Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιών

Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιών



Αγαπητοί γονείς, εμείς οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών, οι γιατροί των παιδιών σας που τα έχετε εμπιστευθεί για τις ασθένειες και τους εμβολιασμούς τους θέλουμε να σας μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Tα εμβόλια αναπτύχθηκαν ταχύτατα χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας τους έχει πλέον αποδειχθεί από τους εμβολιασμούς τόσο κατά το στάδιο των μελετών όσο και από την χορήγηση τους σε πολλά εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατευτούν. Ο κίνδυνος για σοβαρή λοίμωξη Covid-19 είναι μικρός, αλλά υπαρκτός. Στα παιδιά ενδέχεται να εμφανιστεί το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (ΜΙS-C), μετά από λοίμωξη Covid- 19 και η παραμονή συμπτωμάτων, μετά από νόσο, σε ποσοστό περίπου 2%, για πολλές εβδομάδες (long covid). Επίσης, τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πολλαπλά καθώς τα παιδιά θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δια ζώσης εκπαίδευση, την συναναστροφή με τους φίλους τους, τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα μέσω των εμβολιασμένων παιδιών θα προστατευτούν τα ευάλωτα άτομα που ζουν στην οικογένειά τους, αλλά επίσης θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τείχους ανοσίας στην κοινότητα προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του ιού αλλά και η εμφάνιση των νέων μεταλλάξεων.

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοιού δεν εμποδίζει τη χορήγηση των άλλων εμβολίων παιδιών και εφήβων. Παιδιά με τις συνήθεις αλλεργίες μπορούν να εμβολιασθούν αρκεί να παραμείνουν 30 λεπτά για παρακολούθηση . Το εμβόλιο δεν έχει επιπτώσεις στην γονιμότητα ή στον έμμηνο κύκλο στις νεαρές έφηβες. Δεν υπάρχει φόβος να αλλάξει το DNA του παιδιού, γιατί το mRNA εμβόλιο δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα του κυττάρου που βρίσκεται το DNA. Κανένα συστατικό του εμβολίου δεν αθροίζεται στον οργανισμό για να συνδεθεί με μακροπρόθεσμη ανεπιθύμητη παρενέργεια.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερα από 10.000.000 εμβόλια στις ηλικίες 10-17 ετών και οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ανάλογες των γνωστών εμβολίων. Είναι ήπιες και διαρκούν λίγο (πυρετός, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, ρίγη και πόνος στο σημείο της ένεσης ).

Σε σπάνιες περιπτώσεις 18/10.000.000 το εμβόλιο έχει συσχετισθεί με φλεγμονή του περικαρδίου ή του μυοκαρδίου κυρίως σε νεαρούς άρρενες (12-29ετών)στην πλειονότητα όμως η νόσος αυτοπεριορίζεται.

Επισημαίνεται ότι η Covid–19 προκαλεί εξαπλάσιο τουλάχιστον αριθμό περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας.

Σας καλούμε λοιπόν να εμβολιάσετε τα παιδιά σας είτε στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού είτε στους ιδιώτες παιδιάτρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε και να απαντήσουμε στις απορίες και στις ανησυχίες σας αν υπάρχουν.

Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές/τριες.

Καλή δύναμη στους γονείς.

Ο Συντονιστής Διευθυντής της Παιδιατρικής
Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιών Προτροπή των παιδιάτρων του νοσοκομείου Φιλιατών για τον εμβολιασμό των παιδιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021 Rating: 5

1 σχόλιο:

Σελίδες

Από το Blogger.