφτει σε ιστορικά χαμηλά.
Οι ηγέτες των κρατών - μελών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης αναμένεται να επανεξετάσουν το αίτημα της Ελλάδας αναζητώντας συμφωνία-γέφυρα με την κυβέρνηση η οποία ζήτησε εκ νέου (διά στόματος Τσίπρα) παράταση του προγράμματος. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, άνοιξε παράθυρο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, το κακό έχει ήδη γίνει στην αγορά.
Οι πολίτες σπεύδουν στα ΑΤΜ, στήνονται στην ουρά και έρχονται αντιμέτωποι...

Περισσότερα...
 

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΟΧΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΟΧΙ

Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα και τον τόπο, συνιστώ σε όλες και σε όλους ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Το τελεσίγραφο της 25ης του Ιούνη των δανειστών για συνέχιση της βάρβαρης λιτότητας, θα λάβει την περήφανη απάντηση που αρμόζει από τους έλληνες πολίτες.
Η ελληνική κυβέρνηση τους τελευταίους 5 μήνες, τιμώντας την απόφαση του ελληνικού λαού, διαπραγματεύτηκε στη βάση μίας δίκαιης και επωφελούς λύσης. Δεν επιδίωξε μία οποιαδήποτε συμφωνία που θα συνέχιζε το φαύλο κύκλο της θανατηφόρας λιτότητας και της ύφεσης των τελευταίων 5 ετών. Διεκδίκησε οριστική και βιώσιμη λύση.
Οι δανειστές όμως επέλεξαν το δρόμο της αδιαλλαξίας. Αντί για την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή ιδέα, επέλεξαν την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού, που τόλμησε να αμφισβητήσει τον πυρήνα των πολιτικών που κατέστρεψαν την κοινωνία και την οικονομία. Προσδοκούσαν ότι η κυβέρνηση θα έκανε πίσω, νόμιζαν πως θα πρόδιδε την ιστορία ενός περήφανου λαού, πίστεψαν ...

Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 337

Θεάσεις από της 07/03/2013

Οι εφημερίδες μας

Ο Καιρός Τώρα

°C %

Θεσπρωτία Ζωντανά

Ηγουμενίτσα
Μαυρούδι
Σύβοτα 1
Σύβοτα 2
Σαγιάδα
Νέα Σελεύκεια
Ελευθεροχώρι
Τσαμαντάς