ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ


1. Για την Ελλάδα, τις τελευταίες κρίσιμες μέρες, οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και αβέβαιες, οι συσχετισμοί δυνάμεων δυσμενέστατοι και οι συνθήκες φοβερά αντίξοες.

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της χώρας μας στο ναδίρ.

Πληρώσαμε ένα ακριβό τίμημα για λάθη, για αστοχίες, για αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς, για προκλητικές συμπεριφορές και ναρκισσιστικές δηλώσεις, για τις αμφίσημες, αντιφατικές και επικίνδυνες μεταμοντέρνες θεωρίες των παιγνίων.

Την ύστατη στιγμή αποτρέψαμε με κοινή προσπάθεια το GREXIT.

Κατοχυρώσαμε το ιστορικό μας κεκτημένο.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο με συμμετοχή και ενεργό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε με επιτυχία τους αρνητικούς συσχετισμούς με τις δεδομένες ακραίες στρατηγικές και απαράδεκτες απαιτήσεις εχθρών και αντιπάλων της Ελλάδας.

2. Ο συμβιβασμός ήταν αναγκαίος και απαραίτητος για την γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της πατρίδας μας στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σε μια εποχή με πρωτόγνωρη ρευστότητα, με υπαρκτές προκλήσεις και απειλές.

Η Συμφωνία είναι επώδυνη αλλά κρατάει την Ελλάδα όρθια.

Η επιθυμητή Βιώσιμη Λύση απαιτεί πανεθνική δημιουργική προσπάθεια με διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία ανάμεσα στις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις.

Απαιτεί συστράτευση του Ελληνικού Λαού συνολικά και συλλογικά, συστράτευση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας ξεχωριστά.

Απαιτεί μόχθο, θυσίες και θετικά αποτελέσματα. Απαιτεί ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη.

3. Οφείλουμε όλοι μας να έχουμε συναίσθηση της σκληρής πραγματικότητας γιατί απλώς αποφύγαμε το GREXIT, αποφύγαμε τα χειρότερα, αποφύγαμε την ακραία ταπείνωση και την ακραία υποταγή.

Κανένας πια δεν μπορεί και δεν πρέπει να δίνει λαϊκίστικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, να δημιουργεί ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, παραπλανώντας το λαό και τους πολίτες.

Οι μεγάλες δυσκολίες, τα εκρηκτικά προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Δεν χρειάζονται είτε λεονταρισμοί και θριαμβολογίες είτε μηδενισμοί και αρνήσεις, γιατί απλώς την ύστατη στιγμή αποφύγαμε τα χειρότερα. Τώρα οφείλουμε να προχωρήσουμε με συναίνεση, με ευθύνη, με σθένος και τόλμη.

Χρειάζεται εγρήγορση, ευθύνη και αλήθεια, συγκεκριμένα έργα και όχι κούφια λόγια με ανέξοδες κορώνες.

Χρειάζεται πια συγκεκριμένο σχέδιο με μετρήσιμους στόχους, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, με χειροπιαστά αποτελέσματα.

4. Ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός μετά τη Συμφωνία έχει χρέος να προχωρήσει με σύνεση, αυτοκριτική και ευθύνη τάχιστα και αποτελεσματικά, με θετικά βήματα, με ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Η Εθνική Γραμμή για Βιώσιμη Λύση στηρίζεται σε υπαρκτή και πολύ μεγάλη διακομματική πλειοψηφία στη Βουλή.

Η Εθνική Γραμμή για Βιώσιμη Λύση οφείλει να έχει ως μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων και όχι τις μικροπολιτικές μανούβρες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Για το ΠΑΣΟΚ η Εθνική Γραμμή αποτελεί μία πυξίδα για τις εξελίξεις. Όμως αυτό δε σημαίνει λευκή επιταγή και συγχωροχάρτι για όλα και για όλους.

5. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλήσει δεσμευτικά με παρρησία και ειλικρίνεια.

Να καθορίσει άμεσα και σαφέστατα τι σχεδιάζει να κάνει με την Κυβέρνησή του, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και με το Κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ.

Να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αντιφάσεων, την απραξία, την ακραία πόλωση και την κινούμενη άμμο της εκλογολογίας.

Σε καμμία περίπτωση πια τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δε μπορεί να μετατρέπονται σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποδεχτεί την καθοριστικής σημασίας συμβολή των πολιτικών δυνάμεων των 251 Βουλευτών, που χωρίς την εξουσιοδότησή τους και τη διπλή εντολή τους δεν θα μπορούσε καν να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την αμέριστη υποστήριξη των Ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, που συμπαρατάχθηκαν ανοιχτά με την Ελλάδα και ακύρωσαν τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και των εθνικιστικών δυνάμεων της Ευρώπης.

6. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στον αγώνα της οριστικής και αμετάκλητης αποτροπής του GREXIT ήταν και είναι καταλυτική, ουσιαστική και σημαντική.

Ενώσαμε την φωνή μας και τη δύναμή μας με τη φωνή και τη δύναμη των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη, ακυρώνοντας τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και εθνικιστικών σχεδίων τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Οι Σοσιαλιστές της Ευρώπης και σε κάθε χώρα ξεχωριστά, αδιαμφισβήτητα και δικαιωματικά έχουν αναδειχθεί στην ύστατη ώρα και οριακή στιγμή ως πολύτιμοι Φίλοι, Συμπαραστάτες και Σύμμαχοι της Ελλάδας, στον αγώνα της να κατοχυρώσει τη θέση της μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και μέσα στη Ζώνη του Ευρώ.

Είμαστε περήφανοι γιατί το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους Σοσιαλιστές Ηγέτες και τα Κόμματά τους κρατήσαμε την Ελπίδα ζωντανή για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.