Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Ηγουμενίτσα: Δύο συλλήψεις στο λιμάνι για κλεμμένο όχημα και πλαστά έγγραφα

Ηγουμενίτσα: Δύο συλλήψεις στο λιμάνι για κλεμμένο όχημα και πλαστά έγγραφα

Ηγουμενίτσα συλλήψεις στο λιμάνι από το Λιμενικό

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι εξωτερικού, σε υποθέσεις που αφορούν κλεμμένο όχημα, πλαστογραφία και παράνομη απόπειρα εξόδου από τη χώρα.

```

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 55χρονος υπήκοος Ιταλίας, όταν κατά τον έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε διαπιστώθηκαν ενδείξεις παραποίησης στον αριθμό πλαισίου, αλλά και στο σχετικό ταμπελάκι στο εσωτερικό του οχήματος. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας ήταν πλαστές. Ο 55χρονος επρόκειτο να επιβιβαστεί με το όχημα σε πλοίο με προορισμό το Μπρίντεζι της Ιταλίας.

Από τον έλεγχο στις βάσεις δεδομένων προέκυψε ότι το όχημα είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από τις ιταλικές αρχές. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, προχώρησε στην κατάσχεση του οχήματος, των πλαστών πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας. Η εκτιμώμενη εμπορική αξία του οχήματος στην ελληνική αγορά ανέρχεται στις 140.000 ευρώ.

Σε δεύτερο περιστατικό, συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, επίσης υπήκοος Ιταλίας, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά και ταυτοποιητικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν συμμορφώθηκε στις εντολές και επιχείρησε να διαφύγει, απωθώντας στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν και τα πλαστά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου.

Σελίδες

Από το Blogger.
Επιστροφή στην κορυφή