Μπράβο στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας Ρεγγίνα Δηλαβέρη

Μπράβο στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας Ρεγγίνα Δηλαβέρη
 


Ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ εισηγείται στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη, στο αίτημα της κερδοφόρου εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Cosmote για μείωση του του μισθώματος του σταθμού βάσης της κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στην περιοχή ύψωμα Σ/Β SIVOTA

Το σκεπτικό της εισήγησης της κας Δηλαβέρη συνοψίζεται στο δεδομένο ότι η COSMOTE δεν προσκομίζει ούτε επικαλείται οικονομικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι πράγματι έχει υποστεί ζημία από την τρέχουσα οικονομική κρίση, αντίθετα μάλιστα είναι γνωστό ότι είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. 

Επομένως δεν προβάλλονται ειδικοί και εμπεριστατωμένοι λόγοι για την μείωση, κατά δε την άποψη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, το μίσθωμα που καταβάλλεται είναι ιδιαίτερα χαμηλό. 

Δείτε την εισήγηση της κας Αντιδημάρχου:


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΘΕΜΑ : «Περί μειώσεως του ύψους μισθώματος ακινήτου που μισθώνει ο Δήμος».

Με την από 6/11/2014 επιστολή του, το Τμήμα Ειδικών έργων Πρόσκτησης και Διατήρησης της εταιρείας COSMOTE, αιτείται τη μείωση του μισθώματος του σταθμού βάσης της κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στην περιοχή ύψωμα Σ/Β SIVOTA X 4199 01. 
Η εταιρεία επικαλούμενη τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, αιτείται τη μείωση του ετήσιου μισθώματος σε ποσοστό 19% πλέον χαρτοσήμου 3,6%, με ετήσια αναπροσαρμογή 100% του τιμαρίθμου και τετραμηνιαία προκαταβολή του μισθώματος. 
Η σύμβαση μίσθωσης με την ανωτέρω εταιρεία έχει συναφθεί με τον πρώην Δήμο Συβότων στις 13/5/1999 και αφορούσε σε μίσθωση έκτασης 500 τ.μ. για την τοποθέτηση τεχνολογικού εξοπλισμού, με συμφωνηθέν μίσθωμα το ποσό των 800.000 δρχ ετησίως πλέον τέλους χαρτοσήμου 3,6 %, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως όσο και ο επίσημος τιμάριθμος του κόστους ζωής. 
Το ετήσιο μίσθωμα μετά την αναπροσαρμογή για την περίοδο 2014 ήταν € 3.584,73 (συμπεριλαμβανομένου του χαρτ. 3,6%) το οποίο και κατεβλήθη τον Μάιο του 2014. 
Η διάρκεια της μίσθωσης είχε οριστεί για διάστημα εννέα ετών (δηλαδή μέχρι 2008), με δυνατότητα παράτασης εννέα ακόμη ετών δηλαδή μέχρι την 2/5/2016. 
Η ίδια εταιρεία διατηρεί κεραία κινητής τηλεφωνίας και στη θέση 4023 (Πλαταριά –Χ) για την οποία δεν αιτείται μείωση μισθώματος.

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 9 του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ 85/Α/11-4-2012), επιτρέπεται η μείωση του ύψους των μισθωμάτων των ακινήτων που εκμισθώνουν οι Δήμοι και τα Νομικά τους Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Το ποσοστό της μείωσης καθορίζεται βάσει αντικειμενικών στοιχείων και των οικονομικών συνθηκών της αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί το 20% του μισθώματος που καταβάλλεται τη στιγμή της μείωσης.

Προς τούτο απαιτούνται σωρευτικά τα εξής:
1.Η σύμβαση της μίσθωσης να έχει συναφθεί έως την 1/6/2010.
2.Η υποβολή σχετικής αίτησης του μισθωτή, στην οποία να προβάλλονται ειδικοί και ορισμένοι λόγοι για τη μείωση.
3.Η έκδοση ειδικά αιτιολογημένης απόφασης του δημοτικού ή διοικητικού συμβουλίου να ληφθεί με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του.
4.Το μίσθωμα που καταβάλλεται να μην είναι ήδη χαμηλό, συγκρινόμενο με τις τιμές της αγοράς.

Επισημαίνεται ότι η διάρκεια της μείωσης, δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ετήσιας ανανέωσής της, με όμοια απόφαση του Δημοτικού ή Διοικητικού Συμβουλίου κατά περίπτωση, εφόσον συνεκτιμηθούν οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες της αγοράς.

Με δεδομένο ότι η αιτούσα δεν προσκομίζει ούτε επικαλείται οικονομικά στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ότι πράγματι έχει υποστεί ζημία από την τρέχουσα οικονομική κρίση αντίθετα μάλιστα είναι γνωστό ότι είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Επομένως δεν προβάλλονται ειδικοί και εμπεριστατωμένοι λόγοι για την μείωση, κατά δε την άποψη της υπηρεσίας μας, το μίσθωμα που καταβάλλεται είναι ιδιαίτερα χαμηλό. 
 
Για τους λόγους αυτούς εισηγούμαι

1. Να μην μειωθεί το μίσθωμα του σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στην περιοχή S/B SIVOTA X 4199 01, δεδομένου ότι το μίσθωμα είναι χαμηλό και αφετέρου η αιτούσα δεν επικαλείται συγκεκριμένους λόγους γα τη μείωση του μισθώματος.

2. Να γίνει δεκτό το αίτημα για τροποποίηση του από 13/5/1999 ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης (που είχε συναφθεί μεταξύ του πρώην Δήμου Συβότων και της εταιρίας «COSMOTE»), για μίσθωση δημοτικής έκτασης στην θέση "Σ.Β. SIVOTA X 4199 01 της Δ.Ε. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά το σκέλος που αφορά την καταβολή των μισθωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε 4 τριμηνιαίες δόσεις και την υπογραφή του μισθωτηρίου με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, ως καθολικού διαδόχου του Δήμου Συβότων.

3. Ως προς το αίτημα της παράτασης της μίσθωσης, κατά την άποψη της υπηρεσία μας, δεν είναι αυτό επίκαιρο και δέον όπως συζητηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού η μίσθωση μετά και την ανανέωση της σύμβασης λήγει την 2/5/2016 και δεν τίθεται ζήτημα ανανέωσής της.
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΝ. ΔΗΛΑΒΕΡΗ
Μπράβο στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας Ρεγγίνα Δηλαβέρη Μπράβο στην Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας Ρεγγίνα Δηλαβέρη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

1 σχόλιο:

Σελίδες

Από το Blogger.