ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ

ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ
 
 
Να διευκρινίσουμε από την αρχή:
- Κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να βρει δουλειά.
- Η φιλία, ασφαλώς είναι ιερή και σαν τέτοια, ο καθένας δικαιούται να την τιμά, έμπρακτα και ποικιλοτρόπως.
Αγαπητέ και φίλε Αντώνη.
Δήμαρχε του μεγάλου Δήμου Πάργας.
Μέχρι στιγμής έχεις δώσει πολλά και αξιόπιστα δείγματα, πως είσαι ένας σύγχρονος πολιτικός, απαλλαγμένος από αγκυλώσεις και βαρίδια, όπως πολλοί άλλοι, οι οποίοι είναι απαξιωμένοι από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
Εμείς που έχουμε μαζί σου μια καλή καλημέρα, όπως λέει ο λαός μας, μέχρι τώρα είμαστε υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν έμπρακτα οι συνδημότες και συμπατριώτες σου.
Γιατί, λοιπόν, αποφάσισες να διαψεύσεις αυτούς τους συμπολίτες σου και όλους εμάς, που, σαν φίλο, σε έχουμε πολιτικά ή και κομματικά, αν θέλεις, καμάρι;
Γνωρίζουμε ότι με τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα, σε συνδέει φιλία πολλών ετών.
Είναι, έτσι, προς τιμή σου να τη διατηρείς και να τη τιμάς και τώρα, που, εκείνος, μπήκε στο περιθώριο της πολιτικής, με την ψήφο των δικών του συμπολιτών.
Όμως, φίλε Αντώνη, αν κρίνεις πως ο φίλος σου, έχει ανάγκη από δουλειά, έχεις κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να τον βοηθήσεις, να τον ενισχύσεις οικονομικά, ώστε ούτε άνεργος να μείνει, ούτε να πεινάσει γι’ αυτό.
Είσαι επιχειρηματίας και μάλιστα από τους πλέον πετυχημένους.
Άρα, έχεις τη δυνατότητα να τον προσλάβεις στις δικές σου επιχειρήσεις και από το δικό σου εισόδημα, από τη δική σου τσέπη, που λέει ο λαός, να του καταβάλεις οποιοδήποτε μισθό ή μεροκάματο.
Δεν έχεις όμως το ηθικό δικαίωμα, να ανταποκριθείς στη φιλία σου, με τα χρήματα των συμπολιτών και συνδημοτών σου.
Όταν μάλιστα, ανάμεσα σ’ αυτούς υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι Μηχανικοί, με διπλώματα και Δρ., που είναι άνεργοι και λένε το ψωμί, ψωμάκι.
Υπάρχουν συνδημότες σου, που η ανεργία, τους έδιωξε από τα σπίτια τους, για να βρουν δουλειά, που ίσως να έφθασαν και στις αγορές άλλων Κρατών.
Ηθικό σου, λοιπόν, χρέος, ήταν και είναι, να στρέψεις το βλέμμα σου και το ενδιαφέρον σου, στους δικούς σου συνδημότες, άνεργους Μηχανικούς, τους οποίους άγρια και άδικα τους μείωσες ως επιστήμονες, με το να επιλέξεις για επιστημονικό σου σύμβουλο και συνεργάτη, έναν ξένο γι’ αυτούς και μάλιστα με αποδοχές προκλητικές για τα σημερινά Ελληνικά δεδομένα, που, όπως υποστηρίζουν οι δικοί σου συμπατριώτες, φθάνουν να καλύψουν δύο και τρεις, άνεργους μηχανικούς.
Αν, φίλε Αντώνη, τα οικονομικά του Δήμου σου, σου επιτρέπουν να διαθέσεις τόσα πολλά χρήματα σαν μηνιάτικο, για να προσλάβεις Επιστημονικούς συνεργάτες, πάρε την απόφαση να αναστείλεις την αυτοαπαξίωσή του.
Πάρε πίσω την απόφαση, και ο φίλος σου, αν είναι φίλος, όπως και εσύ, θα σε κατανοήσει και δεν θα σου θυμώσει γι’ αυτό.
Το χρωστάς στον ίδιο σου τον εαυτό.
Το χρωστάς στον θεσμό που υπηρετείς.
Το χρωστάς στους άνεργους Επιστήμονες του Δήμου σου.
Το χρωστάς σ’ όλους τους Δημότες και συμπατριώτες σου.
Δώσε και σε μας όλους, να συνεχίσουμε να σε θεωρούμε φίλο μας και να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.
Φίλε Αντώνη.
Η δημοσιογραφική μου δεοντολογία, μου επιβάλει να δημοσιεύσω την απόφασή σου, με την οποία προσλαμβάνεις σαν συνεργάτη τον πρώην Βουλευτή Θεσπρωτίας, Αντώνη Μπέζας, για να ενημερωθούν ακόμη περισσότεροι Έλληνες, το θάρρος σου να αναγνωρίσεις το λάθος και να το επανορθώσεις
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑΣΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΞΙΩΝΕΣΑΙ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.