ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ


Συνέχεια καινών δαιμονίων και από τους νέους βουλευτές της Θεσπρωτίας;

Στο παρελθόν τα Επαρχιακά ΜΜΕ και ιδιαίτερα οι εφημερίδες, διατηρούσαν με τους εκάστοτε τοπικούς βουλευτές μια σχέση, που την είχαν αναγάγει σε ιερή και που την τηρούσαν σαν Ευαγγέλιο.

Οι τοπικές εφημερίδες, είτε ασκώντας έλεγχο και κριτική στους τοπικούς βουλευτές, είτε επικροτώντας ενέργειές τους, πρώτο τους μέλημα είχαν την προβολή των προβλημάτων του τόπου και μέσω αυτής, την πίεση, προς κάθε κατεύθυνση, για επίλυσή τους.

Αυτά τα δημοσιεύματα, οι τοπικού βουλευτές τα εκλάμβαναν σαν «όπλα» διαπραγμάτευσης με τους κυβερνητικούς.

Οι της συμπολίτευσης, έπαιρναν τις εφημερίδες «παραμάσχαλα» όπως είχε επικρατήσει ο όρος, και παρουσιάζονταν στους υπουργούς τους, με το επιχείρημα πως απαιτούνταν, από μέρους της κυβέρνησης, να δοθεί λύση, στο αναδεικνυόμενο θέμα, ώστε να είναι αυτοί σε θέση να κυκλοφορήσουν ανάμεσα στους συμπατριώτες και ψηφοφόρους τους.


Αντίθετα οι της αντιπολίτευσης, συνέτασσαν τις ερωτήσεις τους προς τους αρμόδιους υπουργούς και τις κατέθεταν στη Βουλή, μαζί με τις εφημερίδες, ως αποδεικτικό μέσο αφενός, και αφετέρου, ως απόδειξη της απαίτησης της κοινωνίας τους.

Με αυτόν τον τρόπο, η μνημόνευση των τοπικών εφημερίδων, από τούς τοπικούς τότε βουλευτές, ήταν μια, κατά κάποιον τρόπο, ηθική αναγνώριση, του έργου τους, της αξιοπιστίας τους και της δύναμή τους.

Δυστυχώς στη Θεσπρωτία αυτή η σχέση διακόπηκε, μάλλον βίαια, από τον τελευταίο τοπικό βουλευτή Αντώνη Μπέζα, ο οποίος, κατόρθωσε να κατατάξει τον τοπικό (θεσπρωτικό) Τύπο, στους «εχθρούς», τόσο του ιδίου, όσο και της παράταξής του.

Φαίνεται όμως πως οι δυο νέοι τοπικοί βουλευτές, πιθανότατα αγνοώντας αυτή την σχέση, μάλλον συνεχίζουν τη συμπεριφορά του προκατόχου τους, αν κρίνουμε από τις πρώτες κοινοβουλευτικές τους κινήσεις.

Ας ελπίσουμε ότι, σύντομα θα αντιληφθούν το λάθος τους και θα επανορθώσουν.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: MIA ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΧΕΣΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.