Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ



Είναι γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμίδων, αλλά κυρίως οι Αυτοδιοικητικοί της παρούσας περιόδου, βαδίζουν τον πραγματικό Γολγοθά.
Είναι γεγονός ότι τα σουβλερά και σε πολλές περιπτώσεις δηλητηριώδη οικονομικά και εν γένει δημοσιονομικά προβλήματα, είναι τα αγκάθια αυτού του Γολγοθά.
Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι το γεγονός ότι ουδείς εξαναγκάστηκε να καθήσει στην αυτοδιοικητική πολυθρόνα της εξουσίας… υπάρχει απόσταση.
Ήταν προσωπική επιλογή του καθενός, που επιδόθηκαν σε σκληρούς αγώνες, για την επιτυχή έκβαση του προεκλογικού τους αγώνα. Φαίνεται πως η «δόξα» σαγηνεύει και στις δύσκολες μέρες που ζει η χώρα.
Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε, από όλη την Επικράτεια, να έμεινε απλήρωτος, έστω και ένας Περιφερειάρχης, ένας Δήμαρχος, ένας Αντιπεριφερειάρχης, ένας Αντδήμαρχος, ένας Πρόεδρος, ένας μεγαλόμισθος μετακλητός σύμβουλος ή συνεργάτης (εσωτερικός ή εξωτερικός).
Έχουμε όμως ακούσει , για πάρα πολλές Αυτοδιοικητικές μονάδες, να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι.
Αφορμή του παρόντος σχολίου είναι, όμως, οι παρατηρήσεις για τον τρόπο δράσης των τριών Δημάρχων μας.
Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε το «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο της Αυτοδιοίκησης. Όμως επικαλούμενοι το της «γυναίκας του Καίσαρος» θα συνταχθούμε με την άποψη εκείνων που απαιτούν από τους Δημάρχουν να… «άρχουν»¨.
Να είναι δηλαδή, μπροστά, πρωταγωνιστές των προσκηνίων και να μην κρύβονται πίσω από ενέργειες ή ευθύνες συνεργατών, αρκούμενοι στον ρόλο του παρασκηνίου. Σύμφωνα λοιπόν με τα μηνύματα που φθάνουν στα γραφεία μας, αλλά και από προσωπικές διαπιστώσεις, η πλειοψηφία των Δημάρχων μας, πρωταγωνιστεί ικανοποιητικά.
 
Συγκεκριμένα:
 
- Η Δήμαρχος νύφη του Σουλίου, ελέγχει απόλυτα τον Δήμο της, μάλιστα σε βαθμό που κάποιοι «καλοπροαίρετοι» την κατηγορούν για οπαδό της τάσης των υπερεξουσιών και την παρομοιάζουν με την Θάτσερ ή τη Μέρκελ.
Ασφαλώς και την αδικούν. Εμείς όμως έχουμε χρέος να μην κρύβουμε τίποτε.
Είναι γεγονός ότι η Σταυρούλα, ανά πάσα στιγμή , είναι σε θέση και να γνωρίζει και να αντιμετωπίζει προσωπικά καθετί που αφορά τον Δήμο.
 
- Ο Δήμαρχος που ακριτικής περιοχής Φιλιατών, παρά το γεγονός ότι είναι ο φτωχότερος στα οικονομικά μεγέθη και ο πλουσιότερος σε χωριά, οικισμούς και διαμερίσματα, είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση ή ευκαιρία.
Κύριος του αυτοδιοικητικού και κυρίαρχος του «παιχνιδιού» καθοδηγεί, ταπεινά και σεμνά, αλλά συγχρόνως αυστηρά και αποτελεσματικά τους συνεργάτες του, δίχως να μετακυλήσει τις όποιες ευθύνες των τυχόν λαθών ή αποτυχιών, σ’ αυτούς.
Προκάλεσε δε τον θαυμασμό των δημοτών του, με την απόφαση να βρίσκεται ο ίδιος κάθε Τρίτη στο γραφείο του Διαμερίσματος Ασπροκκλησίου, πρώην Δημαρχείο Σαγιάδας, για άμεση επαφή με τους συναλλασσόμενους.
 
- Αφήνουμε τελευταίο για σχολιασμό, τον Δήμαρχο της Ηγουμενίτσας, Ιωάννη Λώλο, γιατί κάπου «κάνει κοιλιά» για να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή ντοπιολαλιά.
Ασφαλώς και ο Δήμος είναι μεγάλος, με σοβαρά προβλήματα και μεγάλες υποχρεώσεις.
Ασφαλώς και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μοιράζει τον χρόνο του με την ΠΕΔ Ηπείρου, της οποίας είναι πρόεδρος.
Όμως οι δημότες τον ψήφισαν για Δήμαρχό τους και όχι για Πρόεδρο της ΠΕΔ.
Προσωπικά, λόγω και της εμπειρίας του από τον Καποδιστριακό Δήμο Μαργαριτίου, περιμέναμε να αναδειχθεί σε πρότυπο Δημάρχου. Να «άρχει» δηλαδή και να μην επιτρέπει «παρενέργειες» συνεργατών του, οι οποίες προκαλούν αντιδράσεις στην κοινωνία, για μέτωπα που ανοίγουν, είτε με άλλες Αρχές, είτε με Φορείς, είτε και με μεμονωμένα άτομα.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι σε θέση να αναστρέψει αυτό το κακό κλίμα που ήδη κάνει τη εμφάνισή του. Αρκεί να μην μπλέξει το φιλότιμο στα της διοίκησης του Δήμου.
 
Ως προς την άλλη βαθμίδα της Αυτοδιοίκησης, την Περιφέρεια, υπομονή. Θα ασχοληθούμε στο μέλλον.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.