Η παραλία Αγία Παρασκευή στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Η παραλία Αγία Παρασκευή στα Σύβοτα Θεσπρωτίας



Η παραλία Αγία Παρασκευή είναι μία πανέμορφη παραλία με βότσαλο και χαλίκι στη μέση κυριολεκτικά ενός καταπράσινου τοπίου, αφού ακριβώς απέναντι υπάρχει ένα καταπράσινο νησάκι. 
Φυσικά μπορεί κανείς να το επισκεφτεί κολυμπώντας. 
Σπάνια έχει κύμα και στην αρχή της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας-Παρασκευής.

Είναι ιδιαίτερα οργανωμένη με διάφορα beach-bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε σνακ, ποτό ή καφέ. Επίσης, έχει ποικιλία η περιοχή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και σε ξενοδοχεία.

Να σημειωθεί ότι πηγαίνοντας προς Αγία Παρασκευή θα βρείτε μια μικρότερη οργανωμένη παραλία, το Καμίνι. Πρόκειται για μια γραφική, αρκετά δροσερή, πεντακάθαρη και πετρώδη παραλία. Εκεί θα βρείτε ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξαπλώστρες με πλήρη εξυπηρέτηση.



Η παραλία Αγία Παρασκευή στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Η παραλία Αγία Παρασκευή στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 19, 2021 Rating: 5

9 σχόλια:

  1. Στην Πέρδικα είναι η παραλία και ΟΧΙ στα Σύβοτα. Το ίδιο ισχύει και για την παραλία Καμίνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το Καραβοστάσι στην Πάργα; Αλλά εκεί έχετε συμφέροντα και δεν σας νοιάζει ε;

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική απάντηση!! Είδατε κάπου κάποιον κάτοικο Πέρδικας να διαφημίζει την επιχείρηση τουτοποθετοντας την ως Πάργα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είδα κανέναν σας να αντιδράει που τοποθετούν τη μεγαλύτερη παραλία της Πέρδικας στην Πάργα. Αλλά εκεί είναι άλλη δουλειά και πολλά τα λεφτά!!!

      Διαγραφή
  3. Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να καταλάβω, γιατί, όταν αναφέρεστε στην παραλία της Αγίας Παρασκευής, γράφετε ότι ανήκει σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα (Σύβοτα) από εκείνη στην οποία πραγματικά ανήκει (Πέρδικα). Τα Σύβοτα διαθέτουν πολλές και όμορφες παραλίες, είναι ευρύτερα γνωστά και δεν χρειάζεται, νομίζω, να καταφεύγει κάποιος σε τέτοιες άστοχες προσθαφαιρέσεις για να τους προσδώσει επιπλέον αξία και κύρος. Τα Σύβοτα είναι από μόνα τους ένας ελκυστικότατος τουριστικός προορισμός και δεν έχουν ανάγκη από τέτοιες – επιτρέψτε μου την έκφραση – λαθροθηρίες, για να καταστεί ελκυστικότερος.

    Το ίδιο ισχύει και για την Πάργα (αλλοίμονο αν Πάργα είχε ανάγκη το Καραβοστάσι, για να προσελκύσει επιπλέον επισκέπτες – τουρίστες). Μπορεί να έρχονται στο Καραβοστάσι κότερα από την Πάργα για να χαρούν οι τουρίστες τα καταγάλανα καθαρά νερά του, αλλά αυτό δεν μειώνει στο παραμικρό την αξία και την ελκυστικότητα της Πάργας ως τουριστικός προορισμός. Επιτρέψτε, σας παρακαλώ και στους Περδικιώτες να προβάλλουν, όπως το δικαιούνται νομίζω, τις ομορφιές της Πέρδικας και να πάρουν ό,τι τους αναλογεί.

    Τα Σύβοτα, η Πάργα και η Πέρδικα είναι τρεις καταπληκτικοί τουριστικοί προορισμοί και δεν χρειάζεται να καταφεύγει κάποιος σε άστοχες και περιττές “μετατοπίσεις” παραλιών σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα από εκείνη που πραγματικά ανήκουν πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσδώσει μεγαλύτερη αξία από εκείνη που η φύση απλόχερα τους έδωσε.

