Συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


Σε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προχώρησε ο βουλευτής κ. Κάτσης Μάριος στις 02/03/2015.

Ο βουλευτής επεσήμανε στον Υπουργό την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε τρέχοντα ζητήματα λειτουργικότητας των δομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης του νομού, προϊόντα ανορθολογικού σχεδιασμού από τη προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση, τέθηκε η επιτακτική ανάγκη για την δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν μικροβιολογικών εξετάσεων σε πρωτοβάθμιο επίπεδο για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας παρότι διαθέτει τα κατάλληλα εργαστήρια αιματολογικών εξετάσεων, στερείται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Αντιθέτως στο Π.Ε.Δ.Υ(πρώην ΙΚΑ) έχει στελεχωθεί προσφάτως η θέση βιοπαθολόγου –μικροβιολόγου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εργαστηριακή υποδομή. Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε τον κ. Κάτση για την πρόθεση του να στηριχτούν συνολικά οι δημόσιες δομές υγείας τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές. 



Κατόπιν διαβούλευσης του Υπουργείου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες (6η Υ.Π.Ε - Π.Ε.Δ.Υ - Κ.Υ.) αποφασίστηκε τη Δευτέρα 09/03, η προσωρινή μετακίνηση του ειδικευμένου ιατρού στο Κέντρο Υγείας Ηγ/τσας, έως ότου εξοπλιστεί και καταστεί πλήρως λειτουργικό το μικροβιολογικό εργαστήριο του Π.Ε.Δ.Υ. Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του και τόνισε την σημασία που έχει, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, η ελεύθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών στο αγαθό της υγείας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση του κ. Κάτση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, με σκοπό να τεθούν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα των δομών υγείας του νομού Θεσπρωτίας.
Συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.