Τα κροκοδείλια δάκρυα του Μπέζα για το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ο πρώην Υφυπουργός και Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνης Μπέζας, έστειλε σε επιλεκτικά ΜΜΕ, ανακοίνωση για το θέμα του ΤΕΙ.

Σε αυτήν, προσπαθεί να αποτάξει από πάνω, κάθε ευθύνη για τα όσα προηγήθηκαν και που στην ουσία ήταν αυτά που οδήγησαν στο κλείσιμο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λέει, και για να μην παίζει η σημερινή κυβέρνηση με τη νοημοσύνη των πολιτών.

Θα συμφωνήσουμε μαζί του και θα βοηθήσουμε, τόσο τον ίδιο όσο και τους πολίτες, να θυμηθούν όλες τις λεπτομέρειες.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπέζας αναφέρει μεταξύ άλλων: "....Παράλληλα, στο τέλος του 2008 είχε εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία νέου Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας, το οποίο θα περιλαμβάνονταν στα μηχανογραφικά δελτία της χρονιάς 2010- 2011. Οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 και η αλλαγή κυβέρνησης ματαίωσαν το συγκεκριμένο σχεδιασμό και το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας δεν πρόλαβε να λειτουργήσει. "

Τί ήταν αυτό που δεν του επέτρεψε, από το τέλος του 2008 (όταν ο ίδιος ήταν ο παντοδύναμος Υφυπουργός Οικονομικών) μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να λειτουργήσει το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας, και να ενταχθεί στο μηχανογραφικό από το σχολικό έτος 2009;

Στην συνέχεια ο πρώην βουλευτής αναφέρεται στο σχέδια ΑΘΗΝΑ:

"....Η δεύτερη προσπάθεια μεταρρύθμισης (σχέδιο «ΑΘΗΝΑ») το 2013, με Υπουργό Παιδείας τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οδήγησε στην μεταφορά του Τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας από την Ηγουμενίτσα στο Μεσολόγγι και στην κατάργηση του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα οποία όπως προανέφερα δεν δέχονταν νέους σπουδαστές. Παρέμεινε έτσι ένα Τμήμα, με τη μετατροπή του Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο (το οποίο δεν είχε κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τους σπουδαστές του) στο «ελκυστικό» Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (υπάρχουν μόνο τρία στη χώρα)."  

Στο τι έκανε τότε ο κ. Μπέζας (που ήταν και πάλι κυβερνητικός βουλευτής) για να αποτρέψει την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά και την κατάργηση των δύο τμημάτων στην Ηγουμενίτσα, ούτε μία αναφορά.

Για αυτό θα του θυμίσουμε εμείς τι ακριβώς έπραξε.

Προκάλεσε μυστική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, επί δημαρχίας Κάτσινου, από την οποία απέκλεισε τόσο τους φοιτητές όσο και τα μέσα ενημέρωσης.

Τότε ήταν ουσιαστικά που το οριστικό κλείσιμο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, αποφασίστηκε εν κρυπτώ και ερήμην του Θεσπρωτικού λαού.

Ας μην χύνουν επομένως σήμερα κροκοδείλια δάκρυα, γιατί ο λαός και μνήμη έχει και ντοκουμέντα από την μυστική συνάντηση.

Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο πλέον για αυτό άλλωστε σας έστειλε στην θέση της αντιπολίτευσης, τόσο ως κόμμα όσο και προσωπικά τον τέως βουλευτή, που από τους 13.000 σταυρούς, καταποντίστηκε στους 3.000

Αυτά για την ιστορία.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο από τη μυστική συνάντηση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, με τον τέως Δήμαρχο κ. Κάτσινο να απειλεί με την αστυνομία τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου που βρέθηκε με την κάμερά του για να καταγράψει τα όσα αποφασίστηκαν, και τον κ. Μπέζα να αποχωρεί από τη σύσκεψη, μη δεχόμενος να καταγραφούν οι απόψεις του.

Έτσι ώστε σήμερα, να παραμυθιάζει του πολίτες, πως ο ίδιος δεν είδε, δεν ήξερε τίποτα και πως για όλα φταίει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο τοπικός βουλευτής κ. Κάτσης, ο οποίος εκείνη την εποχή καμία ανάμειξη δεν είχε με την πολιτική, αλλά ήταν απλά ένας σκληρά εργαζόμενος νέος.





Τα κροκοδείλια δάκρυα του Μπέζα για το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Τα κροκοδείλια δάκρυα του Μπέζα για το ΤΕΙ της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Καλά τα λέει το άρθρο, έτσι έγινε. Αν και ο επίλογος του άρθρου δείχνει να γράφτηκε από κάποιον φίλο προσκείμενο στον Μάριο Κάτση, δεν έχει άδικο ωστόσο στα όσα αναφέρει. Και ναι πράγματι εκείνη την εποχή ο Κάτσης δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική. Ήταν απλά μέλος στον ΣΥΝ παλιά και στον μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ....η υποψηφιότητα ήταν κάπως αιφνιδιαστική, θυμάμαι πολλούς που δεν είχαν ξανακούσει καν το όνομα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε στο νεαρό της ηλικίας του κυρίως και επειδή δεν είχε ποτέ προηγούμενα κρατικά πόστα (29 ετών ήταν το 2015). Και όπως φάνηκε, σωστά πόνταρε και άσχημα ο συγκεκριμένος δεν τα έχει πάει, μεγάλο συν το οτι επικοινωνει και με απλούς πολίτες και που και στα σοσιαλ μιντια απαντά όχι πάντα αλλά συχνά στα σχόλια πολιτών. Οι υπόλοιποι υποψηφιοι με τον Συριζα κάτι γέροι νομιζώ ήταν ή μεγάλης ηλικίας τέλος πάντων...ενώ και στα υπόλοιπα κόμματα πέρα απ τον Γιόγιακα (που θεωρείται κατι σαν στανταρ αξια καθώς ήταν Νομαρχης κάποτε) δεν είχαν τίποτα ιδιαίτερο να επιδείξουν...

    Σχετικά με το ΤΕΙ τώρα, το της Οπτικής δεν νομίζω να υπήρξε και ποτέ αναγκαίο, ήταν απλά μέσα στα πλαίσια της μικροπολιτικής λογικής του να υπάρχουν ΤΕΙ σε κάθε μικρή πόλη της Ελλάδας. Οδήγησε σε αζήτητα ΤΕΙ το σύστημα αυτό με χαμηλότατες βάσεις. Και στην Ηγουμενίτσα ούτε έρχονταν πολλοί φοιτητές (μέχρι και κενές θέσεις μενανε) και ούτε ήταν ψηλές οι βάσεις, οι μισοί άλλωστε φοιτητές θεσπρωτοί και πρεβεζάνοι είναι που ήδη κατοικούν στους Νομούς αυτούς και θέλαν κάτι να σπουδάσουν κοντά.Οπότε ας υπάρχουν απλά ΤΕΙ σε κάποιες επαρχιακές πόλεις που όμως νάχουν λίγο σχέση με την τοπική κοινωνία. Πχ το τωρινό τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων με έμφαση στις ξένες γλώσσες κτλπ ορθώς άλλαξε μορφή και παρέμεινε. Όπως σωστό ήταν και το Τμήμα Ιχθυοκαλλιέργειας που υπήρχε. Το ότι μεταφέρθηκε στο Μεσολλόγι ήταν εγκληματικό λάθος.
    Τώρα που τα ΤΕΙ πανεπιστημιοποιούνται (κατ όνομα έστω και νομικά, γιατί πιο πολύ αυτό είναι) πετάνε την Θεσπρωτία εντελώς έξω απ τον ακαδημαικό χάρτι. Θέλουν να λειτουργήσει Τμήμα Διαπολιτιστικής Επικοινωνίας τα επόμενα έτη. Η ερώτηση είναι...ΓΙΑΤΙ? Για να υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός σημαίνει πως θεωρητικά θέλουν να υπάρχει ένα Τμήμα στην Ηγουμενίτσα. Όχι αυτό όμως αλλά άλλο. Ή η αξιολόγηση λέει πως δεν είναι αναγκαίο να υπάρχει το Τμήμα αυτό πια και χρειάζεται άλλο ή είναι απλά στάχτη στα μάτια και ο πραγματικός σκοπός είναι να μην ξανα ανοίξει άλλο....Εφόσον κλεισει το τωρινό δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι στο μέλλον θα ανοίξει πάλι. Αυτά τα 2ετή κατι σαν ΙΕΚ που προσωρινά θα λειτουργήσουν κατι μου λεει απο προσωρινά θα γίνουν μόνιμα....άμα είναι έτσι ας δώσουν τις εγκατάστασεις στο Δημόσιο ΙΕΚ ώστε και ναχει καλυτερες υποδομές (μαζί με ενα σουλουπωμα του περιβάλλοντος χώρου του ΤΕΙ και ένα βαψιμο γιατι ειναι χάλια) και να μπορεί να προσφέρει ίσως κιάλλες ειδικότητες. Ένα δυνατό ΙΕΚ ίσως να ήταν πιο επωφελές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσεις τωρα δηλαδη τι κανετε; Αντι να ενωθειτε ολοι μαζι για να αναβαθμιστει το τμημα της Ηγουμενιτσας που ηδη απο το 2010 λεγοταν οτι θα μετονομαστει σε Διαπολιτισμοκης επικοινωνιας και θα ενωθει με το Πανεπιστημιο Ιωαννινων ριχνεται ευθυνες ο ενας στον αλλον. Δηλαδη τα αλλα τμηματα του ΤΕΙ Ηπειρου που θα γινουν πανεπιστημιακα... λεμε τωρα... ειναι καλυτερα. Αν θελουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους θα πρεπει ειτε να τα αναβαθμισουν ολα ειτε να τα κλεισουν ολα.Ολες οι μεγαλες πολεις της Ηπειρου θα εχουν πανεπιστημιακα τμηματα εκτος απο την Ηγουμενιτσα. Γιατι αραγε;;; Παιζουν ολοι με τη νοημοσυνη μας. Ελεπς πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.