Αντιγόνη Φίλη: Επιτακτική η ανάγκη για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα

Αντιγόνη Φίλη: Επιτακτική η ανάγκη για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου συζητήθηκαν τα μέτρα ανακούφισης της κτηνοτροφίας. Στη σύντομη τοποθέτησή της η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντιγόνη Φίλη, τονισε πως το θέμα είναι μείζον για όλη τη Θεσπρωτία, στην οποία καταγράφονται 1.700 μονάδες εκτροφής με 200.000 αιγοπρόβατα και 600 μονάδες με 20.000 βοοειδή.

Επιγραμματικά, ανέφερε την αναγκαιότητα επίλυσης των επιλέξιμων βοσκοτόπων, την πρόληψη μέσω εμβολιασμών και έγκαιρη αντιμετώπιση του καταρροϊκού και μελιταίου πυρετού, το υψηλό κόστος των ζωοτροφών και της παραγωγής, τα προβλήματα που ανέκυψαν με την πώληση της ΑΤΕ, το αίτημα των μετακινούμενων κτηνοτρόφων για την επιχορηγούμενη εγκατάσταση μικρού φωτοβολταϊκού στα καταλύματά τους κατά τους θερινούς μήνες και τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ.

Επειδή το θέμα δεν ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση, αποφασίστηκε οι προτάσεις όλων των παρατάξεων του ΠΣ να σταλούν άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αντιγόνη Φίλη: Επιτακτική η ανάγκη για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα Αντιγόνη Φίλη: Επιτακτική η ανάγκη για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.