ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ;



Ο κόμπος έφθασε στο χτένι.

Μας είναι οδυνηρό, που αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε έτσι στον άλλοτε (;) ευαίσθητο από και προς κάθε κατεύθυνση Δήμαρχο της Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, αλλά ο ίδιος μας υποχρεώνει. 
Ας μας επιτρέψει να του αντιπαραθέσουμε δύο υποθέσεις που αφορούν τον Δήμο και που αποδεικνύουν ότι έχει χάσει ή τον έλεγχο του Δήμου ή τον ανθρωπισμό του, έτσι όπως τον γνώριζε ή νόμιζε για δεκαετίες η κοινωνία.


Η μία έχει να κάνει με τον επί μία περίπου δεκαετία ανελέητο ξεδιάντροπο και τελικά παράνομο και καταχρηστικό εμπαιγμό του Δήμου Ηγουμενίτσας σε βάρος του ανάπηρου (100%) συμπολίτη μας Βαγγέλη Παππά.


Ως γνωστόν, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους προβλέπουν, ο Βαγγέλης Παππάς έχει ζητήσει άδεια λειτουργίας περιπτέρου. 
Για χρόνια, ενώ του υπόσχονταν την ικανοποίηση του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός του, το άφηναν στα συρτάρια της γραφειοκρατικής ή της κομματικής σκοπιμότητας και εκδίκησης.


Μετά από αδειοδότηση της τότε Νομαρχίας επί Γιόγιακα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθορίσει τη θέση του περιπτέρου σε μια ερημική περιοχή, μακρυά  στον συνοικισμό Εθνικής Αντίστασης, για την υποτιθέμενη εξυπηρέτηση των κατοίκων του.

Και πάλι μετά από σοβαρές αντιδράσεις του ίδιου, αποφάσισαν να του υποδείξουν άλλον χώρο, απέναντι από το παλαιό –νέο λιμάνι και άνθρωπος κατέθεσε τη σχετική αίτηση.


Από τότε 23 Μαΐου 2013 που κατατέθηκε η υποδειχθείσα αίτηση, η Δημοτική Αρχή σκέφθηκε να συγκεντρώσει τα σχετικά δικαιολογητικά, το 2014!!!

Για να δεχθεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα, μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής του Δήμου!!!
Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Από τότε μέχρι σήμερα τέλος Ιουνίου 2015 (!) με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ΔΕΝ υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Απλά δεν έχουν βρει χρόνο να του υποδείξουν τη θέση για να τοποθετήσει το περίπτερό του.
Αντιλαμβάνεται  κανείς τον λόγο τόσο της συνέχισης του εμπαιγμού  σε βάρος του ανάπηρου και πάμπτωχου οικογενειάρχη, όσο και των όποιων σκοπιμοτήτων κρύβονται (Φίλε Βαγγέλη κακώς δεν στήριξες τη Δημοτική Αρχή του Λώλου και ήσουν υποψήφιος με τον Θωμά Παππά).

Η άλλη προς αντιπαράθεση υπόθεση έχει να κάνει με τυπικά, τουλάχιστον, νόμιμη παραχώρηση (μετά από υποτυπώδες διαγωνισμό) μεγάλης έκτασης Δημοτικής (;) γης, με λίαν συνοπτικές διαδικασίες, στον αδερφό του Αντιδήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Μήτση, κ. Νικόλαου Μήτση, μετά από εισήγηση του αδερφού του.
Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, ενώ το   Τμήμα  Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με απόφασή του (αριθ. πρωτ. 28317/06.11.2014) συμφωνεί για παραχώρηση οικοπέδου εμβαδού  4.000,00 τ.μ., με εισήγηση του Αντιδήμαρχου κ. Σωτήρη Μήτση, δόθηκαν τελικά στον αδερφό του 6.991,03 τμ από το υπ’  αριθ. 1257 τεμάχιο διανομής αγροκτήματος Συβότων.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Αλλά να ξέρετε πως υπάρχει θεός και σας βλέπει...
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ; ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.