Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου

Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου



Φαίνεται πως στα σημαντικά και καίρια ζητήματα η τοπική κοινωνία παραμένει απαθής κι’ αδιάφορη.
Ζητήματα όπως η απόδοση της χερσαίας ζώνης στον δήμο Ηγουμενίτσας ήτοι το παράκτιο μέτωπο που δεν σχετίζεται με λιμενικούς δραστηριότητες είναι ζωτικής σημασίας και για το αναπτυξιακό μέλλον του δήμου, αλλά και με την ίδια την ποιότητα ζωής των δημοτών.
Ό,τι υπάρχει ως όαση αναψυχής και χαλάρωσης βρίσκεται επί του θαλάσσιου μετώπου και φανταστείτε ν’ αποκλειστούν ολοσχερώς δημότες από αυτό. Και δεν αναφερόμαστε σε κάποιον τυχαίο δρομίσκο αλλά για το κύριο μέρος της ακτογραμμή από τα Σύβοτα μέχρι την Σαγιάδα και σε αυτό για να επιμείνουμε συγκαταλέγεται και το θαλάσσιο μέτωπο της Ηγουμενίτσας ως πόλης.
Δεν μπορεί με την συνήθη δικαιολογητικά ότι ο δήμος ή οι ορισμένες διοικήσεις αδυνατούν να το διαχειριστούν, να περάσει σε χέρια της πολυεθνικής εταιρείας που θα αναλάβει και την τύχη του λιμανιού, και να στερηθεί το δικαίωμα πρόσβασης στον αιγιαλό στο σύνολο των δημοτών και των επισκεπτών των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Η αδιαφορία αυτή, όχι μόνο είναι αδιανόητη, αλλά εν πολλοίς αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αμέλειας και εκμαυλίζει κάθε έννοια του πολίτη- δημότη ως πολιτική οντότητα που θέλει να συνδιαμορφώνει το μέλλον του.
Αν η δεκαετία της οικονομικής κρίσης και τα μέτρα περιστολής για την προστασία μας από τον κορωνοϊό μοιάζουν να έχουν τσακίσει κάθε έννοια αντίστασης και την ραχοκοκκαλιά της τοπικής κοινωνίας, τότε είναι πλέον στο χέρι των δημοτών να αναδιαθρωθούν, έστω και την ύστατη στιγμή σε περίπτωση που η κυβερνητική επιτροπή δεν αποδώσει στο σύνολο της και όχι μερικώς την χερσαία ζώνη στην τοπική κοινωνία…
Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου Η αδιάφορη μάζα… - Του Βαγγέλη Γρ. Αθανασίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2021 Rating: 5

3 σχόλια:

  1. Πολίτης ΗγουμενίτσαςΤετάρτη, Ιουλίου 21, 2021

    Kύριε Αθανασίου.
    Η αδιαφορία των πολιτών αυτου του τόπου δεν είναι ούτε τυχαία ούτε εγκληματική.

