Αυτοακυρώνεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις δράσεις της εβδομάδας κινητικότητας


Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. 

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Ένα από αυτά τα μέσα, που ενδείκνυνται για την πόλη της Ηγουμενίτσας, είναι το ποδήλατο.

Στις αρχές του καλοκαιριού, με απόφαση και άμεση υλοποίηση, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προχώρησε στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, με την επέκταση του ποδηλατόδρομου, από τα γήπεδα του τένις στα Πλατάνια μέχρι και τα κρατητήρια του λιμεναρχείου.

Έργο που αγκαλιάστηκε από όλη την πόλη, αφού εκατοντάδες πεζοί συμπολίτες αλλά και ποδηλάτες τον χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας, την εβδομάδα κινητικότητας.

Στα πλαίσια λοιπόν της εβδομάδας κινητικότητας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, πραγματοποιεί δεκάδες δράσεις για την ανάδειξη εναλλακτικών μέσων κυκλοφορίας στην πόλη, κυρίως το ποδήλατο.

Μία από αυτές τις δράσεις, ήταν η πραγματοποίηση συναυλίας, στην παραλία, πίσω από το πάρκινγκ της εκκλησίας.

Οι "εγκέφαλοι" όμως που είναι υπεύθυνοι για τις δράσεις, εκ μέρους του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατάφεραν να αυτοακυρώσουν την όλη προσπάθεια ευαισθητοποιήσεις των πολιτών.

Και αυτό διότι είχαν την φαεινή ιδέα να τοποθετήσουν τη σκηνή της συναυλίας, πάνω στον ποδηλατόδρομο, δίνοντας το ... καλύτερο παράδειγμα σε όλους μας.

Την ώρα που προσπαθούμε να αναδείξουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Ηγουμενίτσας να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, ερχόμαστε οι ίδιοι και κλείνουμε αυθαίρετα τον ποδηλατόδρομο. 

Το άκρων αώτον της υποκρισίας και του ωχαδερφισμού...

Κατά τα άλλα, τα βραβεία μας μάραναν.



Αυτοακυρώνεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις δράσεις της εβδομάδας κινητικότητας Αυτοακυρώνεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις δράσεις της εβδομάδας κινητικότητας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. κρίμα κι άδικο...είστε από τους Δήμους με συγκεκριμένο προσωπικό τεχνικών υπηρεσιών και όχι μόνο που δουλεύουν σκληρά και πολύ πέραν του ωραρίου και των καθηκόντων τους για να οργανωθούν οι δράσεις, να προβληθεί ο Δήμος στο εξωτερικό, να αλλάξει η κουλτούρα μετακίνησης, να δείτε το μέλλον πιο αισιόδιξα..και στο λέει ένας άνθρωπος που ξέρει ως επιστήμονας από αυτά!! Λάθη γίνονται φίλε μου..έλα να τα αναλάβεις εσύ αυτά να δεις τι εύκολο είναι να κάνεις κριτική..μια νοοτροία πρέπει να αλλάξει...η τάση μας ως λαός να κάνουμε μόνο κακοπροέραιτη κριτική..δεν αξίζει στους ανθρώπους αυτούς...και σωστή να είναι η παρατήρηση είναι άκυρο και άδικο το ύφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.