ΝΑΥΑΓΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ; ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

ΝΑΥΑΓΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ; 
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ
ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;


Ήταν το στοίχημα τούτου του πολύπαθου τόπου.

Να διατεθούν λίγα χρήματα, από τον πακτωλό που εισπράττει το λιμάνι και που δυστυχώς κατατίθενται στον λογαριασμό πληρωμής του Εθνικού χρέους, στους τοκογλύφους δανειστές, για την οικονομική ανάπτυξή του.

Ο χώρος στον οποίος κατασκευάστηκε το σύγχρονο (;) αυτό διεθνών (;) διαστάσεων λιμάνι – Πύλη της Ευρώπης, είναι γη τούτου του τόπου και εκχωρήθηκε γι’ αυτό, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, με την ελπίδα πως θα συμβάλει και στην οικονομική του ανάπτυξη.

Ένα έργο που και το λιμάνι θα αναβάθμιζε και την οικονομία του τόπου θα ενίσχυε, ήταν και είναι το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Την ιδέα την είχε συλλάβει και οφείλουμε να το μνημονεύουμε αυτό δημόσια, ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος Απόστολος Καμαρινάκης, ο οποίος όμως υποχρεώθηκε σε παραίτηση, γιατί αρνήθηκε να μετατρέψει το λιμάνι σε εστία συναλλαγής και ρουσφετιού, για λογαριασμό του τότε πολιτικού κατεστημένου.


Ο Απόστολος Καμαρινάκης, λοιπόν, ουσιαστικά παρέδωσε στον ΟΛΗΓ, παραιτούμενος, έτοιμο τον φάκελο του Εμπορευματικού Κέντρου, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, μελετών και σχεδίων.

Έστω και καθυστερημένα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι σχετικοί φάκελοι είναι από καιρό ολοκληρωμένοι, αλλά δεν ενεργοποιούνται, μάλλον γιατί κάποια ή κάποιες από τις μελετητικές Εταιρείας, είτε διεκδικούν κάτι επιπλέον, είτε διαφωνούν μεταξύ τους.

Δηλαδή και πάλι πόλεμος συμφερόντων, που όμως είναι ικανός να οδηγήσει την υπόθεση σε πραγματικό ναυάγιο.

Δεν γνωρίζουμε αν την υπόθεση την ελέγχει η ηγεσία του ΟΛΗΓ ή το Υπουργείο.

Στην περίπτωση που εμπλέκεται ο ΟΛΗΓ, θα παρακαλέσουμε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Διαμάντη, να δώσει στη δημοσιότητας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτηματικά αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου, να συμβάλλει θετικά στην προώθηση του έργου.
ΝΑΥΑΓΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ; ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;  ΝΑΥΑΓΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ;   ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΗΓ  ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.