ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες

ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες


Σε μόνιμη «πληγή» χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα καμία ουσιαστική λύση, τείνει να καταστεί η παρουσία δεκάδων αδέσποτων σκύλων στην πόλη της Ηγουμενίτσας, στο κέντρο και σε όλο σχεδόν το μήκος της, από το Δημοτικό Στάδιο μέχρι και το νέο λιμάνι.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης δεν αφορά μόνο την παρουσία των αδέσποτων σκύλων, αλλά στο γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, σοβαρών σε ορισμένες περιπτώσεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες στην περιοχή της Παιδικής Χαράς σκύλος επιτέθηκε σε μικρό κοριτσάκι το οποίο έπαιζε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Το πρόβλημα υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο έχει γιγαντωθεί επικίνδυνα την τελευταία τριετία, με τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα να έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και να αποτελούν απειλή τόσο για την σωματική ακεραιότητα πεζών αλλά και οδηγών, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Καθώς πλησιάζει μάλιστα άλλο ένα καλοκαίρι και μια νέα τουριστική περίοδος, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί λύση, αφού εκτός των άλλων, το θέμα αποτελεί και δυσφήμιση για την περιοχή.

Νέα επίθεση σε συμπολίτη την Παρασκευή που γλίτωσε τα χειρότερα

Θύμα επίθεσης έπεσε την Παρασκευή άλλος ένας συμπολίτης μας ο οποίος περπατούσε αμέριμνος στη στοά κοντά στην Εθνική Τράπεζα, όταν είδε να κινείται απειλητικά εναντίον του… ομάδα αδέσποτων σκύλων. Ο ίδιος δεν αντέδρασε, ωστόσο το ένα από τα αδέσποτα τον δάγκωσε δύο φορές με ιδιαίτερη δύναμη στην κνήμη, με αποτέλεσμα να του σκίσει και το παντελόνι.

Αν και δίπλα του υπήρχαν και άλλοι συμπολίτες δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν να αποφύγει την επίθεση, αφού όπως μας εξηγεί, αυτή έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με μεγάλη δύναμη. Ο ίδιος αντέδρασε στη συνέχεια με μία ομπρέλα που κρατούσε στα χέρια του, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν τα αδέσποτα και να γλιτώσει τα χειρότερα.

Πρόκειται για τον κ. Χρήστο Νίκου, συνταξιούχο υπάλληλο της ΔΕΗ, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας μας προκειμένου να αναφέρει την επίθεση που δέχθηκε και να καταγγείλει αυτό που συμβαίνει στη θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Όπως μας μετέφερε, χρειάστηκε να πάει στο κέντρο Υγείας όπου του έγινε περιποίηση του τραύματος από την ιατρό κ. Παναγιώτα Βασιλικού, του τοποθετήθηκε ορός, του έγινε αντιτετανικό εμβόλιο, ενώ του χορηγήθηκε και αντιβίωση για κάθε ενδεχόμενο.

Ο ίδιος δηλώνει οργισμένος με την κατάσταση αυτή, ενώ επισκέφτηκε μετά την αποχώρησή του από το Κέντρο Υγείας, τόσο το Δήμο Ηγουμενίτσας, όσο και την Αστυνομία και την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, όπου κατήγγειλε την επίθεση και ζήτησε άμεσα όλες εκείνες τις ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα όπως εξελίσσεται.

Οι φορείς έχουν το λόγο

Η Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας με την ανάληψη των καθηκόντων της έκανε κάποιες επαφές για το ζήτημα, συναντήσεις με το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας και άλλους φορείς, αλλά δυστυχώς θετικά αποτελέσματα δεν έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα.

Χρήματα δεν υπάρχουν προς το παρόν για να προχωρήσει μια λύση τύπου κυνοκομείου – που θεωρείται και η καλύτερη- και το ζήτημα παραμένει ανοιχτό με τους κινδύνους να εγκυμονούν ανά πάσα στιγμή, αν αναλογιστούμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί και οι επιθέσεις εναντίον συμπολιτών μας.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το Κέντρο Υγείας της πόλης μας, σε σχετικό έγγραφο του οποίου αναφέρεται ότι «τελευταία έχει παρατηρηθεί προσέλευση κατοίκων της πόλης μετά από επίθεση αδέσποτων σκυλιών. Παρακαλώ οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος», καταλήγει.

Κατά κοινή ομολογία και δεν πρέπει να κρυβόμαστε, δεν πάει άλλο με το συγκεκριμένο θέμα και πριν θρηνήσουμε θύματα και υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τις αρχές, μέσω και των συμπολιτών μας, να επιληφθούν.

Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελία, Φιλοζωικό Σωματείο μπορούν να συνεργαστούν, χωρίς να υπάρξουν ακραίες λύσεις, αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού.
ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες ΜΟΝΙΜΗ «ΠΛΗΓΗ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Νέα σοβαρή επίθεση σε κάτοικο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος οδηγήθηκε στο Κ.Υ για τις πρώτες βοήθειες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.