Αποκλειστικό: Ικανοποιούνται τα περισσότερα αιτήματα των Δήμων για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα

Αποκλειστικό: Ικανοποιούνται τα περισσότερα αιτήματα των Δήμων για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα


Συνεδρίασε και κατέληξε επιτέλους στην πρότασή της, η επιτροπή παρακολούθησης λιμένων, με αντικείμενο την αποτύπωση της τελικής τροποποίησης των υπό παραχώρηση τμημάτων του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του thespro.gr, η τελική πρόταση περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις τροποποιήσεις που είχαν προτείνει οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.

Το μοναδικό αίτημα που δεν ικανοποιείται στο ακέραιο, είναι η παραχώρηση του πάρκινγκ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας, στο χώρο του παλαιού τελωνείου.

Προτείνεται όμως να δίδεται η δυνατότητα για ελεύθερη στάθμευση των κατοίκων.

Για τα κτήρια που υπάρχουν μέσα στο πάρκινγκ, η επιτροπή προτείνει να παραμείνει το μικρό κτήριο στην ΑΑΔΕ για τη φύλαξη των κατασχεμένων οχημάτων, ενώ το μεγάλο κτήριο να εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης και να αποδοθεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Τα κτήρια που σήμερα χρησιμοποιούνται ως λιμενικές εγκαταστάσεις, παραμένουν για χρήση στο Λιμενικό Σώμα.

Μία ακόμα σημαντική "νίκη" για τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, είναι η εξαίρεση από τη σύμβαση παραχώρησης, των γηπέδων τένις που βρίσκονται δίπλα από το σημείο όπου θα κατασκευαστεί η μαρίνα Ηγουμενίτσας και τα οποία θα αποδοθούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Όπως αναμενόταν, από τη σύμβαση παραχώρησης, εξαιρούνται τα τμήματα του παραλιακού δρόμου, τα οποία αποχαρακτηρίζονται από χερσαία ζώνη και παραχωρούνται στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Τέλος, σημαντική θεωρείται και η εξαίρεση όλων των τμημάτων που σήμερα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ικανοποιητική για την τοπική κοινωνία, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, μέχρι οι παραπάνω πληροφορίες, να αποτυπωθούν και σε επίσημο έγγραφο και γίνουν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση των προτάσεων της επιτροπής.

Ίδωμεν...
Αποκλειστικό: Ικανοποιούνται τα περισσότερα αιτήματα των Δήμων για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Αποκλειστικό: Ικανοποιούνται τα περισσότερα αιτήματα των Δήμων για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 29, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Και έργα καλό είναι να δούμε.
    Έναν κάδο ζητήσαμε για εξυπηρέτηση των πολιτών και ακόμα να το δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.