Υπέρ της διατήρησης της σχολής ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών Φιλιατών η Αντιγόνη Φίλη

Υπέρ της διατήρησης της σχολής ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών Φιλιατών η Αντιγόνη Φίλη
 

Υπέρ της διατήρησης της σχολής ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών Φιλιατών τάχθηκε στην τοποθέτησή της η περιφερειακή σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη. 
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της περιφέρειας Ηπείρου, κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος στήριξης των 48 σχολών ΕΠΑ.Σ πανελληνίως . 
Στην τοποθέτησή της ανέφερε τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η συνέχιση της λειτουργίας της σχολής. 
Η σχολή λειτουργεί ήδη 23 χρόνια και παρέχει στους σπουδαστές επαγγελματικά δικαιώματα. 
Μέχρι τώρα έχουν αποφοιτήσει περίπου 370 σπουδαστές και η πλειοψηφία των αποφοίτων έχει επανδρώσει δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία και άλλες μονάδες υγείας πανελλαδικά. 
Το προσωπικό έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία, ενώ κατά διαστήματα πολλοί γιατροί του νοσοκομείου Φιλιατών διδάσκουν τους σπουδαστές αφιλοκερδώς. 
Οι σπουδαστές καλύπτουν άριστα πολλές ανάγκες του νοσοκομείου και χαίρουν της εμπιστοσύνης του επιστημονικού προσωπικού – ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών και οι προσλήψεις έχουν παγώσει. 
Η σχολή διαθέτει άρτια υλικοτεχνική υποδομή και εργαστήριο ενώ στεγάζεται σε χώρο πολύ κοντά στο νοσοκομείο. 
Τα λειτουργικά έξοδα είναι ελάχιστα, ενώ θα μπορούσε για την εξοικονόμηση πόρων να φιλοξενηθεί στο φυσικό της χώρο, όπως στην καινούρια πτέρυγα του νοσοκομείου. 
Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής τους κατάρτισης επισκέπτονται συχνά ιδρύματα όπως το γηροκομείο, το Εργαστήρι , το ΨΥΧΑΡΓΩ κ.ά. 
Να σημειωθεί, πως η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και έτσι δεν επιβαρύνονται οι οικογένειές τους. 
Τέλος, είναι έστω και μία μικρή ανάσα ζωής για τον παραμεθόριο δήμο των Φιλιατών.
Υπέρ της διατήρησης της σχολής ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών Φιλιατών η Αντιγόνη Φίλη Υπέρ της διατήρησης της σχολής ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών Φιλιατών η Αντιγόνη Φίλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.