Πεταμένα σε χωματερή των Φιλιατών εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία!

Πεταμένα σε χωματερή των Φιλιατών εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία! 



 
Πραγματικά η εικόνα είναι  αποκαρδιωτική και μάλλον αποκαλύπτει πολλά... 
Εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία πεταμένα σε παράνομη χωματερή των Φιλιατών. 
Στην ουσία τέτοιες ενέργειες "σκουπιδίζουν" τον πολιτισμό μας. 

Τα βιβλία, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Τσότσης, τα πέταξε στο σημείο η δημοτική αρχή, εν αγνοία του.
 
Πάντως θα ήταν πολύ καλύτερο να δωρηθούν είτε σε σχολεία είτε σε βιβλιοθήκες, υπάρχουν λίγες και στη Θεσπρωτία, προκειμένου να αξιοποιηθούν. 
Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι διαχρονικά υπήρχε μια άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μεταξύ ανθρώπου και βιβλίου. 
 
Το βιβλίο ήταν η αστείρευτη πηγή γνώσης, το εργαλείο της δουλειάς, η πυξίδα της κριτικής σκέψης. 
Ωστόσο, αφενός η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, αφετέρου το αέναο κυνήγι του χρήματος και της επαγγελματικής αποκατάστασης- με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για την ανάγνωση ενός βιβλίου στην ανιαρή καθημερινότητα- έχουν διαταράξει το δεσμό αυτό. Όλο και λιγότεροι διατηρούν την παράδοση ακέραια. 
Πεταμένα σε χωματερή των Φιλιατών εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία! Πεταμένα σε χωματερή των Φιλιατών εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2019 Rating: 5

19 σχόλια:

  1. Αποκαρδιωτικό, σημάδι της αλλαγής των καιρών και της παρακμασμένης μας σχέσης με την επί μακρόν σχέση μας με το βιβλίο.
    Θα μπορούσαν πάντως να αποτελέσουν δωρεά σε βιβλιοθήκες ή σε φτωχότερες οικογένειες που η πρόσβαση τους τόσο σε λογοτεχνικά βιβλία όσο και στο ίντερνετ είναι περιορισμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχουν όλοι οι δημότες οι οποίοι ψήφισαν για δήμαρχο έναν αδαή και αμόρφωτο για δήμαρχο!!!!!!Δεν είναι δυνατόν ένας που είναι εκλεγμένος δήμαρχος,έστω και αν έχει IQ χρυσόψαρου να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να υποχρεώσει αυτο το σκουπίδι να πάει να μαζέψει τα βιβλία να τα καθαρίσει και να τα δώσει σε κάποιο σχολείο!!!Δεν πετάς λογοτεχνικά βιβλία ρε γίδι δήμαρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να βρεθούν οι υπαίτιοιπου ήταν "εν αγνοία τους" και να τα μαζέψουν και να τα τακτοποιήσουν στη βιβλιοθήκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι συνήθως διορισμένοι-με-μέσον-απαίδευτοι-αμόρφωτοι δημόσιοι υπάλληλοι, βρήκαν τι ακριβώς μπορούν να κάνουν με τα βιβλία για να μην πιάνουν τόπο τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν δεν τα χρειαζονται μπορω να τα παραλαβω?6946499652.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Ιράν αφήνουν τα βιβλία στους δρόμους στοιβαγμένα , και όποιος θέλει παίρνει και διαβάζει.Εμεις π ως Έλληνες που υποτίθεται γεννησαμε τον πολιτισμό δε μπορούμε να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις και να μην τα πετάμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν την μυρωδιά από το βιβλίο και την αίσθηση του βιβλίου δεν υπάρχει, ιδίως οι πρωτότυπες εκδόσεις που είναι δυσεύρετες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.eleftheriaonline.gr/photo-video/item/196078-ena-periptero-gemato-vivlia-sti-messinia?fbclid=IwAR18JbH4Xg8sZ_elteV0-aJjRe05Q-Glk3tT_-iJ6Ft7lwH4IoDZCHEO__o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε αντιδημαρχε,εσυ τι εισαι?Δεν εισαι δημοτικη αρχη?Μαλλον εισαι γλαστρα του
    δημαρχου.
    Δεν εχει σωσιμο η Ελλαδα γιατι παραγει κομματοσκυλα(επαγγελματιες πολιτικους) .
    Οτι θα εβλεπα κι αυτο το χαλι δεν το περιμενα με τιποτα.
    Προτεινω στον δημαρχο σας(ειμαι δημοτης ευβοιας) να διαβασει τα ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ
    του Αριστοτελη(σιγα μην το κανει),οπου σαφεστατα οριζει οτι Η ΠΟΛΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ.Να τον χαιρεσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το βιβλίο ανοίγει φτερά ,ελευθερώνει μυαλα...η εικόνα αυτή μου θύμισε μια συγκλονιστική κινηματογραφική ταινία "Φαρενάιτ 947 " αν δεν κάνω λάθος,λυπάμαι κ ανησυχώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι βιβλίο. Μην μας τραυματίζεις κι άλλο. Fahrenheit 451,Ray Bradbury.

      Διαγραφή
    2. Η εξουσια δεν θελη ελευθερα μυαλα φιλε

      Διαγραφή
  11. Εμετός για τα χάλια της δημοτικής αρχής αλλά και της χώρας μας γενικότερα. ΝΤροπή και αίσχος. Αν ο δήμαρχος είχε λίγη τσίπα πάνω του δε θα δικαιολογούνταν για αυτό το γεγονός(αν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα χωρίς να το γνωρίζεις δήμαρχε τότε είσαι παντελώς ανικάνος). Απο την άλλη η πλειοψηφία των υπαλλήλων στους δήμους έιναι αμόρφωτα βύσματα που μάλλον μετά το γυμνάσιο δεν ξαναάνοιξαν βιβλίο στη ζωή τους.Ντρέπομαι πραγματικά για όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...Ελπίζω πως τα βιβλία πετάχτηκαν χωρίς σκέψη. Το επόμενο βήμα είναι να διορθωθεί το πρόβλημα. Παρακαλώ τους Συλλόγους (Πολιτιστικούς, εκπαιδευτικών κ.λ.π.) της περιοχής, να ασχοληθούν με το θέμα και σε συνεννόηση με τη Δημοτική αρχή, να περιμαζέψουν τα βιβλία και αναλόγως, να τα διαθέσουν προς χρήση στα μέλη τους, σε μαθητές ή στο ευρύτερο κοινό...Είμαι σίγουρος πως θα αξιοποιηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατά τ' άλλα, μας φταίνε οι ξένοι γιατί μας "αληωνουν το μπωλιτηζμο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντί να τα δώσουν σε καμία βιβλιοθήκη ή σε κανένα σχολείο τα πετάξανε!
    Το έχω ξαναδεί αυτό στη γειτονιά μου πριν λίγα χρόνια.Εκλεισε ένα βιβλιοπωλείο και τα βιβλία τα πέταξε στους κάδους απορριμμάτων.ΚΑΙ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ!!!!
    Τα μάζεψα κι επι ένα μήνα προσπαθούσα να τα κολλήσω.Πραγμα δύσκολο γιατί έπρεπε να βρω και ποια είναι τα κομμάτια που ταιριάζουν.Οταν κατάφερα να τα συναρμολογήσω τα περισσότερα τα πήγα στο σχολείο των παιδιών μου.Τα μοιράσαμε σε όλα τα παιδιά και βάλαμε και στην βιβλιοθήκη.Αν ήμουν εκεί θα πήγαινα να τα μαζέψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ντροπή Δεν έχω λόγια Απειρες βιβλιοθήκες σε πόλεις και χωριά θα μπορούσαν να τα δεχτούν με χαρά !! Πόση βλακεία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα είναι δυνατόν κάποιοι άσχετοι,αμόρφωτοι υπάλληλοι του Δήμου να ενεργήσουν διαφορετικά;Για να εκτιμήσεις την αξία των βιβλίων πρέπει να έχεις ανοίξει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.