628 Μ.Τ. πεζικού Φιλιατών: 70 χρόνια παρουσίας στην Ελληνοαλβανική μεθόριο (+ΦΩΤΟ)



Με μία όμορφη και λιτή τελετή γιορτάστηκαν στην έδρα του 628 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού στους Φιλιάτες η επέτειος των 70 χρόνων από την ίδρυση του τον Μάρτιο του 1947.

Το 628 είναι η στρατιωτική μονάδα που φυλάει τα σύνορα μας και έχει στην ευθύνη της όλη την Ελληνοαλβανική μεθόριο του νομού μας.

Όλη η δύναμη της μονάδας ήταν παρατεταγμένη στον χώρο μπροστά από το διοικητήριο και μετά την προσέλευση της πολεμικής σημαίας τελέσθηκε δοξολογία.
Ακολούθως αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή της μονάδας από τον διοικητή της μονάδας Αντισυνταγματάρχη Κολιό Βασίλειο.

Χαιρετισμό στους προσκεκλημένους απεύθυνε ο διοικητής της VIII Μηχανοποιημένης Μεραρχίας Πεζικού (πρώην VIII Μεραρχία) Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος.

Στη συνέχεια μια ομάδα όλμων 81 χιλιοστών έκανε επίδειξη του τρόπου με τον οποίο οργανώνονται και γίνονται οι βολές των όλμων στο επιχειρησιακό πεδίο.

Στον προαύλιο χώρο είχαν παραταχθεί όπλα και οπλικά συστήματα της μονάδας και έγινε επίδειξη και ενημέρωση για αυτά στους προσκεκλημένους.

Παραβρέθηκαν στην τελετή οι δύο βουλευτές του νομού μας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου Άλκης Λάμπρου, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, οι δήμαρχοι Φιλιατών και Σουλίου Σπύρος Παππάς και Σταυρούλα Μπραίμη, ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Μιχάλης Γκίκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλιατών Χρήστος Γκίζας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας, ο Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας Αντώνης Μάζης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, οι πρώην διοικητές του 628 Τάγματος Παναγιώτης Νήρας, Πέτρος Ζάννας, Γιώργος Γκόνης, Δημήτρης Καλησπεράτης και Σπύρος Μπούσης, καθώς και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί που είχαν υπηρετήσει στο Τάγμα και σε επιτελικές θέσεις της VIII Μεραρχίας.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε δεξίωση σε όλους τους προσκεκλημένους.


628 Μ.Τ. πεζικού Φιλιατών: 70 χρόνια παρουσίας στην Ελληνοαλβανική μεθόριο (+ΦΩΤΟ) 628 Μ.Τ. πεζικού Φιλιατών: 70 χρόνια παρουσίας στην Ελληνοαλβανική μεθόριο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.