Ο τρόμος δίπλα μας… Τζιχαντιστές στρατολογούνται κι εκπαιδεύονται στην Αλβανία

Ο τρόμος δίπλα μας… 
Τζιχαντιστές στρατολογούνται κι εκπαιδεύονται στην Αλβανία


Συναγερμό έχει σημάνει για την Ελλάδα και την Ιταλία η όλο κι αυξανόμενη δράση ακραίων ισλαμικών οργανώσεων στη γειτονική Αλβανία. Δεν πρόκειται πλέον για φημολογίες ή για δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά για υπαρκτά γεγονότα που έρχονται να επισημάνουν ότι ο κίνδυνος των τζιχαντιστών είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σε άτομα που έχουν άμεση σχέση με την οργάνωση ISIS (Ισλαμικό Κράτος) αποδίδει η Αλβανική αστυνομία σειρά τρομοκρατικών ενεργειών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Λαζαράτι, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων περίπου από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

 
 
Το Λαζαράτι μετά τη μαζική ενασχόληση των κατοίκων με την καλλιέργεια χασίς και την εμπορία ναρκωτικών, διαθέτει μεγάλα χρηματικά αποθέματα. Η ομάδα των πέντε ατόμων, προχώρησε σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων κι επιθέσεων εναντίον της αστυνομίας. Τα στοιχεία τους έχουν δημοσιοποιηθεί και η αστυνομία κατέσχεσε πλήθος πολεμικού και εκρηκτικού υλικού.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούσαν φωτογραφίες με προπαγανδιστικό υλικό και σημαίες του ISIS, ενώ και τα γραπτά τους μηνύματα εκθειάζουν τη δραστηριότητα αυτών των οργανώσεων.







 
Έτσι ο κίνδυνος της Ισλαμικής τρομοκρατίας είναι πολύ κοντά στην ελληνική μειονότητα αλλά και στην Ελλάδα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, στα Τίρανα βρίσκεται εξέλιξη δίκη με κατηγορούμενη ομάδα Ιμάμηδων η οποία κατηγορείται για οργανωμένη δράση υπέρ της Ισλαμικής τρομοκρατίας. Το κήρυγμα τους ήταν εμπρηστικό σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διέδιδαν έντυπα με περιεχόμενο πολεμικό και κυρίως αποτελούσαν βάση στρατολόγησης, αποστολής και υποδοχής κατά την επιστροφή τρομοκρατών στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Η δίκη έχει συνεχείς διακοπές και το προαύλιο των δικαστηρίων μετατρέπεται σε χώρο συμπαράστασης από τους ένθερμους οπαδούς. Οι ίδιοι αρνούνται να δικαστούν με τους «νόμους των απίστων» και θέλουν δικαιοσύνη με τη Σαρία, τον ιερό νόμο του Ισλάμ. Διαιωνίζεται εκουσίως ή ακουσίως ο θόρυβος αυτός απ' τα ΜΜΕ.
 
 
Πέραν όλων αυτών, οι Ιταλικές αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη αλβανών, για διασυνδέσεις με την Ισλαμική οργανωμένη τρομοκρατία. Παράλληλα όμως έγιναν συλλήψεις συγγενών τους σε πόλεις της Μέσης Αλβανίας.

Οι ανησυχίες εντείνονται καθώς προσφάτως στην περιοχή της Δρόπολης αλλά και του Δελβίνου υπήρξαν κρούσματα μύησης στο Ισλάμ ελληνικής καταγωγής ατόμων τα οποία έχουν ασπαστεί απόψεις του ακραίου πολεμικού Ισλάμ. Πρόσωπα τέτοια είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στα δίκτυα της τρομοκρατίας καθώς διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα της ΕΕ (πιθανώς να είναι έλληνες υπήκοοι) και ως εκ τούτου καθίστανται ανύποπτοι κατά τις μετακινήσεις τους.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ένα πραγματικά αποκαλυπτικό βίντεο (δείτε το εδώ) το οποίο δημοσιοποίησε η Ιταλική Αστυνομία. Ισχυρίζεται ότι γυρίστηκε στην Αλβανία και πρόκειται για χώρους όπου εκπαιδεύονται τζιχαντιστές.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, ακραίων στοιχείων κι οργανώσεων, που μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη, να βρεθούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη...
 
Ο τρόμος δίπλα μας… Τζιχαντιστές στρατολογούνται κι εκπαιδεύονται στην Αλβανία  Ο τρόμος δίπλα μας…  Τζιχαντιστές στρατολογούνται κι εκπαιδεύονται στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.