Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων

Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων


Αντιδράσεις καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα για τις γενικευμένες συγχωνεύσεις τμημάτων που αποφάσισε αιφνιδιαστικά το υπουργείο Παιδείας ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και εν μέσω πανδημίας. 

Τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί αναβρασμός με τους συλλόγους γονέων και τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας.

Εχτές Τετάρτη, γονείς μαθητών του Γυμνασίου Πλαταριάς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των 2 τμημάτων της Β' τάξης σε 1.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύλλογος γονέων του Γυμνασίου Παραμυθιάς, όπου τα 3 τμήματα της Α' τάξης συγχωνεύονται σε 2 και στην Β΄ τάξη από 3 θα γίνουν 2 τμήματα. Η πρόεδρος του συλλόγου επισκέφθηκε μάλιστα τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, μεταφέροντας την αντίθεση του συλλόγου. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόθεση του Υπουργείου Παιδεία είναι η συγχώνευση των 13 παρακάτω τμημάτων σχολείων της Θεσπρωτίας:


  • Γυμνάσιο Παραμυθιάς: Στην Α' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα και στην Β' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα. (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • Γυμνάσιο Πλαταριάς: Στην Β' από 2 θα γίνει 1 τμήμα (απώλεια 1 τμήματος για το σχολείο)  
  • 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας: Στην Α' από 4 θα γίνουν 3 τμήματα (απώλεια 1 τμήματος για το σχολείο)  
  • Γυμνάσιο Φιλιατών: Στην Α' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα και στην Β' από 3 θα γίνουν 2 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας: Στην Β' από 5 θα γίνουν 4 τμήματα και στην Γ' από 5 θα γίνουν 4 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Στην Α' από 6 θα γίνουν 5 τμήματα και  στην Β' από 4 θα γίνουν 3 τμήματα (απώλεια 2 τμημάτων για το σχολείο)  
  • 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Στην Α' από 5 θα γίνουν 4 και στην Β' από 4 θα γίνουν 3 τμήματα,  συν 1 τμήμα κατεύθυνσης  (απώλεια 3 τμημάτων για το σχολείο)
Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων σε όλη τη Θεσπρωτία προκαλούν τις αντιδράσεις γονέων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 14, 2021 Rating: 5

3 σχόλια:

  1. Αν καταφέρει η τρισκατάρατη η Κεραμέως και ξυπνήσει τους γονείς που έχουν πέσει σε λήθαργο εδώ και χρόνια, θα πρέπει να της στήσουμε άγαλμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν απεργούσαμε οι εκπαιδευτικοί, κάποιοι από αυτούς μας κατηγορούσαν ότι το κάνουμε για το 3ήμερο. Τώρα τα βρίσκετε μπροστά σας. Ενημερωθείτε. Ξυπνήστε. Προτού να είναι αργά, γιατί έρχονται χειρότερα. Διαβάστε το νέο νομοσχέδιο. Πανελλαδικές εξετάσεις στην Στ' δημοτικού και Γ' λυκείου, κατηγοριοποίηση σχολείων σε "καλά" και "κακά", όπου τα "κακά" θα μείνουν χωρίς προσωπικό και σιγά σιγά θα κλείσουν, και τα "καλά" δε θα δέχονται μαθητες με μέσο όρο κάτω του 19... Και φροντιστήριο από το δημοτικό, για να μπορέσει το παιδί να πάει σε ένα "καλό" γυμνάσιο. Εικόνες από το απώτερο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης το σχέδιο προβλέπει 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Β τάξη από 4 σε 3 τμήματα (απώλεια για το σχολείο 1 τμήμα) και Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας Β τάξη από 3 σε 2 τμήματα (απώλεια 1 τμήμα για το σχολείο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.