Ο πλήρης οδηγός DIGEA για την Θεσπρωτία + Χάρτης συντονισμού για τις κεραίες σας

Ο πλήρης οδηγός DIGEA για την Θεσπρωτία + Χάρτης συντονισμού για τις κεραίες σας 

 

10 ημέρες απέμειναν για την ψηφιακή κάλυψη της digea στο νομό Θεσπρωτίας και η paramythia-online.gr σας παρουσιάζει τον πλήρη οδηγό για την νέα εποχή της τηλεόρασης, με οδηγίες συντονισμού και αναλυτικό χάρτη κάλυψης με τα σημεία εκπομπής που θα πρέπει να βλέπουν οι κεραίες μας.

Χρειάζεται η tv μου εξωτερικό ψηφιακό δέκτη;
Για την Ελλάδα ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι κλασικές αναλογικές τηλεοράσεις [CRT] και οι επίπεδες [LCD/ Plasma] που έχουν αγοραστεί πριν το 2008 κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη τεχνολογίας MPEG-4


Οι ενέργειες στις οποίες μπορείτε να προβείτε για να ελέγξετε την τεχνολογία της τηλεόρασής σας είναι οι εξής:
Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης ή να ψάξετε για ένδειξη [αυτοκόλλητο] που να δείχνει ότι υποστηρίζει ψηφιακό σήμα MPEG-4. ή Απευθυνθείτε στο κατάστημα απ’ όπου και τον προμηθευτήκατε. ή Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και ελέγξτε τις δυνατότητες του δέκτη από το νούμερο μοντέλου του κατασκευαστή
 

Εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4 ή Η.264 δεν χρειάζεται να προβείτε στην αγορά επιπλέον εξοπλισμού. Εάν έχετε παλιά τηλεόραση μπορείτε και πάλι να βλέπετε ψηφιακά τα τηλεοπτικά προγράμματα, αρκεί να συνδέσετε έναν αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει το σύστημα εικόνας MPEG-4. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει η τηλεόρασή σας τουλάχιστον υποδοχή SCART ή RCA για την είσοδο σημάτων. 

Εφόσον λαμβάνετε αναλογικό σήμα, δεν απαιτείται καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της ήδη υπάρχουσας κεραίας [τυπική UHF], ούτε απαιτείται δορυφορικό πιάτο. 

Η μετατροπή του σήματος γίνεται εξ’ ολοκλήρου από τον αποκωδικοποιητή που θα τοποθετήσετε ή από την τηλεόρασή σας εάν διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Ενδέχεται μόνο να χρειαστεί να αλλάξετε την κατεύθυνση της κεραίας σας (δείτε τον σχετικό χάρτη που ακολουθεί για την Θεσπρωτία).

Επανασυντονισμός την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 2 π.μ.:
Για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα. Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4
Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
Eπιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
Επιλέξτε «Εγκατάσταση».
Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»..
Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Χάρτης (κλικ για μεγέθυνση):


Βίντεο:

 
Ο πλήρης οδηγός DIGEA για την Θεσπρωτία + Χάρτης συντονισμού για τις κεραίες σας Ο πλήρης οδηγός DIGEA για την Θεσπρωτία + Χάρτης συντονισμού για τις κεραίες σας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ξέρουμε πια "Περιφερειακής Εμβέλειας" κανάλια θα εκπέμπει το κάθε Κέντρο Εκπομπής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.