Τη μεταφορά παράνομης πινακίδας ΑμεΑ ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Τη μεταφορά παράνομης πινακίδας ΑμεΑ ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας


κ. πρόεδρε

σας ενημερώνουμε ότι, εδώ και πολύ καιρό, έχει τοποθετηθεί πινακίδα δημόσιας στάθμευσης ΑμεΑ, επί της οδού Μπακαγιάννη, άγνωστο σε μας από ποιον, ιδιώτη ή τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Επειδή, ο χώρος στερείται άλλων προϋποθέσεων, καλώς οι οδηγοί δεν την λάμβαναν υπόψη τους και στάθμευαν κανονικά. Εκτός, αυτού, δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας να σταθμεύουν αυτοκίνητα ΑμεΑ στο συγκεκριμένο σημείο.

Ξαφνικά, το τελευταίο δίμηνο, η Τροχαία πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους, βεβαιώνοντας αναίτιες παραβάσεις, με το δήθεν αιτιολογικό της «στάθμευσης σε χώρο παρκαρίσματος ΑμεΑ», ύψους 80€.

Η συγκεκριμένη πινακίδα, κατά τη γνώμη μας, έχει τοποθετηθεί παράνομα, εκεί, διότι:

1. Είναι αδύνατο να δοθεί χώρος στάθμευσης πλάτους 3,30 μ., λόγω στενότητας του δρόμου, αφού πρόκειται για παράδρομο, ο οποίος έχει στενέψει μετά τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, που πραγματοποιήθηκε εκεί.

2. Απουσιάζει η επικάλυψη, χρώματος μπλε, σε όλη την επιφάνεια του χώρου και η επιδαπέδια σήμανση με το διεθνές σύμβολο προσβασιμότητας.

3. Απουσιάζει ράμπα στο παρακείμενο πεζοδρόμιο, ελάχιστου πλάτους 90 εκ., στο οποίο πεζοδρόμιο, όπως προέκυψε από επιτόπια έρευνα, είναι αδύνατο να κινηθεί τροχοκάθισμα, λόγω της ύπαρξης στύλων φωτισμού και άλλων εμποδίων.

4. Δεν εξυπηρετεί καμία δημόσια υπηρεσία ή κτίριο ευρείας επισκεψιμότητας, αφού κανένα κτίριο πέριξ της πινακίδας δεν έχει διαμορφωμένη πορεία όδευσης προς τον ανελκυστήρα, η οποία θα παρέχει ασφαλή και απρόσκοπτη δίοδο προς αυτό για αναπηρικό τροχοκάθισμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει δείξει την ευαισθησία του σε θέματα ΑμεΑ. Θεωρούμε, λοιπόν, προσβλητική για αυτούς τους συνανθρώπους μας την ύπαρξη αυτής της πινακίδας, σε αυτό τον δρόμο, την οποία, πιθανόν, να αγνοούν και οι ίδιοι.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την άμεση μεταφορά της πινακίδας σε κεντρικό δρόμο της πόλης – για παράδειγμα, στην οδό Κύπρου, μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο – και κατά προτίμηση όχι μπροστά σε είσοδο καταστήματος, με την απαραίτητη διαμόρφωση του χώρου, όπως ορίζει ο νόμος.
Τη μεταφορά παράνομης πινακίδας ΑμεΑ ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Τη μεταφορά παράνομης πινακίδας ΑμεΑ ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Να βάλουν κ μια στο εμπορικό κέντρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι ΑμεΑ, κινητικά Ανάπηρος και στη συγκεκριμένη οδό Πρέπει να είμαι 1-2 την εβδομάδα για τις Εξετάσεις μου!!! ΠΑΝΤΑ είναι κάποιος μη ανάπηρος παρκαρισμένος!!!! Η Αστυνομία ΤΙΠΟΤΑ!!!!!
    Να Αφήσουν αυτή τη Θέση και να κάνουν κι άλλες επί τη Κύπρου και της Εθνικής Αντιστάσεως!!!! Εγώ και αρκετοί άλλοι "συνάδερφοι" μου είμαστε "αποκλεισμένοι" από τα ΠΑΝΤΑ σε αυτή την πόλη, ο Θεός να την κάνει!!!!! Αλλά για να "σέβονται" της θέσεις πρέπει η Αστυνομία να κάνει Απλά την Δουλειά της!!!!!
    Την Έγνοια & Ευαισθησία του Εμπ. Συλλόγου την έχουμε ξαναδεί όταν "Φώναζε" για την κατασκευή των πεζοδρομίων....Τα ήθελαν πιο Στενά για να μπορεί διπλοπαρκάρει ο πελάτης να ψωνίσει!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.