Thespro.gr

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Αρχική Ειδήσεις Θεσπρωτία
Θεσπρωτία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

                                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Εμείς οι γονείς και κηδεμόνες του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας συνεδριάσαμε τη Δευτέρα 29/9/2014 στο χώρο του σχολείου των παιδιών μας. Μας απασχόλησαν προβλήματα που αφορούν τη φοίτηση των παιδιών μας και τα προβλήματα που απορρέουν για τα ίδια και για μας από το εκπαιδευτικό σύστημα.
 Συγκεκριμένα:
-    Η υπερβολική εξεταστέα ύλη που αντιμετωπίζουν όλες οι τάξεις του Λυκείου και ιδιαίτερα η Α και Β Λυκείου που εξετάζονται με την Τράπεζα θεμάτων. Έτσι τα παιδιά μας μετατρέπονται  σε «άλογα κούρσας»  και εμείς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμη περισσότερα φροντιστήρια, τη στιγμή μάλιστα που ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει καταβαραθρωθεί  και οι

Περισσότερα...
 

ΡΑΜΠΟ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΡΑΜΠΟ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Τη σύσταση Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής αποφάσισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ειδικότερα κυρώθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.(Π.Ο.ΔΙ.Ν.).
Οι συγκεκριμένες ομάδες θα λειτουργήσουν αρχικά στις έδρες Λιμενικών Αρχών που αποτελούν τις μεγαλύτερες πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, αλλά παράλληλα και πύλες για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Σε πρώτη φάση ο Κανονισμός θα λειτουργήσει στις λιμενικές αρχές που «χρήζουν άμεσης ενίσχυσης την τρέχουσα χρονική περίοδο, όπως ο Πειραιάς, η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η εξάπλωση του φαινομένου της διακίνησης των

Περισσότερα...
 

Η ΓΗΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Η ΗΠΕΙΡΟΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η ΓΗΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Η ΗΠΕΙΡΟΣ

Γερασμένη η Ήπειρος.... Αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά για το μέλλον της περιοχής.
Το ένα τρίτο του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου είναι άνω των εξήντα χρόνων, έχει συμπληρώσει δηλαδή τον παραγωγικό κύκλο.
Πάνω από εκατό χιλιάδες λοιπόν οι κάτοικοι που είναι άνω των εξήντα ετών, ενώ από αυτούς οι 61.128 είναι άνω των εβδομήντα.
Αντιθέτως περιορίζονται στις 61 χιλιάδες περίπου οι κάτοικοι που είναι μέχρι 19 ετών.
Η Ήπειρος είναι από τις πιο γερασμένες περιφέρειες της Ελληνικής Επικράτειας, με ότι αυτό

Περισσότερα...
 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ 49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Παραμυθιά, γιατί φορείς τα μαύρα;
Οι Γερμανοί μού σκότωσαν 49 καμάρια.
Εσκότωσαν 49 μαζί με τους παπάδες.
Κλαίνε μανάδες και παιδιά γυναίκες κι αδερφάδες


Καμιά φορά, από ένα τυχαίο γεγονός μαθαίνει κανείς τι του μέλλεται. Έτσι, οι 52 τούτοι αγέρωχοι άνδρες έμαθαν συμπτωματικά ότι την επόμενη το πρωί θα οδηγούνταν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Συνέβη κατά την ώρα που ένας-ένας πήγαιναν υπό φρούρηση για τις σωματικές τους ανάγκες. Τότε, με τη σειρά του πήγε και ο Μανώλης Κοτζαλέρης (διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας). Ο Κοτζαλέρης ήξερε γερμανικά. Κατά τη διαδρομή, ως που να πάει και να γυρίσει, άκουσε τους φρουρούς Γερμανούς που έλεγαν ότι το πρωί θα γίνει η εκτέλεση όλων τούτων που είχαν συλληφθεί. Ήταν σαν κεραυνός. Δεν το περίμενε. Όταν γύρισε στο κρατητήριο, ήταν κατακίτρινος. Οι άλλου που τον είδαν ανησύχησαν. «Τι σου συμβαίνει;

Περισσότερα...
 

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο εορτασμός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναο της Παραμυθιάς, Χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παραμυθιάς, κ.κ Τίτου.
Το παρόν έδωσαν:
Ο Υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Σταυρούλα Μπραίμη, Ιωάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αντιγόνη Φίλη και Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς Αστυνόμος Χρήστος Γρίβας, ο προϊστάμενος του

Περισσότερα...
 

Ηγουμενίτσα: Τριήμερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα

E-mail Εκτύπωση PDF

Ηγουμενίτσα:  Τριήμερο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο  στην  Ηγουμενίτσα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Europe for Citizens”, πρόκειται να διοργανώσει από τις 08.10.2014 έως τις 10.10.2014, τριήμερο Ευρωπαϊκό Συνέδριο στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Unity in diversity – social inclusion as a European issue”...
Στο παραπάνω Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και ειδικοί επιστήμονες σε θέματα ειδικής αγωγής (Α.μ.Ε.Α) και διεθνών σχέσεων από την Ελλάδα και τις αδελφοποιημένες πόλεις Velbert (Γερμανία), Corby (Μεγάλη Βρετανία) και Chatellerault (Γαλλία).
Ταυτόχρονα, πρόκειται να οργανωθούν και τέσσερα Workshops με τα εξής θέματα:

Περισσότερα...
 

5 ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ, 3 ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

5 ΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ, 3 ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Συνελήφθησαν την Κυριακή τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα (4) υπήκοοι Βουλγαρίας και (1) υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί με (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μετέφεραν στο εσωτερικό της Χώρας (3) λαθρομετανάστες,

Περισσότερα...
 

ΣΩΡΕΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΣΩΡΕΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Εννέα (09) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες του Σαββάτου, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι διαπιστώθηκε πως κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης, τρεις (03) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες του Σαββάτου, στον ίδιο λιμένα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Δύο (02) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες του

Περισσότερα...
 

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΝΟΜΙΜΟΣ) ΓΑΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΙΑΣ!

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΝΟΜΙΜΟΣ) ΓΑΜΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΡΑΚΙΑΣ!

Κυριακή πρωί 14/09/2014 Ημέρα Υψώσεως Του Τίμιου Σταυρού, μετά το πέρας της λειτουργίας στην εκκλησία της Μαζαρακιάς στη Θεσπρωτία και κατά την ώρα της Θείας Κοινωνίας υπομονετικά έγκυος γυναίκα στον 9ο μήνα, περίμενε τη σειρά της.
Ο παπάς όμως, είχε τα δικά του σχέδια.
Φτάνοντας η σειρά της εγκύου, τη ρώτησε αν είναι στεφανωμένη!
Για κακή της τύχη όμως είναι παντρεμένη με πολιτικό γάμο.
Με περίσσιο θράσος λοιπόν, αρνήθηκε να τη "κοινωνήσει" γυρνώντας της,

Περισσότερα...
 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Εν αναμονή τελούν οι φορείς της Θεσπρωτίας για την επανέναρξη των εργασιών στην τρίτη φάση του λιμανιού. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και κρισιμότερα έργα στην Ήπειρο, το οποίο αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος...
Και μπορεί πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Υποδομών να δήλωνε αισιόδοξος γιατί στο λιμάνι υπάρχει πρόοδος, όμως η επανέναρξη παραμένει ακόμη στα χαρτιά.
Οι τοπικοί φορείς μπορεί να αισιοδοξούν καθώς το έργο πηγαίνει ως «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ όμως δεν έχουν καμία ενημέρωση για τον χρόνο κατά τον οποίο θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
«Η εταιρία έστειλε κάποια στελέχη της για να δουν τα εργοτάξια, όμως δεν έχουμε

Περισσότερα...
 


Σελίδα 1 από 199

Οι εφημερίδες μας

Στατιστικά

Από της 07/03/2013

web stats

Αναλυτικά

Ο Καιρός Τώρα

°C %

Ηγουμενίτσα Ζωντανά

Θεσπρωτία Ζωντανά

Σύβοτα
Σαγιάδα
Ελευθεροχώρι
Νέα Σελεύκεια
Τσαμαντάς
Μαυρούδι