Ηγουμενίτσα: Χωρίς νεότερα για τη χερσαία ζώνη μας αποχαιρέτησε το 2021

Ηγουμενίτσα: Χωρίς νεότερα για τη χερσαία ζώνη μας αποχαιρέτησε το 2021


Ο εγκρίνων, του εγκρίνοντως… Ω! εγκρίνων!

Χωρίς τις αποφάσεις, τις εγκρίσεις και την αποτύπωση στο master plan του Λιμανιού, των απαραίτητων τροποποιήσεων ώστε να αποδοθεί η χερσαία ζώνη του Λιμένα στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών μας αποχαιρέτησε το 2021.

Μια ακόμα χρονιά υποσχέσων (από τις 20 συνολικά…) πέρασε…

Η οριστική απόφαση (σύμφωνα με τον Υπ. Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη) θα ήταν έτοιμη τον Αύγουστο… Μόνο που ο Αύγουστος ήλθε και παρήλθε και το μόνο που έμεινε ήταν μια… γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης Λιμένων, (την οποία ουδέποτε έλαβαν οι τοπικοί παράγοντες στην Θεσπρωτία) το περιεχόμενο της οποίας πληροφορηθήκαμε με δελτίο τύπου του κυβερνητικού βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα.

Μια γνωμοδότηση που εγκρίθηκε και… μονογράφηκε από τους κ.κ. Σταϊκούρα και Πλακιωτάκη και εστάλει προς έγκριση στο ΤΑΙΠΕΔ… Μια έγκριση που θα έρχονταν το Σεπτέμβρη…

Και ο Σεπτέμβρης ήλθε και παρήλθε και ο Οκτώβρης και ο Νοέμβρης και κάπου εκεί ήλθε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δ. Πολίτης να υποσχεθεί με τη σειρά του ότι οι αποφάσεις και οι χάρτες που τις συνοδεύουν (το αναθεωρημένο master plan δηλαδή…) θα βρίσκονται στο Δήμο Ηγουμενίτσας πριν την εκπνοή του 2021!

Και το 2021, εξέπνευσε… και ουδείς εν Θεσπρωτία είδε αποφάσεις και χάρτες… Οι οποίες σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν σταλεί από το ΤΑΙΠΕΔ προς… έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών!

Μα αφού είχαν εγκριθεί και υπογραφεί εκ των προτέρων από τον κ. Σταϊκούρα… γιατί βρίσκονται εκ νέου προς έγκριση; Έχουν διαφορές από την αρχική γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής; Κι αν ναι, σε τι συνίστανται οι διαφορές; Αν όχι… τι νόημα έχει η… επανέγκριση;

Μπορεί και να μην εγκριθούν καθόλου από το Υπουργείο Οικονομικών; Ή μπορεί να παραμείνουν σε κανά συρτάρι προς… έγκριση καμιά 20ετία ακόμα… (Μέχρι τότε, το Δρέπανο βέβαια μπορεί να μην υπάρχει… κι έτσι να μη μας απασχολεί και ως πεδίο… διενέξεων…)

Σε κάθε περίπτωση… το 2022 που ήρθε έχει τουλάχιστον 12 μήνες πρόσφορους για… υποσχέσεις!

Καλή χρονιά!
Β. Γκ.

Υ.Γ. Όχι, το θέμα – και το στοίχημα – δεν είναι τυπικό! Ουσιαστικό είναι!
Ηγουμενίτσα: Χωρίς νεότερα για τη χερσαία ζώνη μας αποχαιρέτησε το 2021 Ηγουμενίτσα: Χωρίς νεότερα για τη χερσαία ζώνη μας αποχαιρέτησε το 2021 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 04, 2022 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ε Μα μην είμαστε...απαιτητικοί κι εμείς ...είπε τον Αύγουστο...ποιον ακριβώς Αύγουστο δεν διευκρίνισε...ποιου σωτηρίου έτους τον Αύγουστο δεν ξεκαθάρισε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.