    Ειμαι 54 ετών και τα τελευταία 40 χρόνια δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάποιο έργο στην πόλη της Ηγουμενίτσας που να εξυπηρετεί ουσιαστικά τους πολίτες, και αν έγινε κάτι είναι της κακιάς ώρας.
    Ας τα δούμε λοιπόν παρακάτω.
    1. H Xερσαία ζωνη : λακκούβα,κακοτεχνία,γκαρσόνια που πηγαινοέρχονται παίζοντας κορόνα γράμματα τη ζωή τους,διπλο και τριπλοπαρκαρισμένα ι.χ, κιβώτια η χαλασμένα μηχανάκια σε κενές θέσεις εμπρός απο καταστήματα με συνέπεια τη στέρηση μιας θέσης parking, μηδενική αστυνόμευση ενω στα γραφεία της αστυνομίας δεν υπάρχουν καρέκλες να καθίσουν,οταν έχει αστυνόμευση έχει μέχρι της 14:00 και κάτω απο πλατάνια η άλλο σκιερό μέρος.
    Παρκαρισμένα ι.χ απέναντι απο την αστυνομία ανενόχλητα κλείνουν μια λωρίδα κυκλοφορίας.
    Πέρίπτερα πάνω σε πεζοδρόμια απλωμένα σαν super markets, κακή σήμανση και καθόλου σηματοδότηση σε κόμβικά σημεία παρά μόνο κόμβους και άλλα.
    2. Το περιβόητο PARKING που κόπτονται όλοι, χάθηκε να βάλουν έναν απο τους αργόσχολους του Δήμου να λέει στους εισερχόμενους οτι δεν έχει θέση ή να του δείχνει τέλος πάντων που να παει, η ακόμη ακόμη να του λέει πως πρέπει να παρκάρει,γιατί για μερικούς συντοπίτες μας είναι δύσκολο. Επίσης δεν υπάρχει μια φωτεινή μεγάλη ένδειξη για τους οδηγούς που δεν γνωρίζουν οτι έχει parking και το προσπερνάνε.
    3. Δρέπανο
    Θα μπορούσε να είναι μια απο τις καλύτερες παραλίες της χώρας,αντ'αυτου έχουμε πολυ κακή πρόσβαση απο την Ηγουμενίτσα(δρόμος καρμανιόλα),ένας ποδηλατόδρομος που μόνο ποδηλατόδρομο δεν το λές,ούτε και αυτοί που τον φτιάξανε δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι,αλλωστε το χρειαζόμαστε γιατί όπως βλέπετε Κ. Αθανασίου η πόλη είναι γεμάτη ποδήλατα.
    Αναρχο παρκαρισμα κατά μηκος της παραλίας χωρίς πεζοδρόμια χωρίς τουαλέτες χωρίς μόνιμες καντίνες(εκτός το κεντρικό) που όταν περνάει κάποιος απο το σημείο βρωμάει λαδίλα και τηγανίλα και σε συνδυασμό με τους σκουπίδοτενεκέδες στο δρόμο τίγκα είναι απολαυστικό
    θέαμα.
    Θ μπορούσα να σας γράψω πολλά ακόμη αλλά θα γίνω κουραστικός και γραφικός.
    Ισως τώρα καταλάβετε γιατί δεν αντιδράει ο πολίτης αυτου του τόπου στην παραχώρηση της χερσαίας ζώνης σε ιδιώτες. Ισως θέλει να πάει η ζώνη σε ιδιώτες μήπως και γίνουν έργα ουσίας και μπεί μια τάξη
    Διότι ο ιδιώτης έχει στόχο το κέρδος,το κέρδος όμως προυποθέτει έργα αλλιώς θα χάσει τα χρηματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ συμπολίτη,
    εύλογες οι θέσεις σου και οι τοποθετήσεις σου, όμως πιστεύεις στ' αλήθεια ότι θα αλλάξει η αστυνόμευση, αν η χερσαία ζώνη περάσει σε ιδιώτη; Θα μπει τάξη στο Δρέπανο; Και θα σου απαντήσω ευθαρσώς πιθανόν ναι, όταν όλα αυτά μπουν πίσω από κάγκελα και κληθούμε να πληρώσουμε για το αυτονόητο ή καλύτερα αποκλειστούμε εντελώς αφού ο ιδιώτης θα τα αναβαθμίσει για τους δικούς του πελάτες... Πολλοί δεν καταλαβαίνουμε ότι χερσαία ζώνη δεν είναι η παραλιακή της Ηγουμενίτσας που αντικατοπτρίζει τις όποιες στρεβλώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνόμευσης που κατά την άποψη μου είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά ολόκληρη η ακτογραμμή από Σύβοτα μέχρι Σαγιάδα...αυτά θα αποτελέσουν ξένο σώμα για τους δήμους και κατ' επέκταση για τους δημότες. Επομένως η παθογένεια και η εναπόθεση της ελπίδας μας στην υπόθεση ότι ο ιδιώτης θα μας λύσει όλα τα προβλήματα νοοτροπίας είναι τουλάχιστον αφελής σε βαθμό εγκληματικής αμέλειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ συμπολίτη,
    εύλογες οι θέσεις σου και οι τοποθετήσεις σου, όμως πιστεύεις στ' αλήθεια ότι θα αλλάξει η αστυνόμευση, αν η χερσαία ζώνη περάσει σε ιδιώτη; Θα μπει τάξη στο Δρέπανο; Και θα σου απαντήσω ευθαρσώς πιθανόν ναι, όταν όλα αυτά μπουν πίσω από κάγκελα και κληθούμε να πληρώσουμε για το αυτονόητο ή καλύτερα αποκλειστούμε εντελώς αφού ο ιδιώτης θα τα αναβαθμίσει για τους δικούς του πελάτες... Πολλοί δεν καταλαβαίνουμε ότι χερσαία ζώνη δεν είναι η παραλιακή της Ηγουμενίτσας που αντικατοπτρίζει τις όποιες στρεβλώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνόμευσης που κατά την άποψη μου είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά ολόκληρη η ακτογραμμή από Σύβοτα μέχρι Σαγιάδα...αυτά θα αποτελέσουν ξένο σώμα για τους δήμους και κατ' επέκταση για τους δημότες. Επομένως η παθογένεια και η εναπόθεση της ελπίδας μας στην υπόθεση ότι ο ιδιώτης θα μας λύσει όλα τα προβλήματα νοοτροπίας είναι τουλάχιστον αφελής και μάλιστα σε βαθμό εγκληματικής αμέλειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.