Καταστήματα Δρεπάνου μια πονεμένη ιστορία με πολλά ψέματα και τρεις μεγάλες αλήθειες

Καταστήματα Δρεπάνου μια πονεμένη ιστορία με πολλά ψέματα και τρεις μεγάλες αλήθειες



Φίλος και νέος επιχειρηματίας νυχτερινών καταστημάτων το 1997 αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την μίσθωση του «αναψυκτηρίου» στο Μακρυγιάλι το γνωστό ως Όστρια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Μπούσης πληροφόρησε την ημέρα της δημοπρασίας όλους τους συμμετέχοντες, που δεν ήταν και λίγοι, ότι το κατάστημα θα λειτουργήσει αυστηρά ως αναψυκτήριο και συγκεκριμένα εννέα η ώρα το βράδυ θα κλείνει, ως εκ τούτου το τίμημα ήταν χαμηλό και ουσιαστικά δόθηκε στον επιχειρηματία που ακόμα το χρησιμοποιεί αχτύπητο καθώς δεν παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιχειρηματικά μόνο ως αναψυκτήριο.

Από την ίδια χρονιά λειτούργησε ως beach bar και night club – κέντρο διασκέδασης. 



Ήταν ένα από τα πολλά ψέματα που έχουν πει οι άρχοντες της πόλης για τα χρυσοφόρα (;) καταστήματα του Δρεπάνου.

Σχεδόν όλοι έχουν πει ότι δεν θα λειτουργούν χωρίς άδεια και πολλές φορές λειτούργησαν 
Σχεδόν όλοι έχουν πει ότι δεν θα δουλεύουν ως νυχτερινά καταστήματα και πάντα λειτουργούσαν
Σχεδόν όλοι έχουν πει ότι θα εισπράττουν όλα τα ενοίκια και τα λοιπά έσοδα του Δήμου και δεν τα εισέπραξαν
Σχεδόν όλοι έχουν πει ότι θα τα επαναδημοπρατήσουν και δεν το έπραξαν.

Θα θα θα ... πολλά θα και πολλά ψέματα.

Να ειπωθούν όμως και κάποιες αλήθειες επιτέλους γιατί ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο κάποιοι τις ψέλλισαν άλλα δεν τόλμησαν/ήθελαν να τις πουν.

Τα καταστήματα Όστρια και Soho σύμφωνα με την γνωστή απόφαση του 1968 βρίσκονται εντός χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας και αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει.

Άρα το νομικό καθεστώς είναι τέτοιο που μπορούν μόνο λιμενικά ταμεία ή Οργανισμοί Λιμένων να διαχειρίζονται αυτά τα καταστήματα ( Ν. 2971/01).

Με κάποιες αλχημείες την δεκαετία του 90, (αποφάσεις Λιμενικής επιτροπής κτλ...) που δεν έχουν, ειδικά μετά το 2001 και τον Ν. 2971, καμία βάση νομιμότητας, το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος ήρθαν σε μια συμφωνία για να νοικιάζει ο Δήμος τα καταστήματα. 
Και θα μου πείτε όμως έγινε διοικητική αποβολή το 2010 και κέρδισε ο Δήμος;

Ένα ακόμα ψέμα η μάλλον μισή αλήθεια μας είπαν ότι ο Δήμος κέρδισε την διοικητική αποβολή της κτηματικής υπηρεσίας, τι κέρδισε δηλαδή , αποφασίστηκε ότι η έκταση είναι δική του;;;;

Όχι βέβαια, απλώς απορρίφτηκε για τυπικούς λόγους και από κάποιους κύκλους μάλιστα αιωρείται το ερώτημα αν υπήρξαν παρατυπίες ηθελημένες η αθέλητες στην σύνταξη της διοικητικής αποβολής.

Δεν κέρδισε λοιπόν τίποτα ο Δήμος και το καθεστώς παραμένει το ίδιο. 



Συνεπώς η πρώτη μεγάλη αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να τα επαναδημοπρατήσουν καθώς δεν ανήκουν στον Δήμο Ηγουμενίτσας αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου και μετά την απόδοση της ζώνης από τον ΟΛΗΓ, λόγο έχει μόνο η κτηματική υπηρεσία.

Άρα και να γίνει έξωση, αν προχωρήσει νομικά, το μόνο που θα πετύχουν είναι να μην ξανανοίξουν ούτε ως αναψυκτήρια.

Η δε πατέντα της ετησίας παραχώρησης στον Δήμο από την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας της ορφανής χερσαίας ζώνης ως αιγιαλού και παραλίας είναι ένα φαινόμενο που δεν συναντάται πουθενά αλλού στην Ελλάδα και συντηρήθηκε χάρις στα στραβά μάτια όλων, είναι δε βέβαιο ότι στην πρώτη προσφυγή έχει πέσει και ας ελπίσουμε ότι δεν εντάσσεται σε ένα σχέδιο μαζι με την ατυχή προσπάθεια διοικητικής αποβολής.

Δεύτερη μεγάλη αλήθεια είναι ότι την τελευταία τετραετία τα χρέη των καταστημάτων αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο, καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε πολιτική με τα λεφτά των δημοτών πράγμα που ακούστηκε ανερυθρίαστα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον τέως Δήμαρχο «δεν προβήκαμε σε κατασχέσεις γιατί όταν ο οφειλέτης είναι ο φίλος, ο γείτονας, ο συνάδελφος δεν είναι εύκολο!!!» 
Τραγικό;;;


Τρίτη μεγάλη αλήθεια:

Αν θέλουν να λυθεί αυτό άλλα και όλα τα θέματα που αφορούν την χερσαία ζώνη η λύση είναι μία:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των οργανισμών λιμένων Α.Ε. και δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και ταυτόχρονη ενσωμάτωση τους στους όμορους Δήμους.

Πράγμα που θα είναι σωτήριο για την λειτουργία της πόλης, για τα ταμεία του Δήμου και για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής. .

Άλλωστε είναι προτιμότερο να διοικείται ο λιμένας από τον εκλεγμένο Δήμαρχο παρά από τον κάθε διορισμένο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η νέα αριστερή κυβέρνηση θα το κάνει ;;;
Αναγνώστης
Καταστήματα Δρεπάνου μια πονεμένη ιστορία με πολλά ψέματα και τρεις μεγάλες αλήθειες Καταστήματα Δρεπάνου μια πονεμένη ιστορία με πολλά ψέματα και τρεις μεγάλες αλήθειες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.