Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ


Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου ασφαλώς. Μαθητές καλών φροντιστηρίων οι τοπικοί μας βουλευτές, έχοντας αποκλειστικό τους μέλημα την εκλογή τους και μόνο, βομβαρδίζουν με ερωτήσεις προς υπουργούς, μέσω της Βουλής των Ελλήνων, για θέματα ήσσονος σημασίας, που ούτε αγγίζουν καν τα σοβαρά θέματα, που αφορούν τον τόπο μας.
Αντίθετα, κάνουν πως, ούτε βλέπουν, ούτε ακούνε, για τα σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τον μέλλον του.

Προ ημερών αναφερθήκαμε στο θέμα των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΛΗΓ (οκτώ εκατομμύρια ευρώ σαν προκαταβολή) τα οποία προορίζονταν για τοπικά αναπτυξιακά έργα, όπως αυτά του εμπορευματικού κέντρου, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και του συνεδριακού-εκθεσιακού κέντρου.
Σειρά αυτές τις μέρες έχουν έργα τεράστιου τοπικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα

η ενίσχυση της ύδρευσης της ενδοχώρας της Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου και η αποχέτευση του Δήμου Φιλιατών.
Η κυβέρνηση για λόγους επικοινωνιακούς και ιδεοληψίας, ξύνοντας τον πάτο, παντός ταμειακού δοχείου, δεν είναι σε θέση να καταβάλλει, όπως προβλέπεται, προκαταβολικά την εθνική συμμετοχή.
Έτσι ο κίνδυνος απένταξης των έργων αυτών, είναι ορατός, αφού η εθνική αυτή συμμετοχή πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλα τα έργα της Ελληνικής Επικράτειας.
 
 Στην Ελλάδα ακόμα και με την αριστερή κυβέρνηση (τα λόγια τα παλιά, τα παχιά και τα μεγάλα!) δεν λέει να εξαφανιστεί από την πολιτική πρακτική το φαινόμενο του «μπάρμπα στην Κορώνη». Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικές πληροφορίες, παρεμβάσεις πολιτικών, κυρίως βουλευτών, είχαν και έχουν θετικά αποτελέσματα, για τη χρηματοδότηση και προώθηση έργων, στις ιδιαίτερες εκλογικές τους Περιφέρειες. Κάτι τέτοιο, συζητείται σε καθημερινή βάση, στο καφενείο και τους διαδρόμους της Βουλής.
Άρα, για να μην το έχουν πληροφορηθεί οι Θεσπρωτοί βουλευτές Κάτσης και Γιόγιακας, κάτι συμβαίνει. Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς. Οι πολίτες όμως τούτου του τόπου, δεν έχουν ούτε τη διάθεση ούτε την πρόθεση, αλλά ούτε και το δικαίωμα να παρακολουθούν τέτοιου είδους αδράνεια των βουλευτών τους. Γι’ αυτό και συνιστούμε στους δυο τοπικούς βουλευτές, να δώσουν προτεραιότητα στην παρακολούθηση του κινδύνου απένταξης αυτών έργων, προκειμένου να πιέσουν τους αρμόδιους υπουργούς, παραμερίζοντας τις επικοινωνιακές τους τακτικές.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ  ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.