ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ζητούν με υπόμνημα προς όλους τους αρμοδίους τοπικούς φορείς, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές ακινήτων στην τοπική κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Πρόκειται για κατοίκους που ζουν εκατέρωθεν του δρόμου Πλαταριάς-Συβότων (από τη διασταύρωση Πλαταριάς-Συβότων –Καρτερίου μέχρι τη γέφυρα, η οποία βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα «Λίθινο»), επί του οποίου υπάρχει αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Πράγμα που σημαίνει ότι εγκυμονούν σημαντικοί κίνδυνοι για παιδιά και ενήλικες, που μένουν στα σπίτια εκατέρωθεν του δρόμου, αλλά και τους πελάτες καταστημάτων που κινούνται πεζοί στο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω τμήμα του δρόμου έχουν σημειωθεί κατά καιρούς αρκετά τροχαία ατυχήματα, ως αποτέλεσμα των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται. 



Οι 43 κάτοικοι-υπογράφοντες το υπόμνημα, θεωρούν αναγκαίο, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, να γίνουν σε αυτό το τμήμα όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων λοιπόν, ζητάνε κατασκευή πεζοδρομίου και από τις δύο πλευρές του δρόμου, κατάλληλο και καλαίσθητο φωτισμό, αλλά και τα λεγόμενα «σαμαράκια» που θα αναγκάζουν τους οδηγούς να «κατεβάζουν ταχύτητα» στην κατοικημένη αυτή περιοχή.

Ένα έργο υποδομής, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους, κατ’ αρχήν θα περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα, και κατά δεύτερον θα αναβαθμίσει και θα αναπτύξει αυτή την παραλιακή περιοχή, η οποία παρουσιάζει δεδομένα τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας όχι μόνο Έλληνες επισκέπτες, αλλά και τουρίστες από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Το… λόγο έχουν οι φορείς της περιοχής, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Πλαταριάς και η ΔΕΚΕ, στους οποίους απευθύνεται και το υπόμνημα των ιδιοκτητών και ενοικιαστών ακινήτων της περιοχής, ώστε να βρεθεί η λύση που χρειάζεται.

Να θυμήσουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν προέκυψε τώρα, αφού και το 2010 (29-08) με υπόμνημά τους οι κάτοικοι είχαν ζητήσει από τις τότε τοπικές αρχές να μεριμνήσουν για το θέμα, χωρίς τότε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.