Σπύρος Μουσελίμης: Ο αείμνηστος ερασιτέχνης «Ερρίκος Σλήμαν» της Παραμυθιάς

Σπύρος Μουσελίμης: Ο αείμνηστος ερασιτέχνης «Ερρίκος Σλήμαν» της Παραμυθιάς 


Ο αείμνηστος δάσκαλος Σπύρος Μουσελίμης, από το Πόποβο Παραμυθιάς, ανέδειξε με αξεπέραστο τρόπο, αρχαιολογικά και λαογραφικά, όλο τον πλούτο της ιστορίας της Θεσπρωτίας.

Την περπάτησε σπιθαμή προς σπιθαμή και τα βιβλία του, όπου κατέγραψε τις διαπιστώσεις του και τα οποία αποτελούν καθρέφτη του πολύτιμου και ολοκληρωμένου έργου του, είναι βοηθήματα σύγχρονων επιστημόνων στις έρευνές τους. Χρησιμοποίησε δικές του αποτελεσματικές μεθόδους που τον καταξίωσαν και τον έκαναν αποδεκτό στον επιστημονικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Μουσελίμης, ο απλός αυτός δάσκαλος, που έχει χαρακτηρισθεί ως ένας ερασιτέχνης «Ερρίκος Σλήμαν», υπήρξε πρωτεργάτης τής ανεύρεσης του αρχαίου νεκρομαντείου του Αχέροντα.

Μέχρι και λίγο πριν από το θάνατό του, παρ’ όλα τα βαθειά του γεράματα, δεν άφησε παλιές εκκλησίες και μοναστήρια, καθώς και αρχαιολογικούς χώρους στο θεσπρωτικό χώρο, που να μην συγκεντρώσει ιστορικά στοιχεία και να μη φωτογραφήσει. π. Ηλίας Μάκος
 
Σπύρος Μουσελίμης: Ο αείμνηστος ερασιτέχνης «Ερρίκος Σλήμαν» της Παραμυθιάς Σπύρος Μουσελίμης: Ο αείμνηστος ερασιτέχνης «Ερρίκος Σλήμαν» της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.