Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται… Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου

Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται… 
Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου


Την ολοκλήρωση των ελέγχων σε 34 επιχειρήσεις, κατά το 1ο τρίμηνο του 2015, ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, της απάτης και της διαφθοράς, διαπιστώνοντας διάφορες παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι, οι εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στις Αρχές Πληρωμής οι οποίες είναι αρμόδιες για την έκδοση των Αποφάσεων Ανάκτησης των επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν, παράλληλα δε για το φορολογικό μέρος διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τους ελέγχους, «το ΣΔΟΕ με σχέδιο, μεθοδικότητα και συντονισμό συνεχίζει τις έρευνες στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής, της απάτης και της διαφθοράς.

Με βάση ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, συνεργεία του Σ.Δ.Ο.Ε. σ' όλη την επικράτεια διενεργούν ελέγχους ενόψει της εορταστικής περιόδου με ιδιαίτερη βαρύτητα στη διακίνηση παραποιημένων προϊόντων, ελληνοποίηση αμνοεριφίων κ.λ.π. που, εκτός της οικονομικής σημασίας της παρανομίας, συντρέχουν και λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας». 




Το 1ο τρίμηνο του 2015 το Σ.Δ.Ο.Ε. ολοκλήρωσε τους ελέγχους σε 24 επιχειρήσεις που έλαβαν επιδοτήσεις από Εθνικούς ή Κοινοτικούς πόρους και διαπίστωσε διάφορες παραβάσεις.

Κατά το μήνα Μάρτιο 2015 πραγματοποίησε σημαντικές επιτυχίες. Από το ΣΔΟΕ Ηπείρου, Βορείων Ιονίων και Δυτικής Μακεδονίας οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι ακόλουθες:

1) Τρία Φυσικά πρόσωπα, προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 50.000,00 €, 68.653,00 € και 82.224,00 € εισπράττοντας παρανόμως σύνταξη αποβιωσάντων.

2) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.787.109,11 €.

3) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.547.327,07 €.

4) Επιχείρηση ξυλείας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 2.549.494,48 €. 


Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται… Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου  Το πάρτι φοροδιαφυγής συνεχίζεται…  Τι αποκάλυψε το ΣΔΟΕ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.