Πάρτε το πάνω σας κύριοι Δήμαρχοι

Πάρτε το πάνω σας κύριοι Δήμαρχοι


"Τα μαθήματα στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία μπορεί να διακοπούν μέχρι τρεις (3) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες με απόφαση του οικείου Δημάρχου, εφόσον πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ίδιο δήμο και συντρέχουν συνθήκες που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση και την παραμονή των μαθητών στο σχολείο".

Αυτό προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα υπ' Αρίθμ.79, που αφορά την οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και συγκεκριμένα στο άρθρο 4, παράγραφος 4, περί διακοπή μαθημάτων λόγω εκτάκτων αναγκών.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και στο Νόμο Καλλικράτη (ΝΟΜΟΣ 3852/2010) άρθρο 94, στις αρμοδιότητες των Δήμων, υπάγεται και "η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου", χωρίς να διαφοροποιεί τις σχολικές βαθμίδες.

Απευθύνομαι και στους τρεις δημάρχους του Νομού Θεσπρωτίας, ώστε να αναλάβουν δράση και να συγκαλέσουν άμεσα σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην παιδεία, παρουσία και των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Για να ακούσουν από πρώτο χέρι, αυτά που καθημερινά διαπιστώνουμε στο ρεπορτάζ μας και να αποφασίσουν οι ίδιοι το κλείσιμο ή όχι όλων των σχολείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως σε μεγάλο δημοτικό σχολείο της Ηγουμενίτσας, την περασμένη Παρασκευή, από τους 216 μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι, στο σχολείο πήγαν μόνο οι 16.

Πέρα από το κίνδυνο υγείας, είναι κρίμα να χάνονται και άλλες διδακτικές ώρες, τη στιγμή που υπάρχει η τεχνογνωσία για πραγματοποίηση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από το σύνολο σχεδόν των μαθητών.

Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι γονείς, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Και εάν κρίνουμε από αυτά που εως τώρα διαπιστώνουμε, κανένας μπορεί να διασφαλίσει πως τηρούνται και όλα τα υγειονομικά μέτρα στις σχολικές αίθουσες.
Δεν αρκεί ο μερικός αερισμός της αίθουσας, όταν δεν υπάρχουν καθαρίστριες να απολυμαίνουν τα θρανία, όπως προβλέπεται.

Κύριε Λώλο, κύριε Καραγιάννη και κύριε Παππά.

Εάν χρειαστεί παρανομήστε για να διαφυλάξετε τη δημόσια υγεία, ειδικά των παιδιών μας. 
Κανένας δεν θα σας κατηγορήσει. 
Το αντίθετο. Θα συμβεί εάν ολιγωρήσετε και δεν σταθείτε στο ύψος που ορίζουν οι περιστάσεις.

Μην περιμένετε να εισακουστείτε από τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών.
Είναι πολύ μακριά και κυρίως πολύ μικρή η Θεσπρωτία για να σκύψουν πάνω της.

Αναστασίου Ευάγγελος

Πάρτε το πάνω σας κύριοι Δήμαρχοι Πάρτε το πάνω σας κύριοι Δήμαρχοι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια,εκφράζεται δημόσια τους προβληματισμούς και τις σκέψεις πολύ μεγάλου μέρους Θεσπρωτών γονέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.