    Ελπίζω και εύχομαι και η Πάργα και τα Σύβοτα και η Πέρδικα (όπως και άλλες περιοχές) να έχουν μια βιώσιμη και με προοπτική τουριστική ανάπτυξη, που θα είναι προς όφελος όλων των κατοίκων.
    Τέλος, αν η “ένταξη” της Παραλίας της Αγίας Παρασκευής στα Σύβοτα έγινε από παραδρομή ή από άγνοια, μια συγνώμη και η αποκατάσταση της αλήθειας είναι αρκετή και τα διορθώνει όλα.

    Με εκτίμηση.
    Ηλίας Γουρδούκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταρχήν τα Σύβοτα δεν είναι Περιφερειακή ενότητα.
    Περιφερειακή ενότητα είναι η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, η Άρτα και τα Γιάννενα.
    Η παραλία Καραβοστάσι μπορείς να μας πεις που ανήκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας έρθει κόσμος και ας μας πούνε και Ντουμπάι.

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν σας ευχαριστώ και για τη δημοσίευση του σχολίου μου και για την απάντησή σας (εκτιμώ το ότι είχατε την ευγενή καλοσύνη να μου απαντήσετε).

      Δεύτερον, έχετε δίκιο να με διορθώνετε ως προς την αστοχία μου να ονομάσω τις Κοινότητες Πέρδικας και Συβότων ως Περιφερειακή Ενότητα (και μάλιστα με κεφαλαία τα Π, Ε, που παραπέμπει πράγματι σε Περιφερειακή Ενότητα).

      Τρίτον, ως προς το ερώτημά σας για το που ανήκει η παραλία Καραβοστάσι, δεν είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνω καλά. Μήπως εννοείτε ότι αμφισβητείται (από κάποιους) ότι το Καραβοστάσι ανήκει στην Κοινότητα Πέρδικας; Προσωπικά δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα από πουθενά πως το Καραβοστάσι δεν ανήκει στην Πέρδικα και κατ’επέκταση στο νομό Θεσπρωτίας (ο νομός Πρεβέζης φτάνει μέχρι την Αγιά).

      Τέταρτον, από την απάντησή σας να υποθέσω ότι αναγνωρίζετε πως η Αγία Παρασκευή ανήκει γεωγραφικά στην Κοινότητα Πέρδικας και όχι στα Σύβοτα, ανεξάρτητα από το πόση σημασία αποδίδει κάποιος σε αυτό, εφόσον και η Πέρδικα και τα Σύβοτα ανήκουν στην Θεσπρωτία και μάλιστα, τώρα, στον ίδιο Δήμο. Οι παραλίες, με μια ευρύτερη έννοια, ανήκουν σε όλους μας και μπορούν να τη χαίρονται (και να την προσέχουν) όλοι οι πολίτες.

      Να είστε καλά
      Χάρηκα που τα είπαμε έστω και με αυτόν τον τρόπο.

      Με εκτίμηση

      Διαγραφή
  5. Για να συνοψίσουμε:
    Ο ιδιοκτήτης/υπεύθυνος του thespro.gr δεν παραδέχεται ότι είτε αγνοεί το που βρίσκεται η παραλία Αγ. Παρασκευή, είτε έκανε λάθος. Απ' ό,τι φαίνεται από τα λεγόμενά του το έκανε σκόπιμα για να "τιμωρήσει" τους Περδικιώτες επειδή ΔΕΝ ΕΙΔΕ να διαμαρτύρονται (προσοχή: όχι επειδή δεν διαμαρτυρήθηκαν) για το γεγονός ότι κάποιος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής επιχείρησης διαφημίζει το ξενοδοχείο του τοποθετώντας το στην... Πάργα.
    Συμπέρασμα: Για να παραδεχθεί το λάθος του και να διορθώσει το κείμενό του, θα πρέπει να του κοινοποιήσουμε τη διαμαρτυρία μας προς το Marbella Elix για να τη δει και να πειστεί!
    Μένει να διευκρινιστεί: Ποιο άρα -στη φαντασία του- να είναι το οικονομικό όφελος που υπάρχει για τους Περδικιώτες αν το Εlix βρίσκεται στην Πάργα που δεν υπάρχει αν η Αγ. Παρασκευή "μετακομίσει" στα Σύβοτα;
    Απορία: Βαθμός ωριμότητας κάτω του μηδενός υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.