Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ηγουμενίτσα

Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ηγουμενίτσα



Υποτίθεται πως τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, είναι γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης και παρόλα αυτά το μένος που δείχνουν ενάντια στην πόλη και τους κατοίκους της, δεν έχει προηγούμενο.

Καθημερινά τα παραδείγματα, με ένα από αυτά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην παραλία του Δρεπάνου, να αναγκάζει 6 δημάρχους της Ηγουμενίτσας (προερχόμενους από όλους τους πολιτικούς χώρους) να ενώσουν τις φωνές τους κατά της σημερινής διορισμένης διοίκησης.

Αυτό όμως που έχει εξοργίσει τελευταία κάτοικους και επαγγελματίες της περιοχής του Λαδοχωρίου και του Γραικοχωρίου, είναι η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ, για τη χωροθέτηση μεταφοράς αδρανών υλικών, στις προβλήτες 3 και 4.



Είναι ανεξήγητη η εμμονή της διοίκησης να βάλει τα αδρανή υλικά και την έντονη σκόνη που τα συνοδεύουν, μέσα στο επιβατικό λιμάνι, δίπλα από τα σπίτια αλλά και το 3ο Γυμνάσιο που γειτνιάζει με το επιβατικό λιμάνι.

Ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, που δεν είναι Ηγουμενιτσιώτης, ψήφισε το αυτονόητο. 
Να μην μπουν τα αδρανή υλικά δίπλα από την επιβατική κίνηση και τόσο κοντά από τα πρώτα σπίτια της πόλης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μόνος ντόπιος που καταψήφισε είναι ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Τσάτσας.

Βλέπουμε όλοι καθημερινά ποιές περιοχές πνίγονται από τον καπνό των πλοίων, από το "πράσινο" λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως καυχιέται ο διευθύνων σύμβουλος.

Το ίδιο θα συμβεί και με τη σκόνη η οποία θα μεταφέρεται καθημερινά στις αυλές των σπιτιών της περιοχής και στα πνευμόνια των κατοίκων.

Τα όσα συμβαίνουν δε μέσα στις συνεδριάσεις του ΔΣ, είναι εντελώς αστεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο εκπρόσωπος των καβοδετών (ναι υπάρχει εκπρόσωπος στο λιμάνι από τους καβοδέτες και όχι από το δήμο Ηγουμενίτσας) ο οποίος ψήφισε θετικά αν και ο ίδιος ανέφερε "ότι όπως είναι διαμορφωμένες οι ράμπες 3 και 4 δεν μπορούν να φορτοεκφορτώσουν τα ανοιχτού τύπου πλοία". (Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση). 
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ψήφισε θετικά,  με την προϋπόθεση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα έργο εκσκαφής και διαμόρφωσης στις σχετικές ράμπες για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας.

Το σοβαρό της υπόθεση είναι πως δύο από τα μέλη του ΔΣ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Πορφύρης και η πρόεδρος κα Δηλαβέρη, ζήτησαν και έλαβαν κατά το παρελθόν την ψήφο των δημοτών, με την κα Δηλαβέρη να είναι εν ενεργεία Περιφερειακή Σύμβουλος. 

Και με αυτή τους τη συμπεριφορά, θα τολμήσουν να ξαναζητήσουν τις ψήφους των πολιτών της Ηγουμενίτσας, θα αναρωτηθεί κάποιος;
Προσωπικά πιστεύω πως ναι. 
Είναι τόσα τα ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις σε ισχυρά συμφέροντα που έκαναν, χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα, που το ...σύστημα θα τους ευνοήσει και θα τους αβαντάρει, έναντι άλλων υποψηφιοτήτων.
Από τη θέση εξουσίας που κάποιοι τους έδωσαν και συνεχίζουν να τους παρέχουν στήριξη, θα ξαναζητήσουν την ψήφο των πολιτών.
Ούτως η άλλως ο Έλληνας έχει αποδείξει πως έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Και μη ξεχνάτε πως έχουν την εύνοια και του κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιόγιακα, που όταν μέλη του κόμματος απευθύνονται σε αυτόν για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά των ΟΛΗΓαρχων, απαντάει πως "δεν με ακούνε", αν και σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε πως και οι δύο έχουν την απόλυτη στήριξή του. 
Βέβαια όλοι ξέρουμε, εκτός μάλλον από τους αυλικούς και όσους στρουθοκαμηλίζουν, πως μια χαρά τον ακούνε...

Κλείνοντας θα απευθυνθώ στο δήμαρχο της Ηγουμενίτσας.
Τελικά Γιάννη Λώλο, εκλεγμένε δήμαρχε της Ηγουμενίτσας, ποιος κυβερνάει αυτή την πόλη;
Εσύ που εκλέχθηκες με το 53,25% των δημοτών ή οι διορισμένοι στη διοίκηση του ΟΛΗΓ;
Εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς, μάλλον οι τελευταίοι.
Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ηγουμενίτσα Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Γιατί τέτοια εμμονή με τα αδρανή. Δίπλα από την 3 και 4 ράμπα έχει εδώ και χρόνια τεράστιους αμμόλοφους της εταιρείας που φτιάχνει το λιμάνι. Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα ή είναι τόσο βαριά η άμμος που δεν την σηκώνει ο αέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.