Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών
 

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνoυν και φέτος τα «Χελιδονίσματα 2015» και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούμε την Άνοιξη φτιάχνοντας φωλιές για τα χελιδόνια. 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ τους ταξίδι. 
Με χειροτεχνίες και ζωγραφιές τα παιδιά θα γνωρίσουν ένα έθιμο για το καλωσόρισμα των χελιδονιών που μας έρχεται από παλιά. 
Επίσης θα έχουν την δυνατότητα φτιάχνοντας φωλιές από πηλό και με την τοποθέτησή τους στο σπίτι ή στο σχολείο, να προσφέρουν στα χελιδόνια έτοιμα σπιτάκια.




Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

· Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:00πμ με τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς
· Την Τέταρτη 4 Μαρτίου και ώρα 9:00πμ με τη συμμετοχή των δημοτικών Σχολείων, 2ου Δημοτικού Καναλακίου και Μεσοποτάμου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς.
· Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00πμ με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς και του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον».
· Την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 10:00πμ με τη συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον».
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.