ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ


Άρχισαν δυναμικά οι διεργασίες των κομμάτων για την προετοιμασία τους, μιας και η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, είναι η πιθανότερη περίπτωση.
Στη Θεσπρωτία, μετά την επιστροφή της δεύτερης έδρας, τα δύο εν δυνάμει μεγάλα κόμματα, που τις διεκδικούν, οφείλουν να μην επαναπαυθούν.
Γιατί ο εκλογικός νόμος, πολλές φορές, έχει επιφυλάξει αρκετές και , πολλές φορές, οδυνηρές εκπλήξεις, με τα «παράθυρα» των υπολοίπων.
Τα δύο αυτά κόμματα, στην εκλογική περιφέρεια της Θεσπρωτίας, ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αν και διαφορετικά το καθένα.
Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον, κυρίως από τους ΠΑΣΟΚογενείς μεταφερόμενους (και όχι μετεγγραφέντες) στο κόμμα, οι οποίοι, δεν διστάζουν, να πιέζουν την εκτόπιση των ιδεολόγων του 4%, όπως τους αποκαλούν.
Οι οποίο ιδεολόγοι, όμως, είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν το… «άβατο» στο «ιερό» τους.
Αντίθετα, στην τοπική ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αν και το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, υπάρχουν προσωπικότητες που θα δέχονταν να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο, με την προϋπόθεση, όμως, να μην εμπλακούν σε βουλευτικά παιχνίδια, όπως τα ζει ο τόπος τα τελευταία χρόνια.
Όμως ο Τοπικός Βουλευτής, επικαλούμενος το καταστατικό δικαίωμα της υποψηφιότητάς του, επιδιώκει να πείσει τους υπεύθυνους , να εξουσιοδοτηθεί και πάλι, εν λευκώ, για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Κάτι, όμως, που έχει αγριέψει, τόσο την πλειοψηφία των μελών της ΝΟΔΕ, όσο και τους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Για τον λόγο αυτό, επιβάλλεται να στηθούν κάλπες. Ας πάρουν το παράδειγμα της κάλπης που στήθηκε προεκλογικά στον Δήμο Σουλίου.
Οι κάλπες αυτές θα εξασφαλίσουν την εσωκομματικά ειρήνη αφενός, και αφετέρου θα δώσουν την αίσθηση στους ψηφοφόρους, ότι στους χώρους τους, έχει εδραιωθεί η εσωκομματική Δημοκρατία.
Όσοι φοβούνται την κάλπη, καλά θα κάνουν να προτιμήσουν την αποχή, παρά να προβούν σε ίντριγκες, που δεν τιμούν κανέναν. Πολύ δε περισσότερο, τους πολίτες αυτού του τόπου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.