Μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Φιλιάτι, στο εφετείο της Κέρκυρας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Φιλιάτι, στο εφετείο της Κέρκυρας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Διεκόπη για τις 17 Μαρτίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας που είχε διαπράξει τον Απρίλιο 2013 ένας 25χρονος κτηνοτρόφος.

Ο νεαρός τότε κτηνοτρόφος, σκότωσε με 34 μαχαιριές μία 20χρονη σπουδάστρια της νοσηλευτικής από το Γαρδίκι Παραμυθιάς, μέρα μεσημέρι στην πλατεία της κωμόπολης των Φιλιατών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. 

Εντοπίστηκε τέσσερις ώρες αργότερα σε δασώδη περιοχή και συνελήφθη. 

Στην απολογία του, τότε είχε ισχυριστεί ότι "δεν άντεξε την απόρριψη", αφού η κοπέλα διέκοψε το δεσμό τους.   

Το άγριο έγκλημα είχε συνταράξει τότε τη μικρή κοινωνία των Φιλιατών. 


Μάλιστα μετά τη σύλληψή του δεκάδες συγχωριανοί της άτυχης κοπέλας αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας όπου κρατούνταν ο δράστης και τότε υπό το φόβο επέκτασης των επεισοδίων η Αστυνομία δεν μετέφερε τον δράστη στα δικαστήρια για να απολογηθεί αλλά μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο οι εισαγγελικές αρχές, ενώ η απολογία του καθυστέρησε ημέρες καθώς δεν υπήρχε κανείς δικηγόρος πρόθυμος να τον αναλάβει.   

«Τα χτυπήματα δείχνουν μεγάλη μανία κι αγριότητα» δήλωνε τότε ο Καθηγητής Ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Σύμφωνα με την αστυνομία το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος είχε μήκος 23 εκατοστών με λάμα 15 εκατοστών.   

Το Μικτό Κακουργοδικείο  της Κέρκυρας, το 2014 που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδίκασε το δράστη σε ισόβια κάθειρξη.  

Στο Εφετείο, που ξεκίνησε την Πέμπτη κατέθεσαν οι γονείς του κτηνοτρόφου και στη συνέχεια η δίκη διεκόπη, καθώς ο συνήγορος του, ζήτησε να προσέλθουν ως βασικοί μάρτυρες οι δύο αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και ένας αυτόπτης μάρτυρας, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.   


Η υπεράσπιση ζητά να αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό της ψυχικής ορμής "να καταλάβει το δικαστήριο ότι δεν είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος και να γυρίσει στους ηλικιωμένους γονείς του", ενώ ισχυρίζεται ότι ο δράστης, παρ' όλο που δεν έχει βαριά ψυχική πάθηση, έχει βαριά κατάθλιψη λόγω της μεταμέλειάς του και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο τα τελευταία οχτώ χρόνια.   

Τραγική φιγούρα, στην δίκη, η μητέρα του θύματος, η οποία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ξεσπούσε διαρκώς σε κλάματα.

Μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Φιλιάτι, στο εφετείο της Κέρκυρας (+ΒΙΝΤΕΟ) Μνήμες από την άγρια δολοφονία στο Φιλιάτι, στο εφετείο της Κέρκυρας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2021 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. σοβαρα;; δεν είναι επικίνδυνος;; μας το εγγυάται ο δικηγόρος αυτό; ισόβια μέσα. φυλακή ή ψυχιατρείο. δεν σκοτώνει ο οποιοσδήποτε την κοπέλα του με 30 μαχαιριές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.