Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, ενώ έχει πάρει Γαλάζια σημαία

Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, ενώ έχει πάρει Γαλάζια σημαία


Στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, με λύπη πληροφορηθήκαμε από τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της Θεσπρωτίας, ότι η παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, έχει κατακλυσθεί από σκουπίδια.

Και παρότι, όπως μας πληροφόρησαν, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στις 26/04/2015 από διαφόρους φορείς, συλλόγους και εθελοντές, που εκτελέστηκε με επιτυχία, εν τούτοις, ο δήμος δεν είχε την ίδια ευαισθητοποίηση, όπως οι πολίτες που συμμετείχαν στον καθαρισμό. Aποτέλεσμα είναι, σήμερα, ένα μόλις μήνα αργότερα, η παραλία να έχει περιέλθει ξανά σε οικτρή κατάσταση.

Οι κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια σε εμφανή σημεία αλλά και στο camping, τα οποία έχουν διασκορπιστεί στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ σε άλλο σημείο του Δρεπάνου και συγκεκριμένα, δίπλα από τις τουαλέτες του 1ου αναψυκτηρίου («soho»), η «pelorus» απομάκρυνε από την λιμνοθάλασσα, παλέτες, λαμαρίνες, καδρόνια κλπ. Η όλη διαδικασία, όμως, έχει μείνει σε αδράνεια, καθώς η αποκομιδή, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Επειδή το Δρέπανο για φέτος έχει πάρει Γαλάζια σημαία και είναι ντροπή να επικρατεί τέτοια κατάσταση.

Ερωτάσθε:

1. Έχετε ενημερωθεί για τα προβλήματα ρύπων, που αντιμετωπίζει η παραλιακή περιοχή του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας;

2. Προτίθεσθε να λάβετε μέτρα στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, τόσο για την εικόνα της περιοχής, όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των λουόμενων;

Ο ερωτών βουλευτής της κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, ενώ έχει πάρει Γαλάζια σημαία Σκουπιδότοπος η παραλία Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, ενώ έχει πάρει Γαλάζια σημαία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες