ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)


Σ' ένα μουσικό ταξίδι στο πεντάγραμμο μας ταξίδεψαν οι μαθητές του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, την Κυριακή το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Τ.Ε.Ι. Ηγουμενίτσας.

Συμμετείχαν μαθητές της προκαταρκτικής σχολής όλων των τμημάτων του ωδείου, οι οποίοι μας παρουσίασαν τις μουσικές τους ικανότητες.

Την έναρξη της συναυλίας έκανε το τμήμα της μουσικής προπαιδείας. Είκοσι πέντε περίπου παιδάκια προσχολικής ηλικίας από 3,5 ως 6 χρονών, τραγούδησαν δυο παιδικά τραγουδάκια με τη συνοδεία αρμονίου και φλάουτου και καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο.

Στη συνέχεια δύο σύνολα από κιθάρες έπαιζαν γνωστά κομμάτια, ενώ εναλλάσσονταν οι μαθητές του πιάνου οι οποίοι τους συνόδευαν.

Ακολούθησαν μαθητές στο βιολί, στο βιολοντσέλο, στο αρμόνιο και στο παραδοσιακό κλαρίνο, οι οποίοι κατέπληξαν με το ταμπεραμέντο τους.

Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας και στων αγγέλων τα μπουζούκια έπαιξαν οι μαθητές της σχολής μπουζουκιού του ωδείου, συνοδευόμενοι από μαθητές της σχολής αρμονίου.

Η βραδιά έκλεισε με ένα ακουστικό σχήμα με κιθάρες... 
Τους ακούσαμε σε τρία γνωστά κομμάτια ενώ τους συνόδεψαν με τις βελούδινες φωνές τους οι μαθήτριες του τμήματος φωνητικής.

Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητά καθώς και η άνεσή όλων των μαθητών επί σκηνής άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη μουσική εκπαίδευση που προσφέρει ένα ωδείο στους μαθητές του είναι και η εμφάνιση τους σε συναυλίες καθώς και η συμμετοχή τους σε σύνολα ώστε να αποκτούν εμπειρίες στη συλλογική εκτέλεση.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν ο Ράδιο Ηγουμενίτσα, η εφημερίδα ΒΔΕΛΛΑ και ο ραδιοφωνικός σταθμός 4U. 


ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.