Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τη καθυστέρηση της κατασκευής του υπαίθριου θεάτρου

Τοπογραφικό του θεάτρου, με πρώτη ημερομηνία περαίωσης των εργασιών τις 11-11-2014


ΠΡΟΣ:    ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ    ΟΜΑΔΑ    ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΕΜΑ:    «Κατασκευή υπαίθριου θεάτρου Ηγουμενίτσας»
ΣΧΕΤ.:    Το από 09-05-2017 έγγραφο σας

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού σας εγγράφου το οποίο αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα.

Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με την μελέτη είναι 1.631.490,00€ ενώ η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία Κ/Ξ ΖΙΩΡΟΣ ΑΕ - ΣΤΙΒΟΣ Μ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ε.Ε. ανέρχεται σε 1.082.429,00€.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα από το ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου του Υπουργείου Οικονομικών ενώ οι εργασίες που επανεκκίνησαν πρόσφατα αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2017. Κατά συνέπεια οι ανάλογες πιστώσεις είναι διαθέσιμες από το Υπουργείο Οικονομικών.




Στα πλαίσια του εν λόγο έργου πέρα από την κατασκευή του θεάτρου 1174 θέσεων και των σχετικών υποδομών προβλέπεται η κατασκευή κυλικείου - αναψυκτηρίου καθώς και του σχετικού χώρου στάθμευσης.

Φορέας υλοποίηση του έργου είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας ο οποίος θα αποτελεί και τον φορέα διαχείρισης του.

Στόχος της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία και ανάπτυξη δομών και υποδομών τα οποία θα προάγουν τον πολιτισμό και θα αναπτύσσουν την παιδεία των κατοίκων. Η αξιοποίηση του εν λόγω έργου είναι δεδομένη και θα αποτελέσει κεντρικό άξονα των πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣ


 
Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τη καθυστέρηση της κατασκευής του υπαίθριου θεάτρου Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τη καθυστέρηση της κατασκευής του υπαίθριου θεάτρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 27, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας απαντά πιο πολύ εκεί που τον βολευει φαίνεται, εκεί που την ευθύνη εν μέρει την έχουν άλλοι (το Υπουργείο Οικονομικών στην παραπάνω περίπτωση). Όταν η ευθύνη βρίσκεται στον Δήμο τότε δεν ακούγεται τίποτα ουσιαστικό. Στο άρθρο νέου ανθρώπου για προτάσεις βελτίωσης της πόλης (πόσο θελκτική είναι η Ηγ/τσ αντί να απαντήσει για το εαν τα έχει σκεφτεί τα συγκεκριμένα, τι έχει γίνει, τι θα γίνει κτλπ βγήκε μόνο μία Δημοτική Σύμβουλος "βέρα Ηγουμενιτσιώτισσα" σήμερα να του απαντήσει σε μικρή ανοιχτή επιστολή με ύφος δίχως να αναφέρεται ούτε σε ένα απ αυτά που είπε ο νέος στις προτάσεις του (μιλάμε μικρές βελτιώσεις που θα έκαναν την διαφορά)....μόνο γενικολογίες και πλήρη αποποίηση ευθυνών είδα πετώντας το μπαλάκι σε εμάς τους νέους!!Στο θέμα της καθαριότητας επίσης δεν ακούγεται τίποτα απο τον Δήμο όταν ερωτάται ("δεν υπάρχει προσωπικό" η μόνιμη δικαιολογία συμβούλων ή δεν απαντάνε). Σε σχεδόν όλη την επικράτεια του υπάρχει πλήθος μικρών σκουπιδιών στις άκρες των δρόμων και δεν περνάει ποτέ κανείς να τα μαζέψει (το ότι τα πετάνε κάποιοι ναι είναι έλλειψη παιδείας και συμβουλές δίνει ο Δήμος αλλά πρώτα ναναι εντάξει στις υποχρεώσεις του).
    Στο Μορφάτι 2 χρόνια τώρα και δεν τελειώνει η κατασκευη της νέας Παιδικής Χαράς/Πλατείας/Γηπέδου Μπάσκετ. Δεν λένε να ανάψουν τα φώτα, το νερό και να επισκευαστουν δύο σοβαρές ζημιές ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!! Ψηφιακά κανάλια επίσης δεν υπάρχουν στην ΤΚ που ανήκει. Τα έχει αναδείξει και η σελίδα Μορφάτι Θεσπρωτίας - Morfi, Thesprotia στο Fb ξανά και ξανά, ακόμα και με ηπειρώτικαΣιτε ενημέρωσης. Παράπονα στον Δήμαρχο επίσης. Προφορικές υποσχέσεις - ψέμματα έλεγε διαρκώς για το έργο (που δεν κόστισε και λίγο και όλως τυχαίως τελείωσε γρήγορα στην Μαζαρακιά - το χωριό του - καθώς οι αναπλάσεις ήταν για 2 χωριά).

    Τέλος δεν υπάρχει καμία συγκίνηση για το έργο των εθελοντών. Πχ στο μικρό πανοραμικό Πάρκο Λίμνης Καλοδικίου και την Βρύση του Αράπη πιο πέρα πάνω στην Εθνική Οδό και τα δύο όταν την Άνοιξη έχουμε το Lets do it Greece υπο τον Δήμο, συντηρούνται και καθαρίζονται απο κατοίκους και μετά ο Δήμος τα παρατάει στην μοίρα τους. Σκουπίδια, χόρτα, ζημιές. Μπράβο σας ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.