Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ


Τα επιχειρήματα που παρουσιάσαμε στους συναδέλφους, μαζί με την κοινή λογική και την ιδιαιτερότητα της πόλης μας, οδήγησαν τη συντριπτική πλειονότητα των εμπόρων στο να προστατεύσουν την κυριακάτικη αργία, ως σήμερα.

Είναι γεγονός ότι η συγκυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία, στο να πετύχει το μέτρο των επτά Κυριακών και το προωθεί, μέσω των ΜΜΕ, ώστε να προχωρήσει στα επόμενα.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου οφείλει να βλέπει και να εξηγεί με μακροπρόθεσμη οπτική τα μέτρα που ψηφίζονται και να μην λειτουργεί υπό καθεστώς πανικού για τη συνεχιζόμενη πτώση του τζίρου.

Δεν μπορεί να ψεύδεται, ότι πρόκειται για επτά Κυριακές, τη στιγμή που σε 10 περιοχές της χώρας προωθείται η πιλοτική κατάργηση και των 52 Κυριακών κι ήδη το θέμα εξετάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν μπορεί να αποδέχεται τέσσερις εκπτωτικές περιόδους το χρόνο – με τις αντίστοιχες Κυριακές ανοιχτά – χωρίς να προειδοποιεί τους εμπόρους ότι πρόκειται περί ουσιαστικής απελευθέρωσης των εκπτώσεων, ενώ ήδη οι προσφορές απελευθερώθηκαν. Δεν μπορεί να αποκρύβει ότι αυτό συμβαίνει έπειτα από απαίτηση των πολυεθνικών στο λιανεμπόριο.

Δεν μπορεί να προβάλει σαν αιτία της καταστροφής των μικρών επιχειρήσεων στην περιοχή μας, την ύπαρξη της γειτονικής αγοράς των Ιωαννίνων, η οποία επίσης αργοσβήνει, προς όφελος των πολυκαταστημάτων.

Δεν μπορεί να προωθεί τη συναίνεση και την αποδοχή των όσων ψηφίζονται σε βάρος μας, να ζητά το να κάνουμε συνεχώς βήματα οπισθοχώρησης, να υποθάλπει την ηττοπάθεια.

Οφείλει να προειδοποιεί σε όλους τους τόνους, ότι χωρίς συλλογική, δυναμική, διαρκή πανελλαδική αντίδραση απέναντι σε αυτή την πολιτική – που τώρα δεν υπάρχει, γιατί το συλλογικό κίνημα των εμπόρων έχει παραδοθεί – η συγκυβέρνηση σε πολύ λίγο χρόνο, θα καταργήσει την κυριακάτικη αργία, θα απελευθερώσει τις εκπτώσεις, θα μας τσακίσει στους φόρους, θα κατασχέσει τις περιουσίες όσων χρωστούν στον ΟΑΕΕ και θα μας προσθέσει στο 27% των ανέργων – καταναλωτών μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου δεν επιδιώκει, στη διάρκεια της θητείας του, να γίνει αρεστό, αλλά να κριθούν η στάση και οι θέσεις του, αντικειμενικά, με βάση την πραγματικότητα που ζούμε κι αυτή που έρχεται.

Με το αν υπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων, κοιτώντας μακριά κι όχι «το τζίρο της μέρας», που είναι και αμφίβολο αν θα υπάρξει.

Καλούμε όποιον συνάδελφο έχει διαφορετική γνώμη να την εκθέσει στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά κυρίως, καλούμε, τους πάντες να συμμετέχουν στη δράση και στη λειτουργία του Συλλόγου, γιατί μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε την επιβίωσή μας.
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.