Για θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων ενημερώθηκαν μαθητές Δημοτικών της Ηγουμενίτσας

Για θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων ενημερώθηκαν μαθητές Δημοτικών της Ηγουμενίτσας


Στα πλαίσια υλοποίησης του έργου:

"Ενέργειες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων"

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 ενημέρωση των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού του 1ου, 2ου, 3ου , 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου. 


Ομάδα επιστημόνων παρουσίασε στους μαθητές:
  • Την διαδικασία ανακύκλωσης- κομποστοποίησης
  • Βίντεο κομποστοποίησης
  • Βιωματικό εργαστήρι με παρουσίαση λειτουργίας κομποστοποιητή.




Στο τέλος της εκπαιδευτικής παρουσίασης παραδόθηκε σε κάθε σχολείο ένας κομποστοποιητής.
Επίσης στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 δωρεάν ξενάγηση στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Ιωαννίνων και στο ΚΔΑΥ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ) Ιωαννίνων στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙΠΕ). Η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (δωρεάν στο πλαίσιο του παραπάνω έργου) και θα συμμετέχουν, έπειτα από κλήρωση, εννέα (9) μαθητές και ένας (1) συνοδός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο που πήρε μέρος στο πρόγραμμα.
Για θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων ενημερώθηκαν μαθητές Δημοτικών της Ηγουμενίτσας Για θέματα ορθολογικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων ενημερώθηκαν μαθητές Δημοτικών της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.