Ηγουμενίτσα: Δεν πέρασε η προσπάθεια ποινικοποίησης της αλήθειας και φίμωσής μας




Εκδικάστηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2017, από το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, η εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον του Δημοσιογράφου του thespro.gr και εκδότη των εφημερίδων ΤΙΤΑΝΗ - ΤΟΛΜΗ, κ. Αναστασίου Α. Ευάγγελου.

Η υπόθεση αφορούσε μήνυση του προέδρου της ΔΕΥΑΗ k. Σωτήρη Μήτση και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλου εναντίον του, για διασπορά ψευδών ειδήσεων που προκάλεσαν πανικό μεγάλης κλίμακας στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Το δικαστήριο έκρινε ΑΘΩΟ τον κ. Αναστασίου, αφού αποδείχθηκε πως τα δημοσιεύματά του, που αφορούσαν την εμφάνιση του επικίνδυνου βακτηρίου ECOLI, σε δείγμα πόσιμου νερού στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου, ήταν αληθή.

Το δικαστήριο αρχικά δεν έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής, τόσο της ΔΕΥΑΗ όσο και του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Εξέτασε ωστόσο σαν μάρτυρες κατηγορίας, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτση.

Και οι δύο προσπάθησαν να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες, κατηγορώντας τον δημοσιογράφο για αναληθές δημοσιεύματα.

Βρισκόμενοι όμως ενώπιον, τόσο των ακράδαντων στοιχείων που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα,  όσο και με τη μαρτυρία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, ο οποίος παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης του δημοσιογράφου, παραδέχθηκαν το πρόβλημα, ρίχνοντας όμως τις ευθύνες στη διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου και σε ένα φίλτρο που είχαν τοποθετήσει οι δάσκαλοι, αναφέροντας προς επρόκειτο για μεμονωμένο γεγονός.

Εύστοχα οι συνήγοροι υπεράσπισης του δημοσιογράφου, κκ. Θωμάς Οικονόμου και Βασίλης Αναστασίου, ρώτησαν τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο, γιατί δεν συμπεριέλαβαν στην μηνυτήρια αναφορά τους, πέρα από το δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου, και τα άλλα σημεία για τα οποία είχε αποκαλύψει και δημοσιεύσει ο κ. Αναστασίου, πως είχε  εντοπιστεί το επικίνδυνο βακτήριο. (2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και 3 σημεία στην Πλαταριά).

Αναλυτικά με την υπόθεση θα ασχοληθούμε με νέο δημοσίευμά μας, όταν καθαρογραφεί το σκεπτικό της υπόθεσης και το έχουμε στα χέρια μας.

Και σας υποσχόμαστε πως θα αποδείξουμε την κουτοπονηριά ορισμένων και για το ποιον λόγο σέρνονται στα δικαστήρια οι δημοσιογράφοι. 


 
Ηγουμενίτσα: Δεν πέρασε η προσπάθεια ποινικοποίησης της αλήθειας και φίμωσής μας Ηγουμενίτσα: Δεν πέρασε η προσπάθεια ποινικοποίησης της αλήθειας και φίμωσής μας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.