Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών


Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Με αφορμή την ενημέρωσή μας από δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ αναφορικά με το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης και κυκλοφορίας παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, και την μη κράτησή τους στα προκαθορισμένα σημεία, και επειδή έχει ήδη αρχίσει η μετακίνηση και συγκέντρωσή τους στην πόλη της Ηγουμενίτσας, εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος εμφάνισης των ίδιων προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί και τα προηγούμενα έτη 2008-2010.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση παράνομων μεταναστών δημιουργεί τα ακόλουθα προβλήματα:
  • Τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
  • Με την λαθρεπιβίβασή τους στα διερχόμενα φορτηγά, μειώνουν την ελκυστικότητα χρήσης του λιμένα της πόλης μας από τις μεταφορικές εταιρείες.
  • Ζημιώνουν ανεπανόρθωτα τον Τουρισμό της περιοχής μας αλλά και της Ελλάδας γενικά καθώς η πόλη μας αποτελεί την πρώτη εικόνα που έχουν οι επισκέπτες μας που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την μετακίνησή τους.
Η πόλη της Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα το Λιμάνι είναι η Πύλη Εξόδου προς την Ευρώπη και αποτελεί πόλο έλξης των μεταναστών ως έξοδο διαφυγής από την Χώρα και όχι ως δυνατότητα εύρεσης εργασίας στην περιοχή.

Επειδή η συγκέντρωση παράνομων μεταναστών ή/και ατόμων χωρίς στοιχεία στην Π.Ε. Θεσπρωτίας εγκυμονεί κινδύνους και η τοπική κοινωνία δεν μπορεί πλέον να τους υποστηρίξει ανθρωπιστικά, καθώς μετά βίας καταφέρνει να υποστηρίξει τους ανέργους και πτωχούς συμπολίτες μας σας ζητούμε κα Υπουργέ να λάβετε άμεσα μέτρα για την αποτροπή αυτού του προβλήματος, προστατεύοντας την Εθνική Οικονομία και ενισχύοντας την προσπάθεια των φορέων της Θεσπρωτίας για την ανάπτυξη της ευαίσθητης και εύθραυστης τοπικής οικονομίας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Επισήμανση κινδύνων από την ελεύθερη κυκλοφορία παράνομων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.