Εγκατάσταση μεταναστών σε κατάλυμα στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας; | Επιστολή αναγνώστη

Εγκατάσταση μεταναστών σε κατάλυμα στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας; | Επιστολή αναγνώστη



Αγαπητέ κύριε Αναστασίου, 
Θα το εκτιμούσα πολύ αν προχωρήσετε σε δημοσίευση με σχετικό άρθρο για το πρόβλημα που θα εκθέσω παρακάτω. 
Ήθελα να σας αναφέρω ένα θέμα, το οποίο σίγουρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τοπικό πληθυσμό του νομού Θεσπρωτίας. 
Αναφέρομαι στο ζήτημα που αφορά την τοπική μας μικρή κοινωνία σχετικά με το προσφυγικό και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τρίτους για την εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής, χωρίς όμως να υπάρχει σχετική ενημέρωση και διαφάνεια για όλους τους πολίτες. 
Οφείλω να εκφράσω την αγωνία μου για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στην τοπική κοινωνία, εφόσον ακούγεται ότι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες προχωρούν σε συμβάσεις με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προκειμένου να διαθέσουν τα καταλύματά τους προς ενοικίαση μεταναστών, ενώ η κυβέρνηση ξεκάθαρα έχει πάρει θέση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κύριο Νότη Μεταράκη να δηλώνει, ότι μέχρι το τέλος του έτους καταργείται η φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχεία. 
Ο υπουργός τόνισε ότι όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες! 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι οι ΜΚΟ ωστόσο εξακολουθούν να έρχονται απευθείας σε επαφή με ξενοδόχους της περιοχής και να προχωρούν σε συμβάσεις με ξενοδοχεία για τη φιλοξενία προσφύγων. 
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η Θεσπρωτία θεωρείται παραμεθόριος περιοχή και απαιτείται μεγάλη και ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα! 
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση μπροστά στον βωμό του χρήματος να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής. 
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες που θα εγκατασταθούν σε περιοχές του νομού Θεσπρωτίας είναι μουσουλμάνοι και ότι η υποσχόμενη προσωρινή διαμονή τους μέχρι να προωθηθούν σε άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, δεν πείθει, αφού η στάση της Ευρώπης για το μεταναστευτικό είναι γνωστή και ξεκάθαρη και καλό θα ήταν η τοπική κοινωνία να είναι ενήμερη ότι ο εγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων στην περιοχή δεν είναι καθόλου απίθανος. 
Η πολιτική που ακολουθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι να βρουν τρόπους να μοιράσουν τους μετανάστες σε όλη την ελληνική επικράτεια γιατί γνωρίζουν καλά ότι οι πόρτες της Ευρώπης είναι κλειστές και ότι όλα όσα υπόσχονται είναι προσχήματα μέχρι να καταφέρουν στο τέλος αυτό που επιδιώκουν. 
Αν γίνει η αρχή, τα πράγματα στην συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολα και τα χωριά μας θα γεμίσουν από μουσουλμανικές μειονότητες με δικαιώματα. 
Δεν πρόκειται για ξενοφοβία, ούτε ρατσισμό, οφείλουμε να δούμε όμως κατάματα την πραγματικότητα και να θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία του τόπου μας που ακόμα σήμερα προβληματίζει. 
Στην Ήπειρο το θέμα των Τσάμηδων αποτελεί παράμετρο του αλβανικού μεγαλοϊδεαλισμού και μέχρι σήμερα αποτελεί μείζον ζήτημα της περιοχής. 
Τη στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην υποχρέωση της φύλαξης των Ελληνοαλβανικών συνόρων και είναι γνωστό πλέον και στον τελευταίο Αλβανό ότι μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από την χώρα όποτε θελήσει, φανταστείτε όταν προωθηθούν όλοι αυτοί οι μουσουλμάνοι στη Θεσπρωτία και εντός αυτών ισλαμιστικοί πυρήνες, τι πρόκειται να συμβεί με τους ισλαμιστές της Αλβανίας και τους Τσάμηδες!!! 
Θα ήταν απαράδεκτο στην προσδοκία του κέρδους, να αλλοιωθεί η σύσταση του πληθυσμού στα σύνορά μας και χωρίς πόλεμο να απωλέσει η Ελλάδα το βορειοδυτικό κομμάτι της. 
Μετά έπεται η Κέρκυρα! 
 Απαράδεκτο είναι επίσης το γεγονός, ότι υπάρχουν επιχειρηματίες στην περιοχή που αδιαφορούν για όλα αυτά και προχωρούν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη σε επαφή με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προκειμένου να κλείσουν συμφωνίες που αφορούν την εγκατάσταση μεταναστών σε καταλύματα που θέλουν οι ίδιοι να διαθέσουν. 
Έχω πληροφορίες ότι στο χωριό Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, από το οποίο είναι και η καταγωγή μου, μέσα στην υγειονομική κρίση της πανδημίας και την έξαρση του κορονοϊού, έχει αναδρομηθεί η εγκατάσταση μεταναστών σε κατάλυμα εντός του οικισμού έως το τέλος του έτους. 
Θέλω να επισημάνω ιδιαίτερα ότι ο συγκεκριμένος οικισμός αποτελείται μόνο από οικίες, έχει περίπου μόλις 120 μόνιμους κατοίκους και το επόμενο αστυνομικό τμήμα βρίσκεται στο Μαργαρίτι με μία απόσταση τουλάχιστον 15 λεπτά οδικώς. 
Αναφερόμαστε σε ένα πολύ μικρό απόμερο χωριό, με μία πολύ μικρή τοπική κοινωνία, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε επικείμενους κινδύνους χωρίς την παρουσία δημόσιων αρχών επί τόπου, εφόσον φυσικά πρωτίστως εκπληρώνονται όλες οι απαιτούμενες νόμιμες προδιαγραφές. 
Η ατομική και ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την προστασία και την σιγουριά που μπορεί να προσφέρει ο κρατικός μηχανισμός! 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που θα εγκατασταθούν εντός του οικισμού, δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό και την ταυτότητα του πληθυσμού του τόπου. 
Πρέπει να λάβουμε οπωσδήποτε πολύ σοβαρά υπόψην μας, ότι ο εγκλωβισμός μεταναστών σε μία τόσο μικρή κοινωνία χωρίς σύγχρονες υποδομές, θα οδηγήσει σίγουρα σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση και προβλήματα στην τοπική κοινωνία. 
Ως πολίτης οφείλω να εκφράσω επίσης τις ενστάσεις μου ως προς την νομιμότητα των συμβάσεων με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δεν γνωρίζουμε τον ρόλο τους, αφού ταυτόχρονα η ίδια η κυβέρνηση αποβλέπει σε αυστηρότερους όρους, τονίζοντας ότι όλες οι δομές θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες με ταυτόχρονη κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων σε ξενοδοχεία. 
Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε τέτοιου είδους ενέργειες, που σαφέστατα εξυπηρετούν αποκλειστικά μόνο τα οικονομικά συμφέροντα λίγων ανθρώπων, εις βάρος όμως ολόκληρου του τόπου! 
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία Μη Κυβερνητική οργάνωση να βρίσκει στον τόπο μας έφορο έδαφος για την συσπείρωση μουσουλμανικών πληθυσμών, γιατί αυτό σύντομα θα έχει ως αποτέλεσμα την εξέλιξη μειονοτήτων με δικαιώματα και τον εξισλαμισμό ολόκληρων περιοχών της Θεσπρωτίας. 
Το ενδεχόμενο της αλλοίωσης του πληθυσμού στα σύνορά μας δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους!

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Εγκατάσταση μεταναστών σε κατάλυμα στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας; | Επιστολή αναγνώστη Εγκατάσταση μεταναστών σε κατάλυμα στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας; | Επιστολή αναγνώστη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 19, 2020 Rating: 5

4 σχόλια:

  1. αααα πρέπει να κινηθεί και η τοπική οικονομία επειδή σε ένα μικρό χωριό θα έρθουν και άλλοι ΆΝΘΡΩΠΟΙ (θα έλεγα να ζήσουν αλλά θα ήταν ψέματα γτ όταν είσαι φυλακή δεν έχεις ζωή). Σας πειράζει που κάποιοι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο τους για μια καλύτερη ζωή και για τα παιδιά σας που κάνατε αυτές τις επιλογές τόσα χρόνια και τα στείλατε μετανάστες δεν σας πειράζει μπράβο σας...Δεν μένουν στην Ελλάδα αυτοί επειδή θέλουν αλλά επειδή η Ευρώπη την Ελλάδα την έχει κάνει φυλακή αυτό δεν καταλαβαίνετε.εχουν τα νησιά που θέλουν για διακοπές και τα άλλα μέρη η θα είναι βιομηχανικές περιοχές όπως είναι η Θεσπρωτία η φυλακές. εσείς διαλέγεται το τι θέλετε...εάν θέλετε να είναι η Θεσπρωτία βιομηχανική περιοχή και φυλακές μπράβο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα το σχόλιο του αναγνώστη πιο πάνω, εκτός θέματος και κάπως άστοχο ακούγεται. Αυτό πάντως που θα ήθελα εγώ να πω, είναι ότι το βρίσκω ιδιαίτερα λυπηρό κάποιοι να θέλουν να βγάζουν χρήματα με τον πόνο των ανθρώπων γιατί στην πραγματικότητα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν γίνονται από μεγαλοψυχία αλλά καθαρά για οικονομικό κέρδος! Θεωρώ ότι τέτοια μέρη όπως το συγκεκριμένο αυτό μικρό χωριό δεν πρέπει να επιλέγονται καν για εγκατάσταση μεταναστών, γιατί όπως είπε και ο/η αναγνώστης πιο πάνω, μόνο φυλακή μπορεί να θεωρηθεί αυτό το μέρος για αυτούς τους ανθρώπους και αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει! Ας μην ξεχνάμε όμως και τους κατοίκους αυτού του χωριού και κάθε χωριού στην Ελλάδα γιατί πολλά γίνονται όπως ακούμε κάθε μέρα και τα επιχειρήματα στο δημοσίευμα έχουν βάση! Πάντως όταν έφυγαν οι Θεσπρωτοί και οι υπόλοιποι Έλληνες οικονομικοί μετανάστες, δεν "μπούκαραν" με το έτσι θέλω αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, αλλά έφυγαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και εφόσον οι χώρες, όπως π.χ. η Γερμανία, ζητούσαν εργατικά χέρια! Δυστυχώς το φαινόμενο που παρατηρείται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δεν αφορά αποκλειστικά μόνο ανθρώπους που φεύγουν για τους ευνόητους λόγους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων που παράνομα εισβάλουν στην χώρα. Ας μην ξεχνάμε τις εικόνες στον Έβρο πριν λίγους μήνες! Αλλού είναι το θέμα και οι περισσότεροι μια χαρά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, πρέπει να αφήσουμε τις "ταμπελίτσες" και να λέμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα το σχόλιο του αναγνώστη πιο πάνω, εκτός θέματος και κάπως άστοχο ακούγεται. Αυτό πάντως που θα ήθελα εγώ να πω, είναι ότι το βρίσκω ιδιαίτερα λυπηρό κάποιοι να θέλουν να βγάζουν χρήματα με τον πόνο των ανθρώπων γιατί στην πραγματικότητα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν γίνονται από μεγαλοψυχία αλλά καθαρά για οικονομικό κέρδος! Θεωρώ ότι τέτοια μέρη όπως το συγκεκριμένο αυτό μικρό χωριό δεν πρέπει να επιλέγονται καν για εγκατάσταση μεταναστών, γιατί όπως είπε και ο/η αναγνώστης πιο πάνω, μόνο φυλακή μπορεί να θεωρηθεί αυτό το μέρος για αυτούς τους ανθρώπους και αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει! Ας μην ξεχνάμε όμως και τους κατοίκους αυτού του χωριού και κάθε χωριού στην Ελλάδα γιατί πολλά γίνονται όπως ακούμε κάθε μέρα και τα επιχειρήματα στο δημοσίευμα έχουν βάση! Πάντως όταν έφυγαν οι Θεσπρωτοί και οι υπόλοιποι Έλληνες οικονομικοί μετανάστες, δεν "μπούκαραν" με το έτσι θέλω αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, αλλά έφυγαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και εφόσον οι χώρες, όπως π.χ. η Γερμανία, ζητούσαν εργατικά χέρια! Δυστυχώς το φαινόμενο που παρατηρείται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, δεν αφορά αποκλειστικά μόνο ανθρώπους που φεύγουν για τους ευνόητους λόγους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων που παράνομα εισβάλουν στην χώρα. Ας μην ξεχνάμε τις εικόνες στον Έβρο πριν λίγους μήνες! Αλλού είναι το θέμα και οι περισσότεροι μια χαρά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, πρέπει να αφήσουμε τις "ταμπελίτσες" και να λέμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ερώτημα είναι επίσης για πόσο καιρό τα προσωπικά κέρδη θα είναι πάνω από το εθνικό συμφέρον; κάθε άτομο έχει δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή, το ίδιο ισχύει και για τους πρόσφυγες, αλλά θα πρέπει να κάνουμε πιο διεξοδικά εάν η κοινωνική μας δομή στη χώρα μας μπορεί να φέρει το βάρος της διατήρησης ανθρώπων με εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής; Πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι τόσο σύντομα να προσαρμοστούν στις συνήθειες και την κοινωνική δομή της Ευρώπης; αν λύσουμε τα παραπάνω τότε θα μπορούσαμε πραγματικά να κάνουμε κάτι σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.