Καθαρές από τσούχτρες οι παραλίες της Ηπείρου


Καθαρές από τσούχτρες είναι οι παραλίες της Ηπείρου.
 
Αυτό προκύπτει από το πρόγραμμα που δημιούργησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας και καταγράφει τις τσούχτρες και τις μέδουσες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, οι πολίτες θα μπορούν πλέον, προτού εξορμήσουν για μπάνιο σε κάποια παραλία, να ελέγξουν εάν σε αυτήν υπάρχουν μέδουσες.

Πως; Μέσω του Google maps. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δημιούργησε έναν χάρτη που θα ανανεώνεται συνεχώς, ενώ ακόμη και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν βάζοντας τις δικές τους καταγραφές.
Καθαρές από τσούχτρες οι παραλίες της Ηπείρου Καθαρές από τσούχτρες οι παραλίες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Αλλά ντι άλλων γράφετε. Και εμείς τίποτα από αυτά δεν αναφέραμε.

    1ον δεν είναι live χάρτης. Οι καταγραφές κάνουν και καιρό για να μπουν (από τουλάχιστον 1 ημέρα μέχρι και εβδομάδες εάν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες). Άρα δεν μπορούν να μπουν οι λουόμενοι στον χάρτη για να δουν εάν εκείνη την ημέρα είναι καθαρές.

    2ον οι μέδουσες μπορεί να είναι σε μια παραλία το πρωί και το απόγευμα να είναι καθαρή.

    3ον οι μέδουσες είναι παντού σε όλη την Ελλάδα και όλο τον χρόνο. Το ότι δεν έχουμε δεδομένα για την Ήπειρο δεν σημαίνει πως δεν έχει μέδουσες. Απλώς σημαίνει ότι εμάς δεν μας έχουν δωθεί τέτοιες καταγραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.