Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα



Την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα από τα φύκια, καθάρισαν την Κυριακή, οι πάντα δραστήριοι εθελοντές SIVOTISTAS, με τη βοήθεια βαριών μηχανημάτων (μπουλντόζα) του Δήμου Ηγουμενίτσα

Η ομάδα SIVOTISTAS καθάρισε την παραλία και τον γύρω χώρο από τα σκουπίδια με τα χέρια , πολλά από τα οποία βρίσκονταν στα καλαθάκια από τον προηγούμενο χρόνο, γεγονός που δείχνει το "επίπεδο" της αποκομιδής των σκουπιδιών, από τον ιδιώτη εργολάβο.

 

Αξιέπαινη και η νέα δράση των SIVOTISTAS, δεν είμαστε όμως σίγουροι εάν επιτρέπεται να καθαρίζει μπουλντόζα τον αιγιαλό (με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής να επιβλέπει με το κουστούμι του), απομακρύνοντας μαζί με τα φύκια και τόνους άμμου, αλλοιώνοντας έτσι τη μορφολογία της παραλία.

Η παραλία Ζάβια είναι μόλις λίγα μέτρα σε μήκος και πλάτος, και θα μπορούσε να αποφευχθεί η χρήση βαριών οχημάτων για την απομάκρυνση των φυκιών, τα οποία θα μπορούσαν να μαζευτούν με τα χέρια.


Βέβαια, επειδή το καλοκαίρι αργεί ακόμα, είμαστε σίγουροι πως η θάλασσα θα φέρει ξανά φύκια στη παραλία, οπότε και σίγουρα θα ξαναχρειαστεί καθαρισμός.

Και πάλι μπράβο στους SIVOTISTAS που η δράση τους τείνει να υποκαταστήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μπουλντόζα και οι SIVOTISTAS με τα χέρια, καθάρισαν την παραλία Ζάβια στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.