Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων

Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων


Κύριε Πρόεδρε,

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την επιστολή σας. Παρά το γεγονός ότι το κεντρικό σας ερώτημα είναι το εύλογο αίτημά σας να ενημερωθούν άμεσα τα σωματεία σχετικά με τις επιχορηγήσεις, ωστόσο φροντίσατε εντέχνως πλην σαφώς να υπονοήσετε και άλλα πράγματα τα οποία αφήνω να τα αξιολογήσουν όσοι διαβάσουν την επιστολή σας. Άλλωστε η κοινοποίηση της επιστολής σας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν ακόμα την παραλάβουμε σαν άμεσοι αποδέκτες είναι ηλίου φαεινότερο ότι επιδιώκει άλλους σκοπούς.

Σας ενημερώνω, λοιπόν, με απαντητική επιστολή, με επίσημο έγγραφο, ενυπόγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου και με την σφραγίδα της Ένωσης, κάτι που παραλείψατε – όχι τυχαία πλέον- και σε αυτήν την επιστολή σας που πιο πολύ έχει το χαρακτήρα δελτίου τύπου.

Κατ΄ αρχήν, όπως ήταν γνωστό τον μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2014 υπήρξε απόφαση του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Ανδριανού, να δοθούν σε δέκα πέντε (15) αναγνωρισμένα σωματεία μας από εξακόσια (600,00) € κάτι που συμφωνούμε απόλυτα ότι θα ήταν ένα καλό βοήθημα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε εδώ και πολλά χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι οι πάντες εκείνη την εποχή (Μ.Μ.Ε, εφημερίδες και παράγοντες ) θεωρούσαν σίγουρη την εκταμίευση και ότι πολύ σύντομα θα ερχόντουσαν στα σωματεία και μάλιστα μέσω ΕΠΣ, εντούτοις αυτά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ.

Η επίσημη ενημέρωση που είχαμε από την ΕΠΟ, βάσει και των σχετικών εγγράφων που είναι στη διάθεσή σας, ήταν πως οι επιχορηγήσεις έπρεπε να είχαν δοθεί γιατί υπήρχε φορολογική ενημερότητα.

Ο τότε και ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού ισχυρίζονται ότι εκείνη η φορολογική ενημερότητα ενώ είχε δοθεί από αναρμόδια ΔΟΥ δεν ίσχυε.

Η ΕΠΟ εξέλαβε αυτόν τον ισχυρισμό ως δικαιολογία για την μη εκταμίευση των επιχορηγήσεων την στιγμή που είχε καταβάλει στο Δημόσιο Ταμείο όλα τα οφειλόμενα.

Από τα παραπάνω προκύπτουν δύο ερωτήματα: Πρώτον αν υπήρχε άλλος τρόπος να σταλούν οι επιχορηγήσεις και δεύτερον ποιος ευθύνεται για τη μη καταβολή των επιχορηγήσεων.

Πιστεύω ότι ο τότε Υφυπουργός μπορούσε και έπρεπε να στείλει απ΄ ευθείας την επιχορήγηση στα σωματεία και όσο για το ποιος ευθύνεται θα μας ήταν πολύ χρήσιμο μιας και το θέμα είναι νομικό να μας λέγατε εσείς ως έγκριτος νομικός –δικηγόρος- την άποψή σας.

Ας ελπίσουμε ότι έστω και τα μισά περίπου χρήματα που μας έταξε τώρα ο Γ.Γ.Αθλητισμού να δοθούν σύντομα.

Επειδή όμως χρησιμοποιήσατε τα περί μυστικοπάθειας, σιωπής και στρουθοκαμηλισμού και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια σας πληροφορώ και τα εξής:

1) Με την ενημέρωση του Σεπτεμβρίου του 2014 είχα προσθέσει επί πλέον κάτι που πιθανόν να αγνοείτε-ελπίζω όχι σκόπιμα-ότι μαζί με αυτή την απόφαση –η οποία είναι στη διάθεσή σας- υπήρχε και επιχορήγηση προς τις Ενώσεις και ότι το ποσό που αντιστοιχούσε στην Ένωσή μας ήταν περίπου 4.300,00 € αντί να το διαθέσουμε για την κάλυψη των αναγκών της Ένωσης θα το μοιράζαμε εξ΄ ίσου στα σωματεία δηλαδή από διακόσια (200,00) € για κάθε σωματείο,

2) Σας ενημερώνω ότι πλέον οι επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Αθλητισμού προς την Ένωση έχουν μειωθεί στο ένα πέμπτο των τακτικών επιχορηγήσεων και καλούμαστε να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα από άλλες πηγές και από το αποθεματικό μας,

3) Μήπως ξεχνάτε ότι την ημέρα εκείνη του Σεπτεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμβάλουμε λίγο στο πρόβλημά σας, ανακοινώσαμε ότι επιχορηγούμε όλα τα σωματεία με 300,00 € τα οποία και πήρατε και ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο παρελθόν;

4) Μήπως ξεχνάτε ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν πληρώνετε παράβολα συμμετοχής στα πρωταθλήματα και κύπελλα;

5) Μήπως δεν βλέπετε ότι έχουμε από τα μικρότερα εξοδολόγια στην Ελλάδα και ότι η Ένωσή μας καλύπτει τα καύσιμα των διαιτητών;

6) Μήπως ξεχνάτε ότι όταν παραλάβαμε την Διοίκηση της Ένωσης και σύμφωνα με πόρισμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής υπήρχε χρέος στην Ένωση άνω των 45.000,00 € και ότι σήμερα έχουμε μια ασφαλή στα οικονομικά Ένωση, σύγχρονη, με πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό και ανθρώπινο πρόσωπο, με πλήρη λογιστικό σύστημα, έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου να σας εξυπηρετήσουμε και προπάντων με πλήρη διαφάνεια;

Με όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν θα ήθελα να σας κουράσω, θα περίμενα τουλάχιστον, αντί να εκφράζεσθε –για ποιον λόγο άραγε- με αυτό τον τρόπο, για ένα θέμα που δεν έχουμε καμιά ευθύνη, να κάνετε και την αυτοκριτική σας, αντί να ισχυρίζεστε ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι.

Διοικείτε επάξια έναν ιστορικό σύλλογο, εκπροσωπήσατε την Ένωσή μας στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις νομικές μας ανάγκες και τώρα που πλέον έχετε κατασταλάξει για το αν είμαστε ή δεν είμαστε ικανοί να διοικήσουμε την Ένωση, δεχθείτε τις καλύτερες ευχές για καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων Απάντηση της ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο Σούλι Παραμυθιάς για τις επιχορηγήσεις ποδοσφαιρικών σωματείων